Газова уредба

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 11 Юни 2007, 18:59

Имаше случай наскоро в съседен форум, как някъв газар със Скласа последен модел беше сниман на газстанцията. Обаче манталитета на бъзпаричния българин е като види такъв куриоз да каже - Я го тоя селянин на кав автомобил, ко е турил. Да обаче в Холандия точно такива автомобили излизат сток от завода и това, че аз съм решил да го купя за ебати цифрата и да му ползвам алтернативното гориво, ме прави в очите на другите човек от покрайнините :mhihi: Обаче на мен лично няма да ми пука от хорските мнения, а на вас :idea: След този казус всеки сам решава за колата си.

В технически план бутам + за ГИ, добре сложен ли е, няма да има ядове с колата. Разбира се не забравяйте на всеки 1000км да продухвате минимум 100 на бензин и то високо октанов.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 11 Юни 2007, 19:18

Абе така е ама на мен всичките ми коли са били с газова уредба BRC и преди 4-5 месеца ми искаха 2600 лева за такава. За 7 лева разлика на 100 ще я избивам 2 години, а до тогава, кой знае к,во ще стане. Така че тук не е до това дали си газар или не, ако караш на газ, а колко въртиш на година.

Потребител
Аватар

газов инжекцион

Мнение от DaSainT » 16 Юни 2007, 20:18

Колеги може ли да попитам дали някой знае от къде мога да си закупя газов инжекцион ( по възможност български)? :)
Нещо мн нагорно запошна да ми идва с тоз бензин.
Радвай се когато говорят зад гърба ти, това означава, че все още си номер 1 !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 22 Юни 2007, 19:24

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 24 Юни 2007, 8:53

Българина е комплексар и от там идва всичко
живота и мизерията е направил българския народ такъв
Българина може да няма къде да живее и да гладува но ще вземе пари назаем зада си купи мерцедес или бмв
после няма пари за бензин и почва да търси алтернативни вариянти и стита до газта разбирасе а съм виждал и такива смехории как някои с меро или бима го гаси на светофара зада не му гори горивото
Един реалист европеец на пример ще си направи сметката че няма много пари и ще си вземе някое малко дизелче докато не се съвземе и не реши че вече може да си купи луксозна лимозина и горивото няма да му е проблем
От там идват и смехориите по наще пътища като например средно луксозни лимузини с виещи главини износени до конците гуми или тем подобни
вземеш ли си кола от 2000 кубика нагоре и почнеш ли да и правиш сметка как ще и сипваш гориво и това да ти е проблем вече си затънал в българския комплекс
имах един познат които тегли кредит за да си купи ауди А8 и като се наложи да ме сменя ангренажния ремък пак му се наложи да тегли кредит защото тази операция сама по себе си е над 1 к
Та стига с тая природа и не ми казвайте че ви пука за нея
Пука ви за мнението на комшиите и колегите
айде да си кажеме истината в очите
и никой не може да ме убеди, че не е смешно една Е39 ка да има лепенка газ или да спре на газоколонката освен ако не е жълта и със пернишка регистрация
И ако обичате не ме нападайте само защото споделям истината тук
И друго като покараш колата си една година на газ изобщо да не ви минава през главата че после ще върви на бензин така както е вървяла преди да сложите газовата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 24 Юни 2007, 8:58

И една лична молба към модератора
Айде моляти се не го истриваи това нали уж всеки тук може да исказва лично мнение и неможе всички да сме на едно иначе няма да се води дискусия а монолог.

от ммодераторския екип:
Молбата ти е чута! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 24 Юни 2007, 12:13

marione написа:Българина е комплексар и от там идва всичко
живота и мизерията е направил българския ....
... а съм виждал и такива смехории как някои с меро или бима го гаси на светофара зада не му гори горивото
......
От там идват и смехориите по наще пътища ...

Уважаеми колега marione! Ще си позволя тотално да не се съглася с теб! Защото:
Българите сме по принцип бедна нация, грабена и предавана от свои и чужди, но не сме лишени от интелект и естетически възприятия. И няма нищо лошо в това българина да иска да кара КОЛА (не обикновенно, посредствено превозно средство!).
Когато си на 20 години всичко на този свят ти е през х*я! Но когато станеш на 40, създал си семейство и си станал до някъде отговорен човек, започяваш да осъзнаваш, че принципа "Защо аз да го правя, като всички останали си гледат кефа и си правят каквото искат" не е правилен.
Смехориите, за които говориш, не са по пътищата, те са в главите на част от хората и са разултат от егоизъм и комплексарщина. И вместо да се самозаблуждават от събуждането си сутрин в своята божественост поради факта, че са се качили на луксозно возило, по-добре да пропуснат една седмица зареждането на резервоара и да посетят някой дом за сираци с някой и друг подарък за тамошните деца!

Това е малко офтопик, но не можах да се сдържа 8)
Колегата, в края на краищата се интересува от евентуални проблеми след поставяне на ГИ. Моето мнение е, че нама нищо лошо в това, но би било доре да се редуват пробег на газ и малък пробег на бензин. Единствено като прблем мога да посоча отделянето на вода при изгарянето, което скъсява много експлоатационния период на гърнетата.
Последна промяна pazokolarov на 24 Юни 2007, 16:53, променена общо 2 пъти
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaSainT » 24 Юни 2007, 15:53

Момчета, аз също съм съгласен с вас, но до някъде. В смисал аз нито съм теглил кредит да си купя бмв, нито пък съм си купил бмв изобщо, че сега да се чудя как да го храня. Бмв-то го е взел баща ми ощте преди години, сега той си взе нова кола и това го остави на мен, но аз немога да си позволя да го карам на бензин, за това искам да му сложа газ. НО.. относно тези които си взимат бмв или мерцедес и после немат пари да ги хранят и да си ги гледат... напълно съм съгласен с вас.
Радвай се когато говорят зад гърба ти, това означава, че все още си номер 1 !

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 28 Юни 2007, 22:21

Ако имате полезна информация, за колегата, напишете я ТУК!

Темата не е за: "Обичате ли си колата?" или "Защо се излагаш с тази газова уредба?!"
_______________________________________________________________________________________
Всяко мнение, което не е по темата и не е свързано с първото мнение в темата ще бъде изтривано!
:twisted:

Предишна

Назад към E39