Как да си стегна БМВ-то?
Модератор: Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
тва е най големия враг на колата да седи отвън и да не се кара---това я разкапва а в гаража -е там е др.бираDBZ написа:А дали не е от тва,че колата седа повече от година пред блока и не е била карана. Може ли от тва да е проблема?

Абе има си нужда от ремонт да. Сега ше гледам да почна някъде работа през ваканцията, че да не занимавам баща ми па и нека сам се науча да си поддържам колата. Ся ше вида колко км ше измина с новото масло и ще видя колко е за изхвърляне двигателя
Откакто съм го сменил съм изминал 500км. На колко се сменя принципно? Около 10к?

- Kocil
- младши ентусиаст
-
Зависи от маслото - дали е минерално,полу-синтетично или чиста синтетика...а предвид това,че не е карана колата цяла година,не е зле да го смениш и на по-малко километри,като му сипеш и някоя и друга добавка да изчисти боклуците,дето са се натрупали...DBZ написа:Абе има си нужда от ремонт да. Сега ше гледам да почна някъде работа през ваканцията, че да не занимавам баща ми па и нека сам се науча да си поддържам колата. Ся ше вида колко км ше измина с новото масло и ще видя колко е за изхвърляне двигателяОткакто съм го сменил съм изминал 500км. На колко се сменя принципно? Около 10к?
Колеги, вчера извадихме свещите, защото не работеше на газ добре колата и имаше масло по тях. Какъв може да е проблема? Почистихме ги и ги сложихме пак и сега колата си върви много добре. Предполагам обаче, че пак ще влезне масло. Ако имате съвети помагайте. Аз уикенда ще я водя на майстор, но все пак искам да чуя и ваще мнения. 

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
еми братле щом мислиш да си я караш тая кола земи го смъкни тоя мотор,едни сегменти на GETOZE са ти 130лв,гарнитура глава ти е 35лв,картер 10лв,маслообирачи още 15лв маи бяха и за работа някои лев и това да си знаеш че като налееш масло няя да го проверяваш през два дена да не е свършило и по добре ще почне да ти върви колата и това е успех
Колеги, понеже ще заминавам на море, днеска ходих да ми дигнат колата на стенд. Майстора ми каза, че карето на кардана е доста зле и трябва да се смени, но каза че може и след морето да дойда да го смени. Аз все пак си мисля да я свърша тази работа преди да замина за да съм по-спокоен. Може ли горе долу да ме ориентирате колко пари ще ми излезне карето? Трудът щял да бъде 30тина лева.
Мерси предварително
Мерси предварително

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
А как така има масло по свещите, то щеше да изгори (ако работи съответния цилиндър)
Инъче масло в цилиндъра може да влезе отгоре-около клапаните или около сегментите.. ако са бая свършили де. По-добре вземи я смени, че така масло да наливаш пак не е си работа и отново си в преразход с кинтите. Успех с машината!

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ами можеи да си за помпа ама не е сигурноDBZ написа:Колеги, нещо като въртя волана на място много ми трака. Трябва да му налея масълце ли за да спре там където пише ZE? Или трябва да се смени тва масло ли? Баща ми каза, че откакто е купил колата 2001ва година не е сменяно тва масло и все е доливал от едно и също шише...

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3