... гръмна разширителния съд на антифриза...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от V_Kanchev » 15 Юни 2007, 19:45

Разрових се по разни чужди форуми и открих, че съпротивленията са 0,2ома и 0,5ома за 120вата (както и предполагах ~50% и ~70% от оборотите). Тъй като работя в сервиз намерих заместител от тойота и с малко преработка пасна идеално - срещу 0лв.

Докато проверявах тия ти ми работи открих от дясно на радиатора датчика за "мръсен въздух" за автоматичната функция на климатроника, та в него има неyо като филтър (кече) и при мене си беше задръстило с мърсотия така, че може да ги проверите, ако ви интересува.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 15 Юни 2007, 22:23

V_Kanchev написа:... открих от дясно на радиатора датчика за "мръсен въздух" за автоматичната функция на климатроника, та в него има неyо като филтър (кече) и при мене си беше задръстило с мърсотия така, че може да ги проверите, ако ви интересува.

Колега, ако може малко повече инфо за горната процедура ;) Забелязах, че при мен климатроника не си върши добре работата по този въпрос.

Малко е като офтопик, но надявам се модераторите да проявят разбиране :uups:
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от V_Kanchev » 15 Юни 2007, 22:33

Сваляш датчик и вътре се вижда една пореста материя, аз лично я измих (изпрах) с веро.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=45
Не знам дали това дава резултат, но при мен беше толкова задръстена с праг и мърсотия, че едва ли е влизал въздух за анализ.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 02 Юли 2007, 14:46

pazokolarov написа:
V_Kanchev написа:... открих от дясно на радиатора датчика за "мръсен въздух" за автоматичната функция на климатроника, та в него има неyо като филтър (кече) и при мене си беше задръстило с мърсотия така, че може да ги проверите, ако ви интересува.

Колега, ако може малко повече инфо за горната процедура ;) Забелязах, че при мен климатроника не си върши добре работата по този въпрос.

Малко е като офтопик, но надявам се модераторите да проявят разбиране :uups:

Това в двигателния отсек ли се намира или някъде измежду пластмасарията около радиаторите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 09 Юли 2007, 12:35

Lucky написа:Това в двигателния отсек ли се намира или някъде измежду пластмасарията около радиаторите

Като застанеш срещу колата, на пластмасовия капак зад радиатора, по средата в дясно от перката на виското. Черен, с пластмасов корпус ,като на схемата, с букса от горе. Повдигаш го леко на горе и го измъкваш на страни.
Изображение
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E39