Ауди А4 срещу АР 159 срещу БМВ 320д срещу Мерцедес ц220
Модератор: Общи модератори
Ауди А4 срещу АР 159 срещу БМВ 320д срещу Мерцедес ц220
нов тест в който сравняват горепосочените
резултата е победа за БМВ-то, но новия Мерцедес е веднага след него...
ето и линк за английския текст
сравнителна таблица от теста

резултата е победа за БМВ-то, но новия Мерцедес е веднага след него...
ето и линк за английския текст
сравнителна таблица от теста
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
The_Ancient написа:Тая алфа кво търси там?
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... o_159.html
Тук е цялата статия.
Луд ли си... Алфата кърти...

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Алфата е страшна, направо ме хавана яд, че не е с емблема на БМВ като я разглеждах отблизо. Вътре е супер (с обърнато към шофьора табло като на истинските БМВ-та), вида е уникален просто, а тоя дизел как върви... Е90-ката е по-класна, вероятно много по-качествена като технология и изработка, но ми е грозна и това си е, алфата има повече дух. Само тва пусто предно за кво са и го сложили???
We love you Ronnie!
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Аз няма какво да кажа...
За мен БМВ-то е по хубаво като кола, но и разликата в цените е значима. Преди около месец имах възможност да карам една Алфа 156 отново 2.4 ЖТД и мога да кажа, че тази кола е убийствена. Фен съм на БМВ, но просто хубавото си е хубаво. Според мен мястото на 159-ката е точно тук - при големите. Изключителна кола, изключителен дух. Дизайна не само като екстериор, но и като интериор размазва. Алфите започват все повече и повече да навлизат отново и според мен позицията им скоро ще е пред Ауди, където им е мястото между другото... Това си е мое мнение, моя класация, мои убеждения.
За БМВ-то каквото и да кажа ще е малко. Знам само, че една Е90-ка ако не е направена (леко пипната като на Гъзара, без селянии) няма да ми дръпне окото колкото ще ми го дръпне Алфата. Просто това Е90 стои някак си много семпло. Алфата излъчва много стил и много агресия едновременно. Изключителен автомобил.
Ако имаше начин да карам 159-ка със сърце на БМВ щеше да е екстра...

За мен БМВ-то е по хубаво като кола, но и разликата в цените е значима. Преди около месец имах възможност да карам една Алфа 156 отново 2.4 ЖТД и мога да кажа, че тази кола е убийствена. Фен съм на БМВ, но просто хубавото си е хубаво. Според мен мястото на 159-ката е точно тук - при големите. Изключителна кола, изключителен дух. Дизайна не само като екстериор, но и като интериор размазва. Алфите започват все повече и повече да навлизат отново и според мен позицията им скоро ще е пред Ауди, където им е мястото между другото... Това си е мое мнение, моя класация, мои убеждения.
За БМВ-то каквото и да кажа ще е малко. Знам само, че една Е90-ка ако не е направена (леко пипната като на Гъзара, без селянии) няма да ми дръпне окото колкото ще ми го дръпне Алфата. Просто това Е90 стои някак си много семпло. Алфата излъчва много стил и много агресия едновременно. Изключителен автомобил.
Ако имаше начин да карам 159-ка със сърце на БМВ щеше да е екстра...

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
MaXimal написа:Алфата ми е много грозна на мен...
Добре, много ми е странно това...
Кажи ми какво не ти харесва в тая кола? Обоснови се моля те.

WilliamsF1Team написа:MaXimal написа:Алфата ми е много грозна на мен...
Кажи ми какво не ти харесва в тая кола? Обоснови се моля те.Ясно ми е, че на вкус и цвят приятели няма, но все пак ми е интересно какво не харесваш в колата...
Примерно харесва ми как са направени фаровете, но не ми харесва решетката, калниците някакви странни ми се виждат, огледата и те малко грозновати. Като излъчване някак си не ми допада.
А интериора няма да коментирам...
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
MaXimal написа:WilliamsF1Team написа:MaXimal написа:Алфата ми е много грозна на мен...
Кажи ми какво не ти харесва в тая кола? Обоснови се моля те.Ясно ми е, че на вкус и цвят приятели няма, но все пак ми е интересно какво не харесваш в колата...
Примерно харесва ми как са направени фаровете, но не ми харесва решетката, калниците някакви странни ми се виждат, огледата и те малко грозновати. Като излъчване някак си не ми допада.
А интериора няма да коментирам...
За мен има изключителен дизайн, не можеш да я объркаш като я видиш, а от вътре ме дразни само малко волана, но вече казах, че всеки си има вкус. Бих я предпочел 1000 пъти пред А4-ката.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alfa докарват спортния дух, убииствен дизайн, НО големи проблеми с качеството. може би най-бързо обезценяващата се марка на пазара в момента.
няма какво да обсъждаме - по технически показатели БМВ-то направо мачка
(като се има предвид, че този дизел е доста старичък вече 163 hp)
няма какво да обсъждаме - по технически показатели БМВ-то направо мачка

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Като дизайн Алфата ми харесва най-много. За мен това е една от най-красивите коли в момента. Но има два големи недостатъка. С предно е, и за същите пари можеш да си вземеш БМВ.
Иначе тройката и Ц-класата са яко грозни. Лично мнение. Но ако трябва да избирам колите като цяло--БМВ-то и след него цедката.

Иначе тройката и Ц-класата са яко грозни. Лично мнение. Но ако трябва да избирам колите като цяло--БМВ-то и след него цедката.
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Думи на един човек,дето много не разбира от коли при слизане от БМВ на 156 1,8 с всички екстри без кожа: няма такава каруца.Мои думи при слизане от Шкода при качване на 156-красив боклук.Седалки-лайна,тих двигател с 144коня,ама до 4 няма нишоооо,гаден съединител,скоростен лост на Голф 3-имах чувството,че ще го счупя,но всичко е фешън-волан,радио, климатроник.Красив боклук-това е Алфа,при това е и бавен-най-добрият им мотор 3,2 е брутално звучаща и гадна чикия,дизела е 200 коня ама върви за 160