...честити ви по/д/правки в закона...
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Ето ти и 2 отговора:
1) като е сведен до минимум, шансът след пострадалите да са мои близки(недай си Боже) също е сведен до минимум
!
2) аз си признавам, че не съм толкова всезнаещ и не знам истинско решение и по-точно друго решение освен още и още и още по-сурови мерки
! Ти като го имаш, що не го споделиш с нас
?
1) като е сведен до минимум, шансът след пострадалите да са мои близки(недай си Боже) също е сведен до минимум

2) аз си признавам, че не съм толкова всезнаещ и не знам истинско решение и по-точно друго решение освен още и още и още по-сурови мерки

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
1 - Пределно ми е ясно... с математиката се оправям. Ти обаче всъщност избягна въпроса.
2 - Решението го имат в Германия, струва ми се.

2 - Решението го имат в Германия, струва ми се.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
Не съм избягнал въпроса, а и мисля отговора му е ясен - нищо няма да ме топли - то нали се сещаш, че и един кретен да остане на пътя пак може да те убие - въпросът е в процентите и в вероятността
!
Та какво е решението, че ми е любопитно
?

Та какво е решението, че ми е любопитно

- Feanor
- ентусиаст
-
"Тоягата и меда винаги работят по-добре заедно, отколкото по отделно".
Респективно, строгите наказания ще работят по-добре, когато са съпътствани с известни облаги. Една от тях в Германия са прословутите им аутобани.
По същество, това не е Решението с главно Р, просто е по-добър вариант. Истинско решение за съжаление не мога да предложа. Но съм готов съм да помогна с идеи и дискусия, ако трябва.
Респективно, строгите наказания ще работят по-добре, когато са съпътствани с известни облаги. Една от тях в Германия са прословутите им аутобани.

По същество, това не е Решението с главно Р, просто е по-добър вариант. Истинско решение за съжаление не мога да предложа. Но съм готов съм да помогна с идеи и дискусия, ако трябва.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
закон
Бързо не карам - М40 повер
и с повече от 50 в завойте също. Дупки да нямаше, а и тарикати дето паркират къде им скимне - трябва да си пророк тука в София, щото си е е**** мамата от рацери с лъскави ламарини и мозъци 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
някой ще каже ли кво стаа с точките ...
за левчетата разбрахме от 100 теми ....ама колко точки ще зимат .. от 0-10 км 11-30км .. и##
за левчетата разбрахме от 100 теми ....ама колко точки ще зимат .. от 0-10 км 11-30км .. и##
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
Feanor написа:"Тоягата и меда винаги работят по-добре заедно, отколкото по отделно".
Абе да ти кажа честно не знам дали това ще има ефект по нашите географски ширини, защото като направят хубави аутобани си мисля, че повече ще се увеличат "каскадьорите", които искат да видят дали ще могат да си превъртят скоростомера

Ох днес толкова задълбах на тая тема, че май най-точният проблем е стандартът на живот! Полицаите искат рушвети, заради ниски заплати - като се замислиш във всяка сфера всеки зима май

Аз това което измислих е да се сложи във всяка патрулка по 1 камера(че даже май и по 2 за нашите условия, да ги следят отвсякъде

PS: За точките поне аз нищо не съм чел и нищо не знам, а и нищо не казват => може би няма промяна

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
закон
Те полицаите не са виновни - те са "усложливи". Как си преставяте да ви вземат книжката за превишена скорост? Всеки дава от сърце.
Отделно, че се крият и дебнат зад секви храсти, само и само да те спипат за да облажат. Трябва да се знае, че няма как да ти се размине и тогава ще се кротнат всички. Честитки по пощата е решението...

- Kokorba6iqta
- младши ентусиаст
-
Може и да имат ефект новите наказания, но и според мен трябва да насочат вниманието си към контрола на служителите им. Да сложат камери в патрулките и общо взето да се следи всяка стъпка и действие на катаджиите да ги видим тогава, ще искат ли почерпки. Склонен съм да отнеса някой и друг акт докато се науча да се съобразявам с всички правила, но знам че това ще накара и поне част от лудите и малоумните да се укротят.
Друго което си мисля е да направят някоя писта или нещо подобно да си излива всеки излишната енергия, а за най-лудите едно скокче от витоша да им направят с летежна фаза няколко стотин метра и да ги карат да подписват преди това, че никой не носи отговорност за това че ще се размажат!
Друго което си мисля е да направят някоя писта или нещо подобно да си излива всеки излишната енергия, а за най-лудите едно скокче от витоша да им направят с летежна фаза няколко стотин метра и да ги карат да подписват преди това, че никой не носи отговорност за това че ще се размажат!

От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!

Има решение и вече се чу за него! Безопасните шофьори трябва да се поущряват с по-ниски застраховки, а "опасните" с рецидиви трябва да се обложат с по-високи данъци и застраховки. Когато те хванат с алкохол в кръвта ти вземат книжката, че и колата или ти повишават данъците и застраховките толкова, че "не ти се кара" повече!
А най добре е да има камери във всяка полицейска кола и когато те спрат да не можеш да им пълниш гушите!
Когато те ударят по джоба, боли най-много!
А най добре е да има камери във всяка полицейска кола и когато те спрат да не можеш да им пълниш гушите!
Когато те ударят по джоба, боли най-много!
- Feanor
- ентусиаст
-
Maverick_VS написа:Абе да ти кажа честно не знам дали това ще има ефект по нашите географски ширини, защото като направят хубави аутобани си мисля, че повече ще се увеличат "каскадьорите", които искат да видят дали ще могат да си превъртят скоростомера! Сега поне не толкова хубавите пътища спират и карат да се замислят някаква част от хората за скоростта
!
Според мен бъркаш... въпрос на психология. Всички знаем, че хората си падат да пробват това, което е забранено. И това, което ги кара да се чувстват уникални. А на аутобана скоростта няма да е нито едно от двете. Не отричам, че е възможно да не съм напълно обективен... не харесвам текущите ограничения по извънградските пътища. Но е факт, че системата в Германия работи.
Предложението на колегата за писти е дори още по-добро, само че проклетиите са адски скъпи за строеж и поддръжка. Не че аутобаните не са де.

не трябва да откриваме топлата вода, нека да видим опита на другите, а той какво показва: Ако се сещате преди няколко месеца в Германия се обсъждаше въпроса за ограниченията по магистралите и си беше сериозен обществен дебат, след което Ангела Меркел, като канцлер излезе и каза: помислихме, анализирахме-ограниченията няма да помогнат. С това не искам да кажа без ограничения и без закон, а нещо друго, че ограниченията няма да спрат безразсъдството и смъртните случаи, просто трябва да се промени мисленето на хората и най-вече да не се чувстват ограничени и Feаnor е прав за това. Но да помисли и за друго - Хем гадост навсякъде дупки, задръствания, мръсотия и следващата ги агресия, хем те наказват що си агресивен, Ми то да не е само по пътищата, то си е обща лумпенизация, ниво на развитие на обществото. И ако ще ядем тоягата Maverick, аз те питам къде е моркова? Нали трябваше да ги прилагаме съвместно
- Feanor
- ентусиаст
-
Именно. Меркел президент! 

не мен ми се струва, че просто трябва обществото да израстне, не става със страх, а със съзнание. Колкото по-добре живееш, толкова по-задължен си на обществото, пък и по-отговорен към себе си. Това веднага личи по пътищата, а и навсякъде. Просто трябва време и що-годе устойчиво развитие на държавата и нещата ще си дойдат на мястото, само дето става бавно, но няма как. Изолирано решение на проблема не може да има той си е комплексен
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5