мерак за 525тдс с молба за сьвети

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 14 Юни 2007, 11:41

Ама това е само според тебе...
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Юни 2007, 12:40

............И един мормот завива шоколада....
Добре че ТДС-а е калпав в баир :mhihi:
Добре че ТДС-а е по бавен от бърза 20-ка :mhihi:
Момчета не така с лошо :!:

Аз лично съм се возил в Е36 320i с чип по километраж се движехме със 230км/ч (със 300 зора естествено)
И в същото време една бавна баба Е34 ТДС с чип ни мина доста убедително,оставете другото ма и не можахме да го догониме.
След това го видяхме в чирпан на едно кафене и спряхме да го питаме кво е правил на колата човека каз чип и филтърче :mhihi:

ТДС-а със чип става 186кс. и 350нм.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 14 Юни 2007, 12:46

Леле, какъв спор се е разгорял тука :shock:

Вече 5-ти ден карам 525 ТДС комбито на ple6ivia ,момчето ми претапицира разни неща на мойто комби и най-любезно ми предостави неговата кола ...

Така , автомобила му е с отремонтиран мотор,нова глава ,турбина,помпа и интеркулер в супер състояние.Комбито му е с 5 степенен автомат.Честно казано тази комбинация направо ми пълни душата :!: Няма помен от проблемен топъл старт ,нито пушеци ...
За мен лично този мотор и уникален,защо ще се запитате ,ами защото в класа а и не само в него по времето в което се е появил просто не е имало толкова тих и мощен мотор.Извинявайте,но по нищо не съдя всеки ден като я карам тая кола ,че карам дизел :shock: Звука и е страхотен,никакви вибрации движи се много плавно и си има сила бързи маневри ...

Добре де ,да погледнем от друга страна - Алфа 164 2,5 турбо дизел - автомобил,който е конкурентен на ТДС-а, хвалят го тоя мотор,хвалят го,здрав бил,еди какъв си бил,но като дойде време за ремонт и какво става :arrow: ОЛЕЛЕ :help: 2 глави,две гарнитури (защото някои решенияпо мотора са като на Чавдарка от преди 100 години концептуално :mhihi: ) Добре де, ама преди да стане за ремонт тоя мотор е много силен и гъвкав,единствения ,който може да се сравнява с на БМВ-то по онези времена ... И ако попитаме първия собственик,така както и на ТДС-ката на Плешивия,те ще кажат "супер са колите,страхотен дизел,никога не ми е направил номер ...
И тук идва въпроса, че НИЕ купуваме "изсмукани" коли за ниски цени а после ТДС-а бил виновен ,ами не е така :!: Защото ако аз сега реша да си купя ТДС ще отида и ще си докарам такава кола от Швейцария, на никакъв пробег с абсолютно всички екстри,та даже и такива,които няма да видите в никой кирлив Италиянски автомобил :!: Ще я карам ,защото колата ще е напълно сервизирана с оригинални части на време и ще твърдя ,че това може да е по-здрав дизел от легендарната 240Д купе тип 123 на Мерцедес :roll:

Просто досега толкова задълго не се бях сблъсквал с такъв автомобил,но съм очарован :)

п.с. Не оставайте с впечатление обаче,че съм се запалил по дизели :mhihi: Верен съм си на бензиновите двигатели с всичките им предимства и недостатъци 8)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 14 Юни 2007, 12:50

Kocil написа:
slavianko написа:..........
Аз през цялото време говорех за данните на сток двигатели...някъде да съм отворил дума за чипове?Аз чип няма да тръгна да слагам ни на М50,ни на М51...ако не ми стигат конете,ще си взема 525,530 или нещо по-голямо...и ти гледам караш 525,а не чипосан ТДС... :lol:
Aaaa мерси не го искам аз ТДС-а ако ще и стри чипа да е :mhihi: :mhihi: Аз достатъчно съм му се накарал няколко години. Наш как съм си добре сега с бензиновото. Ама мислъста ми беше че като махнеш едната камара с недостатъци вървенето съвсем не е лошо като за такъв стар вече дизел. Затова и казах че си върви съвсем прилично ПОЧТИ колкото 520-ка не повече. ;)
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: re

Мнение от bmwfena » 14 Юни 2007, 13:07

slavianko написа:
Kocil написа:
slavianko написа:..........
Аз през цялото време говорех за данните на сток двигатели...някъде да съм отворил дума за чипове?Аз чип няма да тръгна да слагам ни на М50,ни на М51...ако не ми стигат конете,ще си взема 525,530 или нещо по-голямо...и ти гледам караш 525,а не чипосан ТДС... :lol:
Aaaa мерси не го искам аз ТДС-а ако ще и стри чипа да е :mhihi: :mhihi: Аз достатъчно съм му се накарал няколко години. Наш как съм си добре сега с бензиновото. Ама мислъста ми беше че като махнеш едната камара с недостатъци вървенето съвсем не е лошо като за такъв стар вече дизел. Затова и казах че си върви съвсем прилично ПОЧТИ колкото 520-ка не повече. ;)
братле не си само и ти така има доста хора които смениха дизела за бензиново и са много доволни...читави ТДСси има но са рядко-това е истината ама не съм толкова богат да карам ТДС затова карам бензиново с газчица.ми тва е......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 14 Юни 2007, 15:25

Penchev написа:Леле, какъв спор се е разгорял тука :shock:

Вече 5-ти ден карам 525 ТДС комбито на ple6ivia ,момчето ми претапицира разни неща на мойто комби и най-любезно ми предостави неговата кола ...

Така , автомобила му е с отремонтиран мотор,нова глава ,турбина,помпа и интеркулер в супер състояние.Комбито му е с 5 степенен автомат.Честно казано тази комбинация направо ми пълни душата :!: Няма помен от проблемен топъл старт ,нито пушеци ...
За мен лично този мотор и уникален,защо ще се запитате ,ами защото в класа а и не само в него по времето в което се е появил просто не е имало толкова тих и мощен мотор.Извинявайте,но по нищо не съдя всеки ден като я карам тая кола ,че карам дизел :shock: Звука и е страхотен,никакви вибрации движи се много плавно и си има сила бързи маневри ...

Добре де ,да погледнем от друга страна - Алфа 164 2,5 турбо дизел - автомобил,който е конкурентен на ТДС-а, хвалят го тоя мотор,хвалят го,здрав бил,еди какъв си бил,но като дойде време за ремонт и какво става :arrow: ОЛЕЛЕ :help: 2 глави,две гарнитури (защото някои решенияпо мотора са като на Чавдарка от преди 100 години концептуално :mhihi: ) Добре де, ама преди да стане за ремонт тоя мотор е много силен и гъвкав,единствения ,който може да се сравнява с на БМВ-то по онези времена ... И ако попитаме първия собственик,така както и на ТДС-ката на Плешивия,те ще кажат "супер са колите,страхотен дизел,никога не ми е направил номер ...
И тук идва въпроса, че НИЕ купуваме "изсмукани" коли за ниски цени а после ТДС-а бил виновен ,ами не е така :!: Защото ако аз сега реша да си купя ТДС ще отида и ще си докарам такава кола от Швейцария, на никакъв пробег с абсолютно всички екстри,та даже и такива,които няма да видите в никой кирлив Италиянски автомобил :!: Ще я карам ,защото колата ще е напълно сервизирана с оригинални части на време и ще твърдя ,че това може да е по-здрав дизел от легендарната 240Д купе тип 123 на Мерцедес :roll:

Просто досега толкова задълго не се бях сблъсквал с такъв автомобил,но съм очарован :)

п.с. Не оставайте с впечатление обаче,че съм се запалил по дизели :mhihi: Верен съм си на бензиновите двигатели с всичките им предимства и недостатъци 8)

Георги Пенчев

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Най-накрая от както чета в в тоя форум да видя едно наистина положително мнение за ТДС
ПС Да не вземе сега някой да се обиди :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 14 Юни 2007, 19:26

Уф,нас*ахме на човека темата.... :mhihi: добре - в интерес на истината нема лошо да си вземе ТДС - само че трябва много внимателно да го огледа първо - у нас имат навика да вкарват дизели на е*ем ти и километрите...а ако и не е поддържан добре,се почват проблемите един след друг...друг въпрос е също,че у нас нафтата е преминала много далече от Евродизел...така че - въпрос на личен избор преди всичко... ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 14 Юни 2007, 19:33

Само искам да добавя нещо...От лични наблюдения новите дизели на БМВ през ден са в Камор за запушени дюзи...Така че направи си сам преценката дали искаш дизел...Просто както казват колегите тука нафтата ни тука е като за на баба ми печката само не за коли...

И на мене ми се кара дизел(хората са казали - " който веднъж се качи на дизел не иска да чуе за бензин") ама като знам кви проблеми стават ме е страх...Затова си взех бензиново много поддържано и си го карам на газчица и ми е мирна главата....

Другото което е и газта ни не става...Усеща се яко като заредиш на някоя глупава газстанция...Смятай щом газта ни е керлива какво да говорим за нафтата при тея прецизни мотори....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Юни 2007, 22:01

SaSo написа:Ама това е само според тебе...

Еми тогава с каква цел се чипосва :?: Толкова глупости се изписаха ,че било срамно да караш BMW дизел.Както вече казаха купуваш си някое на 15години ,но неизвестно защо на 160хиляди(или по-точно,повече от ясно е ,че е на 600хил.) за 4000лв.и после защо се чупело.Повече от 10 години карах 525i,през март си взех TDS на 300хил.,95г.,за 7500 ,направих му вече 10хил. и никакъв проблем.Тук така ме наплашихте ,че се канех да го продавам.Сега пък на новите БМВ-та се запушвали всеки ден дюзите-ама на всички ли или има поне едно на което това не се случва всеки ден.А от газифицираните БМВ-та не съм в особен възторг-бившето беше такова и имаше отвратителният навик при рязко натискане на газта да гърми,та ми се беше отщяло да го карам на газ.Или може би ваште не гърмят?
И за да ви отвратя окончателно :mhihi: ще ви кажа ,че 5000 от тия 10000 съм ги направил с биодизел от ТЕМПО-нито ми се запушиха дюзите ,нито ми се повреди помпата,напротив колата върви два пъти по-добре отколкото с нафта и усещането с ускорението е доста по-приятно отколкото с 525и.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go_play » 14 Юни 2007, 22:46

:bowdown: :bchug: аз съм на същото мнение писнами да срявняват тдс-а със бензиново бмв на гас

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 15 Юни 2007, 9:29

Ми ше ти гърми много ясно като е правено от някой пишман майстор...Мойта що до сега не гръмнала...Дори на един колега от форума му показвах как връщам от 4та на 3та от 4500оборота... И си върви перфектно...А на газ инжекцион пък няма и причина да гърми просто е малко по скъпа системата... И стига с тия глупости БМВ на газ... Щом е мотор бензинов значи си става на газ... Просто малко с по вещо трябва да се барне...

Иначе незнам ама на мойта съм и навъртял 40 000км на газ не е гръмнала ни веднъж, не е направила ни един проблем...Стига с това едва нарицателно което го ползвате едва ли не за обида БМВ на газ...

Айде със здраве и да не ви се чупят ТДС-ите че боли глава от тая работа..... ( за чупенето бях искрен щото сте колеги )
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go_play » 15 Юни 2007, 9:43

ами не изкам да обиждам никои но според мен в света съществуват само БМВ катао кола но някой казват и мерцедес добре мога да се сагляся и от тези две марки ако тарсиш икономия ами купувайте си голф на га смно варвят и те.Поне за мен е така имам адин познат има парички добър бизнес има и познайте отиде до германия докара си мерцедес МЛ бензин много варви незнам со какво ли не ми обяснява пак му сложи гас ами няма такав газар.Като си копуваме БМВ-та и МЕРЦЕДЕСИ (па макар и стари) трябва да си останат такива не да убеснявате вав форума колко евтино на гас.Незнам да ли сте я чували тази поговорка ефтини на брашното скъпи на триците.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 15 Юни 2007, 9:51

go_play написа:ами не изкам да обиждам никои но според мен в света съществуват само БМВ катао кола но някой казват и мерцедес добре мога да се сагляся и от тези две марки ако тарсиш икономия ами купувайте си голф на га смно варвят и те.Поне за мен е така имам адин познат има парички добър бизнес има и познайте отиде до германия докара си мерцедес МЛ бензин много варви незнам со какво ли не ми обяснява пак му сложи гас ами няма такав газар.Като си копуваме БМВ-та и МЕРЦЕДЕСИ (па макар и стари) трябва да си останат такива не да убеснявате вав форума колко евтино на гас.Незнам да ли сте я чували тази поговорка ефтини на брашното скъпи на триците.

Просто ще замълча пред думите на такива щедри газари като тебе... Направо нищо не каза... Караш кола дето няма живи роднини и сипваш вътре гориво което не ти струва повече от колата.... И си помисли реално... Колко гори един голф или вектра 1.6 в София.... Около 12-14л на газ... Сметни са че мойта гори около 15-16л... Ай са със здраве и си карай щедро БМВто ( или БМВтата ) и си мълчи по добре щото ставаш смешен...с тия глупави изказвания... Кара пича 1.8 и го налива с бензин и после пак се чуди що не върви.. Ми имах приятел с 1.8 като твойто и честно да ти кажа то вървеше по добре на газ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 15 Юни 2007, 10:17

go_play написа:ами не изкам да обиждам никои но според мен в света съществуват само БМВ катао кола но някой казват и мерцедес добре мога да се сагляся и от тези две марки ако тарсиш икономия ами купувайте си голф на га смно варвят и те.Поне за мен е така имам адин познат има парички добър бизнес има и познайте отиде до германия докара си мерцедес МЛ бензин много варви незнам со какво ли не ми обяснява пак му сложи гас ами няма такав газар.Като си копуваме БМВ-та и МЕРЦЕДЕСИ (па макар и стари) трябва да си останат такива не да убеснявате вав форума колко евтино на гас.Незнам да ли сте я чували тази поговорка ефтини на брашното скъпи на триците.
И за мен има една марка колега и тя БМВ Това обаче не ми пречи да я карам на газ след като ми е по евтино. Та какво като е БМВ ??? Не мислиш ли че колата трябва да ми служи на мен не аз на нея. Не го забравяй това. :winky:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 15 Юни 2007, 10:29

а ве виа сте много интересни ве...всеки си кара с квото си иска ако иска и мазут да си сложи в резервоара...аз карам на газ и ще продължа да карам щото за тоя леш дето го продават по бензиностанциите 2лв на кило не давааааамм :evil: :evil: :evil: :evil: предпочитам повече да се возя в колата и да имам парички за играчки :mhihi: отколкото да гледам БМВто в гаража и само да го обикалям кат глуха кучка и квото изкарам да го вкарвам в резервоара и да викам..аз карам на бинзин :!: :!: :!: и кво ся като нямаме много пари и кво да караме голф ли :?: ми карайте си Голф аз ще карам бмв на газ.супер ми е кеф ми е вечер кат му сложа една 10 ка газ сваля двата прозореца дам ряз на двете 12ки в багажника и да си обикалям ей така и не гледам стрелката на резервоара по простата причина че не ме интересува :mhihi: :mhihi: :mhihi: скитам си евтинко и ме боли чадъра :mhihi: :mhihi: :mhihi: пак квойто и квото иска да си приказва :!:

ПредишнаСледваща

Назад към E34