Газова уредба
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gan_di_god
- Потребител
-
Газова уредба
Знаете ли, удачно ли е да се постави газов инжекцион на BMW 520 модел 1998 и какви са проблемите, които може да създаде? :help:
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Не е удачно. Обида към колата е. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Удачно е при моментната цена на газта. С газова инжекция има много малко проблеми и вървежа и разхода са 1 към 1. 

ТДС - Турбо Див Селянин
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Вече 2 години карам с газов инжекцион Ланди-Ренцо за 2 бона с монтажа, и се сещам че карам газ когато трябва да зареждам.Харчи около 1-1.5л. отгоре, но при тая цена на бензина..., а аз въртя около 20к км.. на година 

Слагай небой се . Остави ги тези послания:Обида към колата- Скапване на дюзите-Проблеми и какво ли не.Колкото са проблемите на бензин толкова са и с газов инжекцион.Дори от една страна газта има предимство :Че при чести :студени стартове: няма да имаш бензин в маслото особено през зимата.На който му е добре 2лв. за литър бензин да си кара и да си свирка.Друг е въпроса че нашите коли горят средно по 14-15 литра.Съгласен съм да. Има и приказка:Лъв трева не пасе.Като искаме да вървят много ясно е че ще горят.Обаче с газов инж. няма кой знае каква разлика във вървенето.Пък и щом караш по 20К км на година изобщо недей да се чудиш.Направи си проста сметка:20 000 х 0.14-2800лит х2 лв-5 600 лв::::::::::20000х 0.16- 3200лит х 1лев- 3200лева.Разликата както виждаш е 2 400 лв.Да ме извинят заклетите противници на газта обаче за тези пари бих си обслужил колата по западните стандарти.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Колега от 3 години съм с ГИ и нямам никакви проблеми. Нито дюзи са се запушили, нито мотора се е счупил. Харчи с 2 литра повече, сам си направи сметката.Като ти кефне обръщаш на бензин и толкова, превключва се с един бутон за отрицателно време.С 14лв. се минават 100км. в града.Можеби излиза по евтино от разхода на ТДСите, незнам колегите да кажат.
Газовият инжекцион си е със самостоятелно ЕКУ, не като газовите уредби - с емулатори или ламбда контрол. При вторите емулатора лъже ЕКУто че двигателя работи с бензин и му праща сигнал че всичко е наред, а то не е. Ламбда контролът е по-добре от емулатора в пъти, и е желателно да се ползва при пълна инжекция задължително да няма ядове. Върха е разбира се газовия инжекцион - той е със самостоятелно еку, което си определя газоразпределението и подаването на горивото със собствени изчисления. Подходащ за автомобили с пластмасови колектори, докато другите 2 варианта могат да направят детонация и да стане белята.
Възможни са неточности в термините, но така си мога
Възможни са неточности в термините, но така си мога

- umbeliqdelfin
- кандидат ентусиаст
-
какво значи обида към колата.да кажем тогава уважение към природата.газта е най екологичното гориво.аз карам газов инжекцион ланди ренцо от две години.никакъв проблем до сега.при добър монтаж няма да имаш проблеми.наскоро научих че и там има тънкости при монтажа въпреки че си има компютри и собствено управление.
хубаво е след монтаж да я закачат на газ анализатор за по добри настройки,а както виждам в варна не са много газаджиите с такава машинка.иначе на мен ми излезе 2200.газарите да си ги карат на бензин.
хубаво е след монтаж да я закачат на газ анализатор за по добри настройки,а както виждам в варна не са много газаджиите с такава машинка.иначе на мен ми излезе 2200.газарите да си ги карат на бензин.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
umbeliqdelfin написа:какво значи обида към колата.да кажем тогава уважение към природата.газта е най екологичното гориво.
Дръжки. При изгарянето на наситени въглеводороди се получава въглероден двуокис и вода. Всичко точно, само дето въглеродният двуокис е главният проблем за природата точно в момента. Така че от гледна точка на природата е абсолютно все тая дали караш на бензин или на газ... все допринасяш за парниковия ефект.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
При изгарянето на горива като бензин и нафта се отделят и други токсични вещества. От трите най-разпространени горива в страната, газта е наистина най-екологичната.
Съгласен съм, че ако се кара на газ не е толкова страшно от техническа гледна точка, но ще се чувствам кофти, ако спра скъп автомобил до газова колонка. Това е въпрос на мислене, газта се свързва с бедни хора или скръндзи. Никой обаче няма да погледне нещата от другата гледна точка и да каже, "Брех, хем кара скъпа кола, хем мисли за природата, голям човек!"
Съгласен съм, че ако се кара на газ не е толкова страшно от техническа гледна точка, но ще се чувствам кофти, ако спра скъп автомобил до газова колонка. Това е въпрос на мислене, газта се свързва с бедни хора или скръндзи. Никой обаче няма да погледне нещата от другата гледна точка и да каже, "Брех, хем кара скъпа кола, хем мисли за природата, голям човек!"
'02 BMW 525d
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2