мерак за 525тдс с молба за сьвети
Модератор: Технически модератори
мерак за 525тдс с молба за сьвети
Та значи и аз реших да си взема тдс-ка,но ме притесняват някои неща:мотора работи като на запушени дюзи и нещо няма никаква тяга колата,не пуши притеснително,човека каза,че са сменяни елементи по помпата и маи са я зацепили накриво щот при палене като че ли има някакво закьснение,дайте сьвет какво може да е и дали си заслужава да я взимам
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Геца,
Ако си от София отиди в Супердизел. Там си разбират хората и ще презацепят помпата ако трябва. Невървенето при мен беше от катализатора. Махнах го и сега съм като фИТИПАЛДИ
Айде успех и да кажеш какво и е на колата!
Ако си от София отиди в Супердизел. Там си разбират хората и ще презацепят помпата ако трябва. Невървенето при мен беше от катализатора. Махнах го и сега съм като фИТИПАЛДИ

Айде успех и да кажеш какво и е на колата!
Нали знаеш? Мерак, Рак и Бунак не се лекуват.Само се чудя ,защо си се мераклисал на дизел?Да гори по малко
НЕ ,Да му е по ефтина подръжката
НЕ, Да създава по малко проблеми пак НЕ.Или може би имаш интерес да изучиш ДВГ-то по обстойно.Виж, мое мнение е, че камионите и корабите трябва да са дизел.Обаче леките коли трябва да са бензинови.Да караш БМВ дизел, е също толкова срамно колкото на газ./също мое мнение/Такъв филм :Да върви много, а да харчи малко:още няма.Не че бензиновите не създават проблеми, обаче мисля че са в пъти по малко.TDS-ките са болни на тема, глави ,помпи ,охлаждане , управляваща дюза на 4-ти ц-р , турбо клапан и т.н.Аз не бих взел дизел ако е на повече от 1-2 год. и не ми го подаряват.Тези баби на по 250 -300 хил че и нагоре , колкото и да ми ги хвалят........
.......... оставам без коментар. Но всеки си има собственно мнение.Ти решаваш

Говорих с Cobra и той ми каза,че така по тези неща който сьм описал е най-вероятно за презацепване,а защо искам дизел е малко лудо според приятелите ми-ми имам си един матор м20в23 и са ще се опитам да скьсам трьтката на тоя ди после да го изкормя,ще му взема карантиите и ще ги напьхам в другия мотор,след това ще пусна тема за турбиниране,не знам дали сьм много добре ама такава ми е идята-пьк и жената ме тормози за кола с 4 врати(и на мен не ми е на сьрцето дизела,но временно ще го преживея и да се надяваме да не е за дьлго)
- Kocil
- младши ентусиаст
-
Аз съм бил и в двата лагера - дизел и бензин...предпочитам си бензина - на дизела харчовете съвсем не са по-малки,а поддръжката му си е по-дебела...сега се сетих миналата събота по магистрала Хемус карах след един Е39TDS комби...не можеше да ми избяга изобщо...след първия тунел пича мина в дясната лента,а аз пък се юрнах в лявата с 200...
остана доста назад...настигна ме при втория тунел,когато намалих до 120 някъде...
че ядях някакъв сандвич и щеше да е грозно да закусвам и да карам с 200...
иначе добре караше пича,ако чете тука,поздрави!
...не че тва е непременно някакво мерило де,ама си предпочитам бензина... 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Като чуя ТДС и ме боли главата... Точното определение - Родено мъртво... Нито върви нито харчи малко като дизел.. УСПЕХ колега ако искаш да се прецакаш вземи си мъртво БМВ... Или по зле 318ТДС... УЖАС....
- Kocil
- младши ентусиаст
-
Щом казваш,измислена да е...go_play написа:Kocil такива като тебе сам им слушал много измислените изторйки.аз сащо имах гонка на магаистралата с едно е 36 двойка и мога дати кажа че я направих барлива калинка с тдс-а и затова стига с тия историки точно па как да не минеш е39 освен ако е карал до 3 скорост![]()

Kocil написа:Аз съм бил и в двата лагера - дизел и бензин...
А и мойта съвсем не върви като хората в момента...брат ми миналата година имаше едно Е34,само че седан и без ванос - с онова неговото пък някой ТДС щеше да изглежда смешен направо...за макс. скорост ти трябва не само въртящ момент,ами и обороти...а при дизела са малко в недостиг...на 180 си е почти до прекъсвача...при мен 200 са точно на 6000 оборота - има даже още 500 до прекъсвача...
ПП.Сори,че пооспамих малко темата на човека...

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Абе вие що се исказвате неподготвени. За какво мъртво родено говориш изобщо ??? По тези твои думи само си личи че никога не си карал ТДС. ТДС-а си върви почти толкова колкото и едно Е34 М50 В20 Да не говорим че ако тази кола я чипосаш направо ще отвее буквално 520-ката. А до колегата Kocil. Този с ТДС-а направо не е знаел че се пънеш гарантирам ти го. Имам 5г стаж с ТДС и единственното нещо от което не съм се оплаквал е вървенето. Тази кола си върви наистина прилично и само човек дето не е карал такава може да твърди обратното. Що се отнася до потдръжка там вече е друго но да ми каже някой че била мъртво родена ..... айде няма нужда. Мъртво родено можеш да кажеш на Е34 с М20 В20 но за ТДС-а си в грешкаSaSo написа:Като чуя ТДС и ме боли главата... Точното определение - Родено мъртво... Нито върви нито харчи малко като дизел.. УСПЕХ колега ако искаш да се прецакаш вземи си мъртво БМВ... Или по зле 318ТДС... УЖАС....
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Kocil
- младши ентусиаст
-
Аз не съм казал никъде,че ТДС-а е мъртво роден...в интерес на истината бях много доволен от него...просто не си падам по дизела...но не върви повече от М50,когато става въпрос за сток двигатели...а за чипосването - според мен е нож с две остриета - поне за тоя двигател...той и без тва си е доста форсиран...
ПП.Миналата година,като се връщах от морето ми достави истинско удоволствие по нагорнището след Пловдив преди тунела да карам в лявата лента със 140-150,когато повечето караха в средната със 90-100...
Оценявам въртящия момент на дизеларката... 
ПП.Миналата година,като се връщах от морето ми достави истинско удоволствие по нагорнището след Пловдив преди тунела да карам в лявата лента със 140-150,когато повечето караха в средната със 90-100...

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: ре
лелееее как ми обиждаш тупалкатаslavianko написа:Абе вие що се исказвате неподготвени. За какво мъртво родено говориш изобщо ??? По тези твои думи само си личи че никога не си карал ТДС. ТДС-а си върви почти толкова колкото и едно Е34 М50 В20 Да не говорим че ако тази кола я чипосаш направо ще отвее буквално 520-ката. А до колегата Kocil. Този с ТДС-а направо не е знаел че се пънеш гарантирам ти го. Имам 5г стаж с ТДС и единственното нещо от което не съм се оплаквал е вървенето. Тази кола си върви наистина прилично и само човек дето не е карал такава може да твърди обратното. Що се отнася до потдръжка там вече е друго но да ми каже някой че била мъртво родена ..... айде няма нужда. Мъртво родено можеш да кажеш на Е34 с М20 В20 но за ТДС-а си в грешкаSaSo написа:Като чуя ТДС и ме боли главата... Точното определение - Родено мъртво... Нито върви нито харчи малко като дизел.. УСПЕХ колега ако искаш да се прецакаш вземи си мъртво БМВ... Или по зле 318ТДС... УЖАС....

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Re: ре
slavianko написа:Абе вие що се исказвате неподготвени. За какво мъртво родено говориш изобщо ??? По тези твои думи само си личи че никога не си карал ТДС. ТДС-а си върви почти толкова колкото и едно Е34 М50 В20 Да не говорим че ако тази кола я чипосаш направо ще отвее буквално 520-ката. А до колегата Kocil. Този с ТДС-а направо не е знаел че се пънеш гарантирам ти го. Имам 5г стаж с ТДС и единственното нещо от което не съм се оплаквал е вървенето. Тази кола си върви наистина прилично и само човек дето не е карал такава може да твърди обратното. Що се отнася до потдръжка там вече е друго но да ми каже някой че била мъртво родена ..... айде няма нужда. Мъртво родено можеш да кажеш на Е34 с М20 В20 но за ТДС-а си в грешкаSaSo написа:Като чуя ТДС и ме боли главата... Точното определение - Родено мъртво... Нито върви нито харчи малко като дизел.. УСПЕХ колега ако искаш да се прецакаш вземи си мъртво БМВ... Или по зле 318ТДС... УЖАС....
Бе човек карал съм почти всички двигатели на БМВ... Говорим за ОТ-ДО... Няма дизел или бензин който да не съм карал... Но със сигурност мога да ти кажа че ТДС-а е един от най-смотаните мотори на БМВ....То няма проблем който да нямаш с него... Знаеш го сигурно много добре щом си карал такъв мотор...А за ТДС да бие М50 просто звучи смешно... Ако някой е навит нека се пробваме с един ТДС... Мойта е с чип и нека изкочи някой чипосан ТДС... Да видим колко върви чипосано М50В20 без ванус и колко ТДС с чип... Да не говорим ако е чипосано М50 с ванус...И още повече пък М52... Просто тоя мотор е гаден... Кажи ми какви са му плюсовете.. Щото май са му повече минусите... Да ги сложим плюсовете един до друг и да ги видим... Не просто на БМВ са добри дизелите след 2000 година... 525д 530д да но ТДС ....
И не се впрягай са .. Всички караме коли и всички имаме възможност да караме всякви... Повярвай ми не си единствен който е карал коли... А другото което е отделно че просто 5та серия Е34 не е за тия слаби мотори М50 и ТДС... Това е кола само за М50В25 и нагоре...Иначе си е просто мудно животно...