Въпрос за Angel eyes

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за Angel eyes

Мнение от zillius » 29 Май 2007, 22:59

Искам да попитам къде мога да отида в София да ми монтират Angel eyes ,който наскоро си поръчах от ebay.А така също ,знае ли някой къде се връзват захранвашите кабели на ангелските очички,за габаритите ли или на друго място?Предварително мерси за отговорите! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 29 Май 2007, 23:19

ангелските очички изпълняват ролята на габарити,така че точно там се връзват кабелите за габаритите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 30 Май 2007, 0:40

Не мога да ти кажа къде да отидеш за монтажа ама гледай да са кадърни да не ти счупят стъклото на фара. Ако не са сваляли такова въобще да не се хващат. А иначе за кабелите на габарита точно са ти отговорили, само че през едно съпротивление ,което трябва да го има в комплекта.
Доста кончета в един обор.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от zillius » 30 Май 2007, 23:55

Значи режа кабелите на габарита и за тях връзвам + и - на кабелите на ангелските очи.Гледам в интернет,че там свързват с кабел двата диода първо,а после пускат по един кабел от всеки диод.КОй кабел обаче играе ролята на + и - .Ако някой има представа каксе свързват или има схема,ще съм му много благодарен ,ако ги сподели с нас! :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 31 Май 2007, 1:15

Оригиналните Ангелските очи светят с крушка,а не с диод,така че няма значение кой кабел е + и кой -

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 31 Май 2007, 7:37

а ние да гадаем ли какво си си купил?
различните китайски изпълнения има различно слагане ...

Потребител
Аватар

Re: ре

Мнение от BatRambo » 31 Май 2007, 9:52

zillius написа:Значи режа кабелите на габарита и за тях връзвам + и - на кабелите на ангелските очи.Гледам в интернет,че там свързват с кабел двата диода първо,а после пускат по един кабел от всеки диод.КОй кабел обаче играе ролята на + и - .Ако някой има представа каксе свързват или има схема,ще съм му много благодарен ,ако ги сподели с нас! :D

Значи виж сега,

ако диодите имат съпротивление и ако изпълнението на ангелските очи е поне малко професионално, би трябвало да има резистори (съпротивления) преди всеки от диодите, по принцип съпротивленията би трябвало да ги закачат преди анода (+) на диода.
Следователно там където е съпротивлението е +

Обаче... ако нямаш съпротивление, горещо ти препоръчвам да сложиш такова за да не ти гръмнат диодчетата, тук съм ти качил една снимчица- схемичка как се връзва съпротивление с LED диод
Изображение

Ако имаш въпросчета, пиши ми ЛС[/img]

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 31 Май 2007, 12:27

Още едно важно нещо ако нямаш съпротивление и се налага да слагаш такова. Трябва правилно да изчислиш какво съпротивление да сложиш, ако не е правилното има вариант или да изгори диода или да свети прекалено слабо. Ето ти и пример как да го изчислиш. Има една формула : R=(Vn-Vd)/I

R- съпротивлението
Vd- Напрежението на диода ( по принцип са или 2 волта или 4 волта)
Vn- Напрежението на веригата ( в твоя случай 12 волта)
I - Тока (трябва да бъде преобразен в ампери A

Единствено си провери тока колко ампера ти е, изчисли си съпротивлението и си готов. :) Сложничко малко, но така е най- правилно. Тока можеш да провериш на алтернатора, там пише. Но имайки се в предвид че ще закачаш + на габаритите, там крушките са по 5W което означава че тока е малък от изчисленията ми тока е около 0.5 ампера --> следователно R= (12-2)/0.4 =25 ома, значи при теб най- добре да сложиш един реазистор на 30 ома :)

Ако греша да ме поправят спецовете по ел. техника

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 31 Май 2007, 20:13

Колко парички ги взе тези ангелски очи, колега. С труда за мотажа дали няма да ти легнат колкото новия фар :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от zillius » 31 Май 2007, 21:12

Първо да благодаря на BATRAMBO за изчерпателния отговор.Ангелските очи са със LED диоди и съпротивления към тях,които си вървят към комплекта.Иначе ми излязоха 35 евро двата комплекта за двата фара.Диодите са сини имисля че са на 20000 м.кендъла.Надявам се че ще изглежда готино с тях бавареца,като ги монтирам обещавам снимки. :D

младши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от eno » 02 Юни 2007, 16:21

пич,кажи от кой ebay ги поръча ebay.com или ebay.de или ebay.uk ,защото и аз искам да поръчвам някои неща ,но са ми казали че хората които предлагат там не са много сериозни и затова се колебая все още.
Кажи дали ти пристигат навреме нещата и дали е това което очакваше?
един беше поръчал един диск с навигация за 10$ и беше му пристигнал само кутията без диска :uups: :mhihi:
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

re

Мнение от zillius » 03 Юни 2007, 16:56

от ebay.de,но на мен ми ги поръчва човек от Германия и после ми ги праща до BG.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 03 Юни 2007, 17:46

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

Назад към E39