БМВ 320iE46 vs БМВ 520iE39

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

БМВ 320iE46 vs БМВ 520iE39

Мнение от апокалексис » 31 Май 2007, 18:26

здравейте колеги:) :) бих искал кой с каквото може да помогне по тая тема.Надявам се да откликнат колкото се може повече собственици на посочените модели.По конкретно:
1.еднакви ли са моторите на двата модела?
2.еднаква ли е потдръжката на двата модела?
3.кой мотор е по-добър от двата(ако не са еднакви)?
4.кой модел бихте ми препоръчали?
5.От това което знам за двата модела е че са еднакви на коне,но ме интересуват неща като разход на гориво,ускорение и т.н. а бе изобщо в кой от двата ще се чувствам по-добре.
От помощта която ще ми укажете ще зависи избора ми,решил съм да е един от двата модела,но с бензинов мотор,нищо против дизеларките,но съм на 22 и нали се сещате :driving:
Предварително благодарности н отзовалите се по темат :D

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 31 Май 2007, 19:29

Е питаш в Е46, кой модел според теб ще ти препоръчаме? :mhihi:

Относно двигатела, по мое мнение на Е46 е доста по 'модерен'. Относно разход на гориво и ускорение ... ми смятай кораба как потегля и колко харчи...а пък Е46 се стрелка и пак толко харчи, щото е акула :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

Re: БМВ 320iE46 vs БМВ 520iE39

Мнение от hyena » 31 Май 2007, 19:32

апокалексис написа:здравейте колеги:) :) бих искал кой с каквото може да помогне по тая тема.Надявам се да откликнат колкото се може повече собственици на посочените модели.По конкретно:
1.еднакви ли са моторите на двата модела?
2.еднаква ли е потдръжката на двата модела?
3.кой мотор е по-добър от двата(ако не са еднакви)?
4.кой модел бихте ми препоръчали?
5.От това което знам за двата модела е че са еднакви на коне,но ме интересуват неща като разход на гориво,ускорение и т.н. а бе изобщо в кой от двата ще се чувствам по-добре.
От помощта която ще ми укажете ще зависи избора ми,решил съм да е един от двата модела,но с бензинов мотор,нищо против дизеларките,но съм на 22 и нали се сещате :driving:
Предварително благодарности н отзовалите се по темат :D

3ката е по-младежка! не знам как могат да се сравнят 2те коли, това са 2 различни класа... иначе двигателите са еднакви и дотук. 3ката е по-лека - съответно харчи по-малко и върви повечче! 5цата вози по-меко и е по-уютна. абе, която ти по-отива на начина на живот взимаш и тва е, не може да се сравняват двете!
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от апокалексис » 31 Май 2007, 20:07

а нещо за потдръжката на тез 2 модела?????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 31 Май 2007, 20:53

подръжката е без пари :)
сега ако питаш колко харчат .. ами не много поносимо е
и колко могат да дигат .. ми има нема 240+
други въпроси от постояно срещаштите се по 100 пъти на ден не се сещам за да ти отговоря на тях :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hyena » 31 Май 2007, 22:38

апокалексис написа:а нещо за потдръжката на тез 2 модела?????

щом питаш, носач 500лв, ако не ти се дават толкова, имам и един опел в гаража, шарнира ми го избиха от носача = 20 лв :mhihi: :mhihi: :mhihi: ти за пръв път ли си купуваш кола???
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Re: БМВ 320iE46 vs БМВ 520iE39

Мнение от Mamouk » 31 Май 2007, 23:32

hyena написа:3ката е по-младежка! не знам как могат да се сравнят 2те коли, това са 2 различни класа... иначе двигателите са еднакви и дотук. 3ката е по-лека - съответно харчи по-малко и върви повечче! 5цата вози по-меко и е по-уютна. абе, която ти по-отива на начина на живот взимаш и тва е, не може да се сравняват двете!

:yes:

Не знам за 3ката, но 5цата си лапа кинти за поддръжка... ама то си засиви ква е, колко и къде се кара и т.н., т.е. относително е. Но както пак hyena каза, това не е опел, т.е. скипички са частите.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 01 Юни 2007, 8:16

http://www.carexpert.ru/compare.php?view=FromSearch&modid%5B%5D=bmw3-1998s20&modid%5B%5D=bmw5-1995s20&
Ето ти сравнение на двете коли. Относно ускорението се вижда че 5-цата не е мн по бавна както и за разхода не е мн по висок, а двигателя очевидно е същия (може би слеки модернизации за 3-ката.
Аз преди имах такава 5-ца сега карам е46 320 дизел. Мисля че за теб 3-ката е мн по добрата кола. Ако искаш пък и да ти е икономична направи като мен и си вземи дизел - ускорението е едно и също на дизела и на бензина , пак в този саит може да го видиш, но разхода вече е коренно различен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от апокалексис » 01 Юни 2007, 10:48

колега "hiena",пуснал съм темата,та да помогне кой с каквото инфо може,не да си правим подигравки и лав :shock:
А относно това дали за първи път купувам кола?-НЕ
За първи път ще купувам БМВ :driving: :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hyena » 01 Юни 2007, 11:08

апокалексис написа:колега "hiena",пуснал съм темата,та да помогне кой с каквото инфо може,не да си правим подигравки и лав :shock:
А относно това дали за първи път купувам кола?-НЕ
За първи път ще купувам БМВ :driving: :D :D

пробвай тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=44574
и тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=47818

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от апокалексис » 01 Юни 2007, 12:37

Е те това е др нещо колега"hyena" :clap: благодаря за линкчетата:)

Назад към E46