въпроси за тунинг - предавки, валове, турбо
Модератор: bum_bum
13 мнения
• Страница 1 от 1
въпроси за тунинг - предавки, валове, турбо
Незнам дали е за общи или за тук ... ако сметнете за добре я преместете.
Зна4и някой може ли да ми обясни какъв ефект би имало промяната на градусите на валовете на всмукателните и изпускателните клапани т.е. да се отварят предварително или със закъснение. И дали може да се дигне мощността по този на4ин.
И другия ми въпрос ... незнам дали някой ще може да ми отговори така , но ... на кола с маса от 1200-1300кг и двигател 550 коня, 8000 оборота 4ервена линия, турбо, 6 скорости - какви предавателни 4исла /+ крайно предавателно 4исло/ биха били подходящи за максимално ускорение с макс. скорост 200-220 км/Ч. 4x4 e kolata.
И за турбото - от това което 4ета безопасно налягане се води някъде около 2. Така ли е?
Mersi na вси4ки които си направят труда да ми обяснят.
Зна4и някой може ли да ми обясни какъв ефект би имало промяната на градусите на валовете на всмукателните и изпускателните клапани т.е. да се отварят предварително или със закъснение. И дали може да се дигне мощността по този на4ин.
И другия ми въпрос ... незнам дали някой ще може да ми отговори така , но ... на кола с маса от 1200-1300кг и двигател 550 коня, 8000 оборота 4ервена линия, турбо, 6 скорости - какви предавателни 4исла /+ крайно предавателно 4исло/ биха били подходящи за максимално ускорение с макс. скорост 200-220 км/Ч. 4x4 e kolata.
И за турбото - от това което 4ета безопасно налягане се води някъде около 2. Така ли е?
Mersi na вси4ки които си направят труда да ми обяснят.

Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
550коня и 200-220 км/ч макс. скорост, или аз нещо не съм разбрал или това е ъпсурт!!! С толкова коне и 6та скорост която може да изтреля колата неиде във висините, ако не дигнеш 280-300, значи колата или е 3 тона или нещо не и в ред!!! Знам ли, нека да обадят и други, за кво иде реч!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vicho
- старши ентусиаст
-
Туртурело, нямам за цел, да споря с теб, просто щот нищо не знам. За хинт-а, ВРЦ-тата предполагам имат такава МАКС скорост просто защото не търсят по-голяма, не им трябва, ако мога така да се изразя! Знам ли ги... може и да греша! Всички знаем рали шампионатите по какви пътища са, и там едва ли човек може да лети с 250+, тъй тъй... Максимална скорост не им трябва! Това е според мен за ВРЦ-тата и все пак не стана точно много ясно... не съм чел достатачно, както казах вече, обаче има ли ВРЦ-та с по 550 коня?!?! Та за тазо кола която говори playordie, не ми се вярва да е такава! Говоря на изуст, обаче двигател с 550 коня, турбо-то, 6стна кутия... 200-220 км/ч!?!? Интересно ми е много наистина и за това си позволявам да се включа в темата!
п.с. ще се разтърся за подобен двигател да видя дали може да се намери нещо!!!
п.с. ще се разтърся за подобен двигател да видя дали може да се намери нещо!!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
Хубаво с къси скорости, но 6та предавка се слага именно за по-голяма максимална скорост...
идеята ми е то4но за къси предавки и макс скорост да ре4ем .. не 220 , а да я направим 250 .. за по сигурно.
А ако има някаква програмка която може да ми ги из4исли и да даде предполагаеми времена за 0-100,0-200, 400м , 1миля и т.н. още по-добре.
Но все пак предпо4итам да знам и на теория за Валовете.
i dawaйте с по-малко офтопик моля.
А ако има някаква програмка която може да ми ги из4исли и да даде предполагаеми времена за 0-100,0-200, 400м , 1миля и т.н. още по-добре.
Но все пак предпо4итам да знам и на теория за Валовете.
i dawaйте с по-малко офтопик моля.
Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!
- Deakon
- FX Master
-
- Кара: нафтата да става на пушек
- Мечтае да кара: без да плаща
- Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring
vicho написа:Хубаво с къси скорости, но 6та предавка се слага именно за по-голяма максимална скорост...
... или на мотори с тесен работен диапазон

- Deakon
- FX Master
-
- Кара: нафтата да става на пушек
- Мечтае да кара: без да плаща
- Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring
playordie написа:... А ако има някаква програмка която може да ми ги из4исли ...
Car Test се казва. Не ме питай откъде съм я изтеглил (мисля, че някъде из форума имаше линк). Там можеш да експериментираш с такива неща виртуално (пр. числа на кутията, налягане на турбината, маса на автомобила и.т.н.). Смятам, че точно това търсиш. Успех

- vicho
- старши ентусиаст
-
13 мнения
• Страница 1 от 1