М52 Маслото присветва на празен ход...
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
М52 Маслото присветва на празен ход...
Здравейте сменх секцията да ви питам и вас за мойте проблеми с маслото
Значи новото е че смених свещите и маслото и долях скоросната кутия масло и продължава да прави следния проблем:
когато карам колата над 30-40 мин Градско, след като загреее хубаво когато застана на светофар и паднат оборотите на 500-600 почва да ми пресветва маслото , ако леко дигна с газ оборотите на 800 престава да свети. Колкото повече стоя про задръзтванията толкова по-често примигва докато не стигне до плътно светене на червената лампичка.
- Първите 30 мин когато е на ниски обороти не присветва никога
- Двигателя не се тресе и има мощност.
- Маслото е точно посредата между 2те чертички (меря го сутрин преди запалване)
- Сложил съм 10W40 както колегите препоръчаха
- Но маслото май намерисва малко на бензин (ше трябва да продухвам дюзите)
- някой казват че са ми ниски оборотите, но аз четох из форума че 500-600 оборота за шестак са нормални.
Благодаря преварително !
Значи новото е че смених свещите и маслото и долях скоросната кутия масло и продължава да прави следния проблем:
когато карам колата над 30-40 мин Градско, след като загреее хубаво когато застана на светофар и паднат оборотите на 500-600 почва да ми пресветва маслото , ако леко дигна с газ оборотите на 800 престава да свети. Колкото повече стоя про задръзтванията толкова по-често примигва докато не стигне до плътно светене на червената лампичка.
- Първите 30 мин когато е на ниски обороти не присветва никога
- Двигателя не се тресе и има мощност.
- Маслото е точно посредата между 2те чертички (меря го сутрин преди запалване)
- Сложил съм 10W40 както колегите препоръчаха
- Но маслото май намерисва малко на бензин (ше трябва да продухвам дюзите)
- някой казват че са ми ниски оборотите, но аз четох из форума че 500-600 оборота за шестак са нормални.

Благодаря преварително !
Тия павета мн лзгави бе...
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Мисля че оборотите трябва да си ти около 750 на празен ход.Другото което си мисля че в градски уловия колата ти загрява повече от нормалното и затова пада налягането на маслото което също се загрява прекомерно.При мерцедес има стрелка за наляганета на маслото и като се дигне температурата над нормалното и налягано пада на празен ход и то доста.Това стана миналата седмица като карахме с един приятел в задръстване и мерцедеса загря към 100-110 градуса и налягането на маслото падна с повече от бар.Така че моя съвет е да идеш в сервиз и да ти кажат първо дали са ти наред оборотите и дали ти е наред охладителната система както и дали системата за охлаждане на маслото ти е наред разбирасе ако имаш такава
Успех дано съм бил полезен.

Успех дано съм бил полезен.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
това може да го прави и от приебан датчик на маслото също...а може и от слабо налягане на маслото---нека да те подготвя и за най лошото все пак
причината може да е от износени биелни или основни лагери които са много важни за подържането на добро налягане в смазочната система----все пак си го имай в напредвид
но нека не бъдем черногледи все пак

- dinozab
-
-
bmwfena написа:това може да го прави и от приебан датчик на маслото също...а може и от слабо налягане на маслото---нека да те подготвя и за най лошото все пак![]()
причината може да е от износени биелни или основни лагери които са много важни за подържането на добро налягане в смазочната система----все пак си го имай в напредвид
![]()
![]()
Тва ша е наистина най-лошият вариат

Но мен най-много ме съмняват оборотите

- bmwfena
- БМВманиачения
-
дано да е така ама на 500оборота не бива да свети преди малко тествах същото Е39 дръпнах му ръчната и бавно на втора взех да му пускам съединителя и лампата взе да примигва на едва едва 200оборота а колата си беше загряла достатъчно а и маслото и беше на едно зелено....или датчика илиdinozab написа:bmwfena написа:това може да го прави и от приебан датчик на маслото също...а може и от слабо налягане на маслото---нека да те подготвя и за най лошото все пак![]()
![]()
![]()
Тва ша е наистина най-лошият вариат
Но мен най-много ме съмняват оборотите

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
бе ходи да ти теглят един манометър и всичко ще се изясни...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- bmwfena
- БМВманиачения
-
Re: д
мисля че каквото да сложи пак ще му свети като загрее....това съм го изпитвалkrasi_bmw написа:оборотите са 600 като загрее ,и лампата не треа да свети ,поне на мойто бмв. С кво масло си...

bmwfena написа:това може да го прави и от приебан датчик на маслото също...а може и от слабо налягане на маслото---нека да те подготвя и за най лошото все пак![]()
![]()
![]()
само да питам при положение че първите 30 мин не ми дава ниакъв проблем възможно ли да е датчик на маслото ? той ако е сдал багажа няма ли и в началото да свети ? и за биелите и основните лагери те нетрябва ли да дават постоянно проблем?
аз клоня към налягането на маслото ... защото след 30 мин градско оборотите от 600 спадат към 500

- bmwfena
- БМВманиачения
-
точно това ти обясних че тия лагри на коляновия вал държат налагането на маслото.когато колата е студена маслото е по гъсто и затова не присветва лампата..но когато загрее и налягането пада защото маслото става по рядко...а бе иди на майстор да ти прислуша биелните лагери за твое успокоение.основните няма как да се проверят..може и да имаш разкапан филтър на маслото-толкова буклук се продава вече че не се знае ква изненада те очаква 

- dinozab
-
-
А М52 имали маслен радиатор щото ако нещо е прецакано по системата за охлаждане на маслото що да не прави пак така 

dinozab написа:А М52 имали маслен радиатор щото ако нещо е прецакано по системата за охлаждане на маслото що да не прави пак така
незнам ей това намерих за маслената помпа...

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30
а иначе как става това прослушване на биелите и лагерите ... ако отида на диагностика в камор или дару ще ми кажат ли нещо по въпроса ? или да търся др. майстор?
- dinozab
-
-
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2