Тракане

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тракане

Мнение от BatRambo » 25 Май 2007, 22:30

Здравейте на всички, от 1 седмица карам Е39, бях на Е36 до сега и съм много доволен. Естествено човек не може да купи втора ръка без да има какво да пипне после по нея, та така.... моя проблем е следния, чува се едно тракане от двигателя, не мисля че е виското на перката, по скоро ще да е повдигач, но не съм 100 % сигурен. Смених маслото, но не спря, дори и при форсиране пак си трака. СЪВЕТ?
Другия проблем е една лека вибрация при ниски обороти, общо взето това е... много ще съм Ви задължен за малко съпорт.

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 25 Май 2007, 23:41

sachs написа:VANOS бате.
Честита Е39-ка :mhihi:
От Италия е нали?!

Австрия, само че в ДУНЕВ казаха категорично, че не е Ванос, аз затова и не го споменах в темата.

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 25 Май 2007, 23:50

Има доста писано по този въпрос, само че не мога да намеря темата. Не знам Дунев какво е казал, но 99% е от Ваноса.

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 25 Май 2007, 23:57

sachs написа:Има доста писано по този въпрос, само че не мога да намеря темата. Не знам дунев какво е казал, но 99% е от Ваноса.

Забравих да спомена, че преди да сменя маслото не тракаше по този начин. И все пак да приемем че е ВАНОС :uups:
.....какви са последствията. :confused:

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 26 Май 2007, 0:10

ремонта му е доста ефтин и лесен....мамка му не мога да намеря темата да ти покажа точно за какво ства на въпрос.ако искаш утре ми званни да ти кажа точно колко пари са частите от вари2000 и труда.в 9 часа отварям сервиза и след това можеш да ме търсиш ако искаш.

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 26 Май 2007, 0:16

BatRambo написа:
sachs написа:има доста писано по този въпрос само 4е не мога да намеря темата.незнам дунев какво е казал,но 99% е от ваноса

Забравих да спомена че преди да сменя маслото не тракаше по този начин. И все пак да приемем че е ВАНОС :uups: .....какви са последствията :confused:

какво масло си сложил?има вариянт и обтегача на веригата да е дал фира.ако маслото е по редко от колкото е било преди това е много вероятно тои да тропа.

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 26 Май 2007, 0:18

sachs написа:
BatRambo написа:
sachs написа:има доста писано по този въпрос само 4е не мога да намеря темата.незнам дунев какво е казал,но 99% е от ваноса

Забравих да спомена че преди да сменя маслото не тракаше по този начин. И все пак да приемем че е ВАНОС :uups: .....какви са последствията :confused:

какво масло си сложил?има вариянт и обтегача на веригата да е дал фира.ако маслото е по редко от колкото е било преди това е много вероятно тои да тропа.

Значи маслото е ТЕКСАКО 1W40, пусни едно телефонче на ЛС, аз утре ще пътувам, така че като се върна ще ти звънна да дадеш указания :)

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 26 Май 2007, 0:31

BatRambo написа:
sachs написа:
BatRambo написа:

Значи маслото е ТЕКСАКО 1W40, пусни едно телефонче на ЛС, аз утре ще пътувам, така че като се върна ще ти звънна да дадеш указания :)

E добре де, изпуснал съм една 0...значи с корекцията ..маслото е 10w40 :) Ще ти звънна другата седмица като се върна, а да те питам, проблем ли е да пътувам с нея сега като си трака ?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 26 Май 2007, 2:19

Има теми за ВАНОС-а във "важните теми".
Май бяха най-отдолу, където е раздела за бензиновите мотори!
Успех!
8)

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 28 Май 2007, 8:30

ICE написа:Има теми за ВАНОС-а във "важните теми".
Май бяха най-отдолу, където е раздела за бензиновите мотори!
Успех!
8)

МЕРСИ 8)

Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 28 Май 2007, 9:19

Така.... значи искам да добавя едно нещо относно гадното тракане, вчера забелязах че като съм спрял и колата си работи бях пуснал лампата в купето и забелязах че тя примигва в такт с тракането (цъкането). Дали ако е ВАНОС ще влияе на ел. системата ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от payo » 28 Май 2007, 10:16

Провери лагера на генератора (динамото)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 28 Май 2007, 14:26

sachs написа:Има доста писано по този въпрос, само че не мога да намеря темата...

Потърси във важните теми (жокер: "Детски болести...", в последното мнение - мое)!
Там събираме всички често срещани проблеми. ;)

За да ви улесня, ето един полезен цитат (цъкайте върху темите-линкове):

ICE написа:И нещичко за каращите бензинови коли с мотор М52:

Що е VANOS?
Проблеми свързани с VANOS-a!
За ламбда сондите и премахване на катализатора.

Потребител
Аватар

Мнение от jery » 30 Май 2007, 1:43

Тракането може да е от много неща, но в никакъв случай от Ваноса. При мен имаше такова таркане и след няколко дена ми отиде водната помпа, та се разбра че е от нея. Може да бъде и от верига и от обтегач и от алтернатора, а най-вече от повдигачи, ако успее някой майстор да го хване точно кой е, е добре...

Следваща

Назад към E39