Тракане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Тракане
Здравейте на всички, от 1 седмица карам Е39, бях на Е36 до сега и съм много доволен. Естествено човек не може да купи втора ръка без да има какво да пипне после по нея, та така.... моя проблем е следния, чува се едно тракане от двигателя, не мисля че е виското на перката, по скоро ще да е повдигач, но не съм 100 % сигурен. Смених маслото, но не спря, дори и при форсиране пак си трака. СЪВЕТ?
Другия проблем е една лека вибрация при ниски обороти, общо взето това е... много ще съм Ви задължен за малко съпорт.
Другия проблем е една лека вибрация при ниски обороти, общо взето това е... много ще съм Ви задължен за малко съпорт.
BatRambo написа:sachs написа:има доста писано по този въпрос само 4е не мога да намеря темата.незнам дунев какво е казал,но 99% е от ваноса
Забравих да спомена че преди да сменя маслото не тракаше по този начин. И все пак да приемем че е ВАНОС.....какви са последствията
какво масло си сложил?има вариянт и обтегача на веригата да е дал фира.ако маслото е по редко от колкото е било преди това е много вероятно тои да тропа.
sachs написа:BatRambo написа:sachs написа:има доста писано по този въпрос само 4е не мога да намеря темата.незнам дунев какво е казал,но 99% е от ваноса
Забравих да спомена че преди да сменя маслото не тракаше по този начин. И все пак да приемем че е ВАНОС.....какви са последствията
какво масло си сложил?има вариянт и обтегача на веригата да е дал фира.ако маслото е по редко от колкото е било преди това е много вероятно тои да тропа.
Значи маслото е ТЕКСАКО 1W40, пусни едно телефонче на ЛС, аз утре ще пътувам, така че като се върна ще ти звънна да дадеш указания

BatRambo написа:sachs написа:BatRambo написа:sachs написа:има доста писано по този въпрос само 4е не мога да намеря темата.незнам дунев какво е казал,но 99% е от ваноса
Значи маслото е ТЕКСАКО 1W40, пусни едно телефонче на ЛС, аз утре ще пътувам, така че като се върна ще ти звънна да дадеш указания
E добре де, изпуснал съм една 0...значи с корекцията ..маслото е 10w40

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Има теми за ВАНОС-а във "важните теми".
Май бяха най-отдолу, където е раздела за бензиновите мотори!
Успех!
Май бяха най-отдолу, където е раздела за бензиновите мотори!
Успех!

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
sachs написа:Има доста писано по този въпрос, само че не мога да намеря темата...
Потърси във важните теми (жокер: "Детски болести...", в последното мнение - мое)!
Там събираме всички често срещани проблеми.

За да ви улесня, ето един полезен цитат (цъкайте върху темите-линкове):
ICE написа:И нещичко за каращите бензинови коли с мотор М52:
Що е VANOS?
Проблеми свързани с VANOS-a!
За ламбда сондите и премахване на катализатора.
Тракането може да е от много неща, но в никакъв случай от Ваноса. При мен имаше такова таркане и след няколко дена ми отиде водната помпа, та се разбра че е от нея. Може да бъде и от верига и от обтегач и от алтернатора, а най-вече от повдигачи, ако успее някой майстор да го хване точно кой е, е добре...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2