Наистина ли М51 е такъв боклук.
Модератор: Технически модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
525тдс-голям,комфортен автомобил.няма как да гори колкото келяв голф!
ползвам съм такъв извънградско,ако го караш разумно гори малко,а удоволствието е голямо!
ползвам съм такъв извънградско,ако го караш разумно гори малко,а удоволствието е голямо!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Чета тука плюсове-минуси и незнам кво си за ТДСката и по принцип за дизела а при мен нещата стоят по следния начин;преди да си взема моята 525 карах Омега 2,3 ТД 1989г карах си колата 3 години навъртях около 60 000км редовна смяна на консумативи и т.н колата нямаше проблеми,сега карам нещо което е класи над предишния автомобил и той е 525ТДС за времето през което го имам съм навъртял пак горе-долу същия километраж пак редовна потдръжка и т.н и установих че по-добра кола няма.Всяко нещо си иска своето но потдръжката на Бавареца е с около 35 процента по-евтина и капризите са по-малко,така че кво да ви кажа братлета БМВ 525 ТДС е нещо сериозно и не трябва да се обижда или пренебрегва .
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колеги ,благодаря за мненията.А колко струва смяната на веригата-в някаква тема видях ,че трябвало едва ли не да се разглоби двигателя.?И какво може да се направи ,за да дойде този момент ,възможно най-късно?
Честно казано tds-са ми харесва повече от бензина.Особено онзи момент след 2500 оборота когато от светофар съм влязал с навит волан в завоя и задницата почне да се върти.
Честно казано tds-са ми харесва повече от бензина.Особено онзи момент след 2500 оборота когато от светофар съм влязал с навит волан в завоя и задницата почне да се върти.

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
пфуууууу луди ли сте е не били хубави 7 години таркаляхме 524TD супер мотор дава разход 10-11 в града със юркане ако го юркаш много и до 13 стига
ма евала че има хора които крадат шефовете си
иначе ако зареждаш нафта на 1.8лв кяра не е много голям и нз ний близо 70 000км и навъртяхме без никакъв ама никакъв дерт ся момчето дето му я продадахме и той си джътка без проблеми от 5000км карам 318TDS не съм много очарован щото си е тромавичко
а със жопките си докарва 10-11 в града горе долу колкото М21 ама разликата е огромна оная талига поне къртеше асвалта да я набримча 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Абе то и аз първото ми БМВ беше 524тд и бях много доволен. Ама после с тези ТДС-и направо ми побеля главата. За вървене не говоря щото си върви много прилично но иначе...... Просто нямам думи. Такива капризи и от жената не съм виждал

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ами каквото и да приказвате М51 си е капризна машина..не може да се сравнява с М50 и с каквото и да е.знам че всеки си обича колата но нека погледнем реално на нещата.много колеги имат оплаквания от М51 не може да кажете че след като е пукнал кратуната значи собственика е мърляч.ами в Хасково при нас няма човек с ТДС който да нее ял попарата.всичките са мърлячи...така ли а колите и отвън са като кукли без драскотинка и ги карат с най скъпите масла-това мърлячи ли са
ами който не вярва пали идва ми на гости и го карам при един ТДС който е в ългария от 7 години може би.питайте собственика който има 2 фабрики за вата колко пари е дал по тая кола за поддръжка---не искам да коментирам повече=====все пак в тоа живот има и късмет и дано е на ваша страна
искрено ви го пожелавам
М51 за дизел върви много това ни е яссно но никога не бих си взел М51 чисто и просто нямам толкова пари за да си го карам спокойно и да не ми пука дали ще се вчупи или не

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- bmwfena
- БМВманиачения
-
ами не знам как изчисляваш ама искам да ти кажа че не е малко.е ако на година навърташ 10на хил.км подръжката е малкаzvetiko написа:И какво излиза-подръжката на 525tds излиза колкото едно Е34 М50.

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
?
абе защо толкова много паралии пръскат адските пари за подръжка,независимо от марката........ами май щот не им пука!!
нека споделя за мой приятел-АДСКИЯ МЪРЛЯЧ.за година помля едни калибри и вектри и ме послуша накрая и взе тдс!колата беше добра-кара я година и няколко месеца,сменя по нея малко свещи,съединител,малко по окачването,накладки и тва е!тоз ругач мина от къде ли не с нея,кара из Европа зимата с темп на двиг около 40-50 градуса,тегли платформа с 2 катафалки,дърпа се със всеки ,който дръзне да го изпревари,пали и излита веднага.....просто колата беше подложена на зверско каране ама издържа!
е сега има пак тдс(комби),ама го взе каталясало и си плаща за това...
нека споделя за мой приятел-АДСКИЯ МЪРЛЯЧ.за година помля едни калибри и вектри и ме послуша накрая и взе тдс!колата беше добра-кара я година и няколко месеца,сменя по нея малко свещи,съединител,малко по окачването,накладки и тва е!тоз ругач мина от къде ли не с нея,кара из Европа зимата с темп на двиг около 40-50 градуса,тегли платформа с 2 катафалки,дърпа се със всеки ,който дръзне да го изпревари,пали и излита веднага.....просто колата беше подложена на зверско каране ама издържа!
е сега има пак тдс(комби),ама го взе каталясало и си плаща за това...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
ам и аз тва казвам тия BMW дизели ги карам зверски под 4000rpm не падам и нищо им нямат тва че някой си е зел кола на 160к километри а тя всъщност е на 600к е отделен въпрос но не мисля че TDS на 200 - 300к километри може да се чупи лесно
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:ами не знам как изчисляваш ама искам да ти кажа че не е малко.е ако на година навърташ 10на хил.км подръжката е малкаzvetiko написа:И какво излиза-подръжката на 525tds излиза колкото едно Е34 М50.неизключвам че може и да попаднеш на много читав такъв и доста време да нямаш грижи но това е въпрос на късмет а далиси късметлия-ами прецени си сам
Навъртам доста повече от 10 000 ,но на предишното BMW нямах навика да правя двигателя-няма турбо,няма шайба,няма ГНП,главата струва само 400лв оборудвана,затова съм малко стресиран

Боже Господи-дано не съм я купил тази кола.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
mla86 написа:ам и аз тва казвам тия BMW дизели ги карам зверски под 4000rpm не падам и нищо им нямат тва че някой си е зел кола на 160к километри а тя всъщност е на 600к е отделен въпрос но не мисля че TDS на 200 - 300к километри може да се чупи лесно
Това дето написа 160к сигурно не е случайно-всичко друго ,което видях ,освен моята ,която я взех на 298к,беше на 160к и точно това нереално отношение години-километри ми звучеше доста подигравателно.
bmwfena,благодаря за пожеланието.Освен BMW не признавам друга марка-срязвал съм предна дясна на дъно на счупена бирена бутилка, хвърлена от някой идиот, при 180 и колата не трепна,катастрофирал съм при 160 и ми няма нищо,а най-странното е ,че колата се прибра на собствен ход,за изживяваният в завоите и изпреварванията ,когато колата я изкарваш и прибираш почти на 90 градуса да не споменавам.Затова не искам точно от тази марка ,да остана разочарован.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
мислиш ли че аз признавам друга маркаzvetiko написа:mla86 написа:ам и аз тва казвам тия BMW дизели ги карам зверски под 4000rpm не падам и нищо им нямат тва че някой си е зел кола на 160к километри а тя всъщност е на 600к е отделен въпрос но не мисля че TDS на 200 - 300к километри може да се чупи лесно
Това дето написа 160к сигурно не е случайно-всичко друго ,което видях ,освен моята ,която я взех на 298к,беше на 160к и точно това нереално отношение години-километри ми звучеше доста подигравателно.
bmwfena,благодаря за пожеланието.Освен BMW не признавам друга марка-срязвал съм предна дясна на дъно на счупена бирена бутилка, хвърлена от някой идиот, при 180 и колата не трепна,катастрофирал съм при 160 и ми няма нищо,а най-странното е ,че колата се прибра на собствен ход,за изживяваният в завоите и изпреварванията ,когато колата я изкарваш и прибираш почти на 90 градуса да не споменавам.Затова не искам точно от тази марка ,да остана разочарован.

53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4