Педала на газта не работи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Педала на газта не работи?
Няколко пъти ми се случи по време на движение , след натискане на педала на газта, двигателя да не реагира. След отпускане на педала и повторното му натискане всичко е наред. Случи ми се няколко пъти в промеждутък от 4-5 дни.
Какво може да не е наред?
Колата е Е39 525ТДС 99г.
Какво може да не е наред?
Колата е Е39 525ТДС 99г.
- RAFF
- младши ентусиаст
-
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=35&fg=15
Може би номер3
-потенциометъра на педала.
Разгледай кабели, букси ...........
Може би номер3

Разгледай кабели, букси ...........
И при мене има подобен проблем само че обратния ефект. От време на време като натисна газта по-рязко колата продължава да се форсира независимо ,че съм пуснал педала и не се оправя докато не включа на висока предавка и не пусна рязко съединителя
.Прави го рядко и затова не съм предприел още нищо но и аз си мисля че е от потенциометъра на педала. Смятам че ако му се пръсне малко контакт спрейче ще се оправи.

Доста кончета в един обор.

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Нямам такъв проблем, но като проверявах маслото ми направи впечатление, че жилото на газта не е опънато.
Нормално ли е да е така
Също така колата е доста мудна под 3000 оборота, но мисля че е нормално. Друго, което ми се струва странно (може и да не е) е,
че при отпускане на педала на газта оборотите падат доста бавно. Като сменям по-бързо предавките оборотите не падат достатъчно и се получава едно "ритане" като пусна съединителя.
П.П. Колата е Е39 520i

Нормално ли е да е така

Също така колата е доста мудна под 3000 оборота, но мисля че е нормално. Друго, което ми се струва странно (може и да не е) е,
че при отпускане на педала на газта оборотите падат доста бавно. Като сменям по-бързо предавките оборотите не падат достатъчно и се получава едно "ритане" като пусна съединителя.
П.П. Колата е Е39 520i
5 мнения
• Страница 1 от 1