ПОДПИСКА ПРОТИВ АКЦИЗА!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Май 2007, 18:08

това е също вярно
но се замислете че това е в разрез с евро законите
защото там съвсем официално пише че държава членка не може да налага такси различни от тези на другите държави членки
не че ми е мерак да карам 750iL ама за колекционерската му стойност и за да му чувам всеки weekend тътена из квартала си заслужава напр :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 25 Май 2007, 19:07

За външно търговски режим чувал ли си?
Всяка страна може да си слага каквито си иска акцизи на която си иска стока. Това не е ДДС. А Акциз. Той се слага предимно на луксозни стоки,горива , и тн. стоки които не е жизнено необходимо да си ги купуваш.

Не е в разрез с никакви закони. Просто си е търговска политика.
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 25 Май 2007, 19:13

Ако акцизът падне, ще е точно заради ЕС. Няма логика при внос на стара кола да се плаща акциз, при уловие, че вече веднъж е бил платен при първата регистрация в държава от ЕС. Все едно при купуване на стара кола от Пловдив да ви искат акциз за да я регистрирате в София. Друг въпрос е кога ще стане.
Катастрофите стават и с малолитражки. Акцизът не може да компенсира корупцията в КАТ и безотговорността на някой шофьори.
Разходът на гориво при шестаците на БМВ е почти еднакъв за 520 и 530 (Е39). Само че едната върви. И замърсяването е приблизително еднакво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 25 Май 2007, 19:25

То няма логика ама държавата може да си слага акцизи и налози върху каквото си поиска.
Давам пример. Преди не си спомням точно колко англичаните сложиха акциз на холандско мляко и си спряха вноса на такова.Нали това с цел да си запазят собствените производители ама нали знаете интереса клати феса :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Май 2007, 19:54

Акциза пази и нещо друго - вноса на много мощни, но СТАРИ автомобили, които нямат никво EURO и замърсяват яко... т.е. дори и някой да поиска да се преразгледа момента с акциза, този аргумент ще е много силен... щото както и да го погледнем, едно 15г. BMW, дето е майка си и баща си (х40 или х50) коне ще замърсява много повече от една 20-ка примерно...

Но има и нещо друго.... да дигнат летвата на конете.... не 164, ами примерно 200-220.... пак е нещо.... но предполагам, че ще искат катализатор сигура..... :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Май 2007, 20:03

Honzik написа:Акциза пази и нещо друго - вноса на много мощни, но СТАРИ автомобили, които нямат никво EURO и замърсяват яко... т.е. дори и някой да поиска да се преразгледа момента с акциза, този аргумент ще е много силен... щото както и да го погледнем, едно 15г. BMW, дето е майка си и баща си (х40 или х50) коне ще замърсява много повече от една 20-ка примерно...

Но има и нещо друго.... да дигнат летвата на конете.... не 164, ами примерно 200-220.... пак е нещо.... но предполагам, че ще искат катализатор сигура..... :) :)

акциза не пази от нищо! няма стари, няма нови коли. Явно не си на ясно, по какво се определя ЕВРО стандарта. отделно, че колкото е по-голям двигателя, толкова са по-големи катализатора (катализаторите)
и кво викаш некой осмак дето е юркан само по магистралите 300,000 км и е в перфектно здраве, понеже е собственост на заможен човек ще замърсява повече от масларката дето е юркана същите километри, само че градско от някой пъпчив тийн и понеже нема пари да я сервизира и да мине тюв я пуснал на 1500 евро за продан...
ма аз съм тъп и немога да ги обясня хубаво нещата ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 25 Май 2007, 20:04

Мене лично не ме вълнува тая работа с акциза. Ако мога да си позволя да карам акцизна кола сигурно ще мога да си позволя да и платя и акцизъъъ.. Вярно що да пълним партиините каси ама няма друг начин все гледат да ни айдакат....

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 25 Май 2007, 20:54

акциза си е добре дошъл за държавата....това е истината тоа който е решил да се претрепе ще го направи и с тико ако така е писано.какви чушкопеци се движат по улиците които не са акцизни и кво-те не замърсяват ли :?: :?: оня ден къв пасат караше пред мен ама къди имирише та се не трае.това ли е безакцизния автомобил :!: :!: трябва да се въведат общоевропейските норми за екология и да се махнат тия акцизи щото това си е обир и то истински да знаете.ами тя акцизната кола върви и бавно :!: ама когато изпреварваш и отпред ти изкочинякой заигран тийн ако ти е мощна колата за два три мига и си отпред а тия дет са по слабички могат да ти извъртят кофти номер за това че нямат толкова сила да се изнесат за да избегнеш удара :!: доста години карах акцизни коли и искам да ви кажа че с тях се изпреварва много по спокойно......пък сега понеже съм с безакцизна кола като изпреварвам доста си ме е страх щото не може да разчиташ на силата и :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 25 Май 2007, 21:41

M3CSL написа:
Nasti написа:Акциза на автомобилите е едно от най-прекрасните неща и казвайки това нещо съм съвсем сериозен!
Каква е причината да го казвам:
Не знам вие кви километри правите на година, но аз си живея в колата като бакшиш съм. На какво се нагледах в последните 2-3 години не е истина! Ебати катастрофите направени от глупост, неопитност на шофьорите и от липса на толерантност и грам мозък.
Лошото е че предимно млади хора ги правят тия бели и то с коли по 70-80-100коня. Представям си ако падне ограничението за мощност какво ще е тук. БМВ-та Ауди-та и Мерцедес-и на по 100 години с по 200-250 коня под капака ще карат 50% от младите шофьори, които на 2 бири ще искат да участват в ронин, транспортер или бързи и яростни и тогава прираста на населението ще намалее още толкова!

:yes: :yes: :yes: Насти е прав. Пък и Държавата по никакъв начин няма да се лиши от още едно перо , което попълва бюджета.Вчера разговарях с 1 човек ,който работи по митниците човека каза ,че заради евро съюза супер много пара се губи от тея митнически ставки и акцизи...

Пък и закво са ви акцизни коли като и на тея се цупите на разхода и газифицирате на воля...

точно да иаз така мисля

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 25 Май 2007, 21:47

bmwfena написа:акциза си е добре дошъл за държавата....това е истината тоа който е решил да се претрепе ще го направи и с тико ако така е писано.какви чушкопеци се движат по улиците които не са акцизни и кво-те не замърсяват ли :?: :?: оня ден къв пасат караше пред мен ама къди имирише та се не трае.това ли е безакцизния автомобил :!: :!: трябва да се въведат общоевропейските норми за екология и да се махнат тия акцизи щото това си е обир и то истински да знаете.ами тя акцизната кола върви и бавно :!: ама когато изпреварваш и отпред ти изкочинякой заигран тийн ако ти е мощна колата за два три мига и си отпред а тия дет са по слабички могат да ти извъртят кофти номер за това че нямат толкова сила да се изнесат за да избегнеш удара :!: доста години карах акцизни коли и искам да ви кажа че с тях се изпреварва много по спокойно......пък сега понеже съм с безакцизна кола като изпреварвам доста си ме е страх щото не може да разчиташ на силата и :!:

Абе хора, акциза е такса "гъзария", няма нищо общо с екологията, аре стига сте намесвали вредни емисии и глупости, не им е тука мястото...
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 26 Май 2007, 12:23

Такса "гъзария" викаш - защо тогава една Е30-ка 325и е акцизна а една Е38 725тдс не? С какво е по-гъзарска Е30 от Е38 - явно с 20-30 коня, защото в момента това е критерия за акциз :dunno:
THE ONE & ONLY E30

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 26 Май 2007, 12:45

Като сме тръгнали... дайте да направим и една подписка да намалят горивото с 1 лев? :D
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Май 2007, 14:06

Stanchev написа:и кво викаш некой осмак дето е юркан само по магистралите 300,000 км и е в перфектно здраве, понеже е собственост на заможен човек ще замърсява повече от масларката дето е юркана същите километри, само че градско от някой пъпчив тийн и понеже нема пари да я сервизира и да мине тюв я пуснал на 1500 евро за продан...

Такива няма да се внасят толкова, колкото по-евтините варианти, които просто са мощни и нямат нищо общо с тази поддръжка... Само не го виждам как няма да стане точно така и евтините х35+ модели не тръгнат по улиците, щото са били внесени тънко и са мощни... а тия на заможните ще ги внасят по-малко, щото ще държат цена и качество като цяло заради поддръжката... дори немеца не е тъп, че да си продаде хубавата кола за без пари..

А навън не знам къде си видял пъпчиви тийнове да карат толкова мощни коли, на които след някво време не са имали възможността да я сервизират... :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 26 Май 2007, 17:59

В Испания на коли над 2.0л или 150к.с. ти се качва
качва д.д.с.то от 7 на 12% и нищо повече.
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Loosing Traction is part of the fun!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Май 2007, 19:01

вместо да коментираме чуждите държави ми кажете каква му е идеята на акциза да го има само в БЪЛГАРИЯ?
и помислете как можем да го премахнем всички заедно!!! :evil:
или ако не го премахнем поне да го намалим до някакви по нормални за нашите средни доходи стойности???
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум