ПОДПИСКА ПРОТИВ АКЦИЗА!!!
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
това е също вярно
но се замислете че това е в разрез с евро законите
защото там съвсем официално пише че държава членка не може да налага такси различни от тези на другите държави членки
не че ми е мерак да карам 750iL ама за колекционерската му стойност и за да му чувам всеки weekend тътена из квартала си заслужава напр
но се замислете че това е в разрез с евро законите
защото там съвсем официално пише че държава членка не може да налага такси различни от тези на другите държави членки
не че ми е мерак да карам 750iL ама за колекционерската му стойност и за да му чувам всеки weekend тътена из квартала си заслужава напр

За външно търговски режим чувал ли си?
Всяка страна може да си слага каквито си иска акцизи на която си иска стока. Това не е ДДС. А Акциз. Той се слага предимно на луксозни стоки,горива , и тн. стоки които не е жизнено необходимо да си ги купуваш.
Не е в разрез с никакви закони. Просто си е търговска политика.
Всяка страна може да си слага каквито си иска акцизи на която си иска стока. Това не е ДДС. А Акциз. Той се слага предимно на луксозни стоки,горива , и тн. стоки които не е жизнено необходимо да си ги купуваш.
Не е в разрез с никакви закони. Просто си е търговска политика.
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt 

Ако акцизът падне, ще е точно заради ЕС. Няма логика при внос на стара кола да се плаща акциз, при уловие, че вече веднъж е бил платен при първата регистрация в държава от ЕС. Все едно при купуване на стара кола от Пловдив да ви искат акциз за да я регистрирате в София. Друг въпрос е кога ще стане.
Катастрофите стават и с малолитражки. Акцизът не може да компенсира корупцията в КАТ и безотговорността на някой шофьори.
Разходът на гориво при шестаците на БМВ е почти еднакъв за 520 и 530 (Е39). Само че едната върви. И замърсяването е приблизително еднакво.
Катастрофите стават и с малолитражки. Акцизът не може да компенсира корупцията в КАТ и безотговорността на някой шофьори.
Разходът на гориво при шестаците на БМВ е почти еднакъв за 520 и 530 (Е39). Само че едната върви. И замърсяването е приблизително еднакво.
То няма логика ама държавата може да си слага акцизи и налози върху каквото си поиска.
Давам пример. Преди не си спомням точно колко англичаните сложиха акциз на холандско мляко и си спряха вноса на такова.Нали това с цел да си запазят собствените производители ама нали знаете интереса клати феса
Давам пример. Преди не си спомням точно колко англичаните сложиха акциз на холандско мляко и си спряха вноса на такова.Нали това с цел да си запазят собствените производители ама нали знаете интереса клати феса

Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Акциза пази и нещо друго - вноса на много мощни, но СТАРИ автомобили, които нямат никво EURO и замърсяват яко... т.е. дори и някой да поиска да се преразгледа момента с акциза, този аргумент ще е много силен... щото както и да го погледнем, едно 15г. BMW, дето е майка си и баща си (х40 или х50) коне ще замърсява много повече от една 20-ка примерно...
Но има и нещо друго.... да дигнат летвата на конете.... не 164, ами примерно 200-220.... пак е нещо.... но предполагам, че ще искат катализатор сигура.....

Но има и нещо друго.... да дигнат летвата на конете.... не 164, ами примерно 200-220.... пак е нещо.... но предполагам, че ще искат катализатор сигура.....

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Honzik написа:Акциза пази и нещо друго - вноса на много мощни, но СТАРИ автомобили, които нямат никво EURO и замърсяват яко... т.е. дори и някой да поиска да се преразгледа момента с акциза, този аргумент ще е много силен... щото както и да го погледнем, едно 15г. BMW, дето е майка си и баща си (х40 или х50) коне ще замърсява много повече от една 20-ка примерно...
Но има и нещо друго.... да дигнат летвата на конете.... не 164, ами примерно 200-220.... пак е нещо.... но предполагам, че ще искат катализатор сигура.....![]()
акциза не пази от нищо! няма стари, няма нови коли. Явно не си на ясно, по какво се определя ЕВРО стандарта. отделно, че колкото е по-голям двигателя, толкова са по-големи катализатора (катализаторите)
и кво викаш некой осмак дето е юркан само по магистралите 300,000 км и е в перфектно здраве, понеже е собственост на заможен човек ще замърсява повече от масларката дето е юркана същите километри, само че градско от някой пъпчив тийн и понеже нема пари да я сервизира и да мине тюв я пуснал на 1500 евро за продан...
ма аз съм тъп и немога да ги обясня хубаво нещата

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
акциза си е добре дошъл за държавата....това е истината тоа който е решил да се претрепе ще го направи и с тико ако така е писано.какви чушкопеци се движат по улиците които не са акцизни и кво-те не замърсяват ли
оня ден къв пасат караше пред мен ама къди имирише та се не трае.това ли е безакцизния автомобил
трябва да се въведат общоевропейските норми за екология и да се махнат тия акцизи щото това си е обир и то истински да знаете.ами тя акцизната кола върви и бавно
ама когато изпреварваш и отпред ти изкочинякой заигран тийн ако ти е мощна колата за два три мига и си отпред а тия дет са по слабички могат да ти извъртят кофти номер за това че нямат толкова сила да се изнесат за да избегнеш удара
доста години карах акцизни коли и искам да ви кажа че с тях се изпреварва много по спокойно......пък сега понеже съм с безакцизна кола като изпреварвам доста си ме е страх щото не може да разчиташ на силата и 

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
M3CSL написа:Nasti написа:Акциза на автомобилите е едно от най-прекрасните неща и казвайки това нещо съм съвсем сериозен!
Каква е причината да го казвам:
Не знам вие кви километри правите на година, но аз си живея в колата като бакшиш съм. На какво се нагледах в последните 2-3 години не е истина! Ебати катастрофите направени от глупост, неопитност на шофьорите и от липса на толерантност и грам мозък.
Лошото е че предимно млади хора ги правят тия бели и то с коли по 70-80-100коня. Представям си ако падне ограничението за мощност какво ще е тук. БМВ-та Ауди-та и Мерцедес-и на по 100 години с по 200-250 коня под капака ще карат 50% от младите шофьори, които на 2 бири ще искат да участват в ронин, транспортер или бързи и яростни и тогава прираста на населението ще намалее още толкова!
![]()
![]()
Насти е прав. Пък и Държавата по никакъв начин няма да се лиши от още едно перо , което попълва бюджета.Вчера разговарях с 1 човек ,който работи по митниците човека каза ,че заради евро съюза супер много пара се губи от тея митнически ставки и акцизи...
Пък и закво са ви акцизни коли като и на тея се цупите на разхода и газифицирате на воля...
точно да иаз така мисля
bmwfena написа:акциза си е добре дошъл за държавата....това е истината тоа който е решил да се претрепе ще го направи и с тико ако така е писано.какви чушкопеци се движат по улиците които не са акцизни и кво-те не замърсяват ли![]()
оня ден къв пасат караше пред мен ама къди имирише та се не трае.това ли е безакцизния автомобил
![]()
трябва да се въведат общоевропейските норми за екология и да се махнат тия акцизи щото това си е обир и то истински да знаете.ами тя акцизната кола върви и бавно
ама когато изпреварваш и отпред ти изкочинякой заигран тийн ако ти е мощна колата за два три мига и си отпред а тия дет са по слабички могат да ти извъртят кофти номер за това че нямат толкова сила да се изнесат за да избегнеш удара
доста години карах акцизни коли и искам да ви кажа че с тях се изпреварва много по спокойно......пък сега понеже съм с безакцизна кола като изпреварвам доста си ме е страх щото не може да разчиташ на силата и
Абе хора, акциза е такса "гъзария", няма нищо общо с екологията, аре стига сте намесвали вредни емисии и глупости, не им е тука мястото...
In Ban We Trust!
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Такса "гъзария" викаш - защо тогава една Е30-ка 325и е акцизна а една Е38 725тдс не? С какво е по-гъзарска Е30 от Е38 - явно с 20-30 коня, защото в момента това е критерия за акциз 

THE ONE & ONLY E30
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Stanchev написа:и кво викаш некой осмак дето е юркан само по магистралите 300,000 км и е в перфектно здраве, понеже е собственост на заможен човек ще замърсява повече от масларката дето е юркана същите километри, само че градско от някой пъпчив тийн и понеже нема пари да я сервизира и да мине тюв я пуснал на 1500 евро за продан...
Такива няма да се внасят толкова, колкото по-евтините варианти, които просто са мощни и нямат нищо общо с тази поддръжка... Само не го виждам как няма да стане точно така и евтините х35+ модели не тръгнат по улиците, щото са били внесени тънко и са мощни... а тия на заможните ще ги внасят по-малко, щото ще държат цена и качество като цяло заради поддръжката... дори немеца не е тъп, че да си продаде хубавата кола за без пари..
А навън не знам къде си видял пъпчиви тийнове да карат толкова мощни коли, на които след някво време не са имали възможността да я сервизират...

- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
вместо да коментираме чуждите държави ми кажете каква му е идеята на акциза да го има само в БЪЛГАРИЯ?
и помислете как можем да го премахнем всички заедно!!!
или ако не го премахнем поне да го намалим до някакви по нормални за нашите средни доходи стойности???
и помислете как можем да го премахнем всички заедно!!!

или ако не го премахнем поне да го намалим до някакви по нормални за нашите средни доходи стойности???

63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5