Съвет за музичка
Модератор: Icco
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
fossa написа:Ходи в тояга там ще ти сложат по големи елипси и ще ти направят кутий за тях и нищо няма да режеш
някаде към 200 кинта с говорителите беше
а с кво точно ще ги захрани за сносен звук?

иначе в Тояга правят наново цяла задна кора оп размер, други варианти много не признават
Авител преправят пък предни кори за 17-ки, а на задните слагат по-големи без да пипат. подробности съм писал...
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Благодяря на вси4ки колеги за отговорите.А аз ще правя нова кора... то това ми стана ясно още в на4алото.Няма смисъл да се заблуждавам с тези 10см говорители
Значи аз нямам такъв отвор и не мога да монтирам така.Наи-добрия вариянт в този слу4ай е затворен обем и правилно конструирана каса,а на кората се слагат примерно 2 рефлектора.Така ще се получи втора кутия и звука в купето ще стане по мощен.Може да пробваш ако имаш каса.Просто докато свири касата извади един от говорителите на кората за да остане дупка и ще усетиш разликата

Слагаш подложки с хубави елипси/куарион са мойте/ и получаваш доста добър звук.На тези коли буферите нямат добър ефект защото багажника е добре изолиран от купето,прави се друго,по средата на задната облегалка от към багажника има фабричен отвор за облегалка с джоб за ски,тази ламарина се маха и там се слага басс-говорител,захващайки се за самата облегалка,така баса хем се чува хем доста вибрира на самата облегалак и съответно въздейства и върху купето.Казвам това от голям опит-решението си е твое!
Значи аз нямам такъв отвор и не мога да монтирам така.Наи-добрия вариянт в този слу4ай е затворен обем и правилно конструирана каса,а на кората се слагат примерно 2 рефлектора.Така ще се получи втора кутия и звука в купето ще стане по мощен.Може да пробваш ако имаш каса.Просто докато свири касата извади един от говорителите на кората за да остане дупка и ще усетиш разликата

- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв 320 Е36
- Мечтае да кара: ново бмв
питане
колеги и аз сам с седан и днеска си сложих една музи4ка мп3 на jvc 4ува се ка4ествено колоните в колата са ми 8 броя на харман кардон но не сам о4арован от задните дето трябва да бласка баса малко дран4ат на кухо.та вапроса ми е ако им махна тия капаци с изолации от кам багажника и колоните се освободят отдолу откам багажника нямя ли да се полу4и по корав бас един вид ве4е багажника да играе роля на кутия.ако някои е пробвал да сподели щото утре аз ще пробвам 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
по принцип една сериозна музика е качествени колони с кроссовъри отпред, през добър усилвател, и един бас с отделен усилвател отзад. без колони отзад. може разумен компромис 4 канален усилвател и 2 за баса и 2 за предните (precision power примерно
)
+ плеър да може да измества центъра на стереото - и чао.
мен лично не ми хареса политиката на тояга, музиката 'да идва отзад' - чух гледах пробвах доста, най-добре звучи отзад да идва само бас.
но вие си знаете
аз лично отзад няма да ги пипам, ако не ги и откача, просто следващата ми стъпка е усилвател и предни и това е. в момента нямам добри средни и доста разваля 'плътността' и качеството, но много й дойдоха разходите на колата нещо и й спирам кранчето временно 

+ плеър да може да измества центъра на стереото - и чао.
мен лично не ми хареса политиката на тояга, музиката 'да идва отзад' - чух гледах пробвах доста, най-добре звучи отзад да идва само бас.
но вие си знаете

- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Тая тема стана яко дроб ......... Незнам как ще се оправи човека ....
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Ето тука има два проекта за Е36 надявам се да са полезни
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=38278
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=57351
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=38278
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=57351
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
Re: питане
dezavu написа:колеги и аз сам с седан и днеска си сложих една музи4ка мп3 на jvc 4ува се ка4ествено колоните в колата са ми 8 броя на харман кардон но не сам о4арован от задните дето трябва да бласка баса малко дран4ат на кухо.та вапроса ми е ако им махна тия капаци с изолации от кам багажника и колоните се освободят отдолу откам багажника нямя ли да се полу4и по корав бас един вид ве4е багажника да играе роля на кутия.ако някои е пробвал да сподели щото утре аз ще пробвам
Ако си с 10см говорители и махнеш кутииките няма да се полу4и нищо понеже обема на багажника е много голям и не може да изпълнява функция на кутия за толкова малки говорители.Ефекта ще е още по слаб бас.
bmw_e36_fen написа:Тая тема стана яко дроб ......... Незнам как ще се оправи човека ....
Ами всъщност ще успея да се оправя само по едим начин.Взимам зегето и с няколко движения изчезват всички тенекии отзад.После се появява дървена кора и монтажа става лесен като на Голф 2

Благодаря на колегите за отговорите и линковете.Моята идея обаче беше да си направя нискобюджетно озвучение т.е. само нормални говорители отзад и каса със стъпало по късно.Чух на една Е36-ца как свирят елипси отзад на Паинер за 130лв и мисля че звука беше много добър за цената им.Предполагам че и моите ще са нещо от сорта

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
kraska написа:Ако отрежеш тенекиите отзад ,ще направиш голяма грешка!!!
Поразчети форумите за музика.
Аз няма да режа цялата тенекия.Това го казах на базик

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
аз сложих усилвател и бас пайнер 12" в бас каса
с мп3 панасоник
вси4ки други останали колони са оригиналните и смея да твърдя 4е доста хубав бас се полу4ава въпреки 4е съм със сток колоите
ни6то не съм рязал нито пробивал ...

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
don_mimo написа:аз сложих усилвател и бас пайнер 12" в бас касас мп3 панасоник
вси4ки други останали колони са оригиналните и смея да твърдя 4е доста хубав бас се полу4ава въпреки 4е съм със сток колоите
Аз докато не ги чуя не вярвам че повера ти стига..

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
don_mimo написа:аз сложих усилвател и бас пайнер 12" в бас касас мп3 панасоник
То повера може да стига обаче като другите колонки развалят качеството на звука,смисъла на музиката се губи.А те оригиналните точно това правят

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
e сега не е нужно да ме 4ува и съседния блок
гоеорим за хубав бас и хубава музика,добре се 4ува ... немога да кажа 4е е професионална музика и става за аудио фест или аудио награди или от сорта ...но ако слу6а6 половин 4ас на макс ще те заболи главата ....
яворе сега съм в сливен като се върна ще ти званна да се видим да 4уеш как е и дали ти харесва
съгласен съм 4е има по-хубави колони от Нокиа оригиналните които са ...но пак требва да има напасване,рязане и тем подобни неща които са излишни според мен за моите музикални нужди ...

яворе сега съм в сливен като се върна ще ти званна да се видим да 4уеш как е и дали ти харесва

съгласен съм 4е има по-хубави колони от Нокиа оригиналните които са ...но пак требва да има напасване,рязане и тем подобни неща които са излишни според мен за моите музикални нужди ...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
don_mimo написа:e сега не е нужно да ме 4ува и съседния блокгоеорим за хубав бас и хубава музика,добре се 4ува ... немога да кажа 4е е професионална музика и става за аудио фест или аудио награди или от сорта ...но ако слу6а6 половин 4ас на макс ще те заболи главата ....
Не е Явор,не е

П.с. Поздрави на този фенски и маняшки град Сливен

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3