Съвет за музичка

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 22 Май 2007, 17:00

fossa написа:Ходи в тояга там ще ти сложат по големи елипси и ще ти направят кутий за тях и нищо няма да режеш
някаде към 200 кинта с говорителите беше ;)

а с кво точно ще ги захрани за сносен звук? :roll:

иначе в Тояга правят наново цяла задна кора оп размер, други варианти много не признават
Авител преправят пък предни кори за 17-ки, а на задните слагат по-големи без да пипат. подробности съм писал...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 22 Май 2007, 19:53

Благодяря на вси4ки колеги за отговорите.А аз ще правя нова кора... то това ми стана ясно още в на4алото.Няма смисъл да се заблуждавам с тези 10см говорители ;)

Слагаш подложки с хубави елипси/куарион са мойте/ и получаваш доста добър звук.На тези коли буферите нямат добър ефект защото багажника е добре изолиран от купето,прави се друго,по средата на задната облегалка от към багажника има фабричен отвор за облегалка с джоб за ски,тази ламарина се маха и там се слага басс-говорител,захващайки се за самата облегалка,така баса хем се чува хем доста вибрира на самата облегалак и съответно въздейства и върху купето.Казвам това от голям опит-решението си е твое!

Значи аз нямам такъв отвор и не мога да монтирам така.Наи-добрия вариянт в този слу4ай е затворен обем и правилно конструирана каса,а на кората се слагат примерно 2 рефлектора.Така ще се получи втора кутия и звука в купето ще стане по мощен.Може да пробваш ако имаш каса.Просто докато свири касата извади един от говорителите на кората за да остане дупка и ще усетиш разликата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв 320 Е36
Мечтае да кара: ново бмв

питане

Мнение от dezavu » 23 Май 2007, 0:52

колеги и аз сам с седан и днеска си сложих една музи4ка мп3 на jvc 4ува се ка4ествено колоните в колата са ми 8 броя на харман кардон но не сам о4арован от задните дето трябва да бласка баса малко дран4ат на кухо.та вапроса ми е ако им махна тия капаци с изолации от кам багажника и колоните се освободят отдолу откам багажника нямя ли да се полу4и по корав бас един вид ве4е багажника да играе роля на кутия.ако някои е пробвал да сподели щото утре аз ще пробвам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 23 Май 2007, 1:08

по принцип една сериозна музика е качествени колони с кроссовъри отпред, през добър усилвател, и един бас с отделен усилвател отзад. без колони отзад. може разумен компромис 4 канален усилвател и 2 за баса и 2 за предните (precision power примерно ;))
+ плеър да може да измества центъра на стереото - и чао.
мен лично не ми хареса политиката на тояга, музиката 'да идва отзад' - чух гледах пробвах доста, най-добре звучи отзад да идва само бас.

но вие си знаете ;) аз лично отзад няма да ги пипам, ако не ги и откача, просто следващата ми стъпка е усилвател и предни и това е. в момента нямам добри средни и доста разваля 'плътността' и качеството, но много й дойдоха разходите на колата нещо и й спирам кранчето временно ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 23 Май 2007, 2:40

Тая тема стана яко дроб ......... Незнам как ще се оправи човека ....
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 23 Май 2007, 8:55

Ето тука има два проекта за Е36 надявам се да са полезни
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=38278
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=57351

младши ентусиаст
Аватар

Re: питане

Мнение от Don_Mandragon » 23 Май 2007, 11:33

dezavu написа:колеги и аз сам с седан и днеска си сложих една музи4ка мп3 на jvc 4ува се ка4ествено колоните в колата са ми 8 броя на харман кардон но не сам о4арован от задните дето трябва да бласка баса малко дран4ат на кухо.та вапроса ми е ако им махна тия капаци с изолации от кам багажника и колоните се освободят отдолу откам багажника нямя ли да се полу4и по корав бас един вид ве4е багажника да играе роля на кутия.ако някои е пробвал да сподели щото утре аз ще пробвам :mhihi:

Ако си с 10см говорители и махнеш кутииките няма да се полу4и нищо понеже обема на багажника е много голям и не може да изпълнява функция на кутия за толкова малки говорители.Ефекта ще е още по слаб бас.

bmw_e36_fen написа:Тая тема стана яко дроб ......... Незнам как ще се оправи човека ....

Ами всъщност ще успея да се оправя само по едим начин.Взимам зегето и с няколко движения изчезват всички тенекии отзад.После се появява дървена кора и монтажа става лесен като на Голф 2 :lol: :lol: :lol:

Благодаря на колегите за отговорите и линковете.Моята идея обаче беше да си направя нискобюджетно озвучение т.е. само нормални говорители отзад и каса със стъпало по късно.Чух на една Е36-ца как свирят елипси отзад на Паинер за 130лв и мисля че звука беше много добър за цената им.Предполагам че и моите ще са нещо от сорта ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 23 Май 2007, 11:56

Ако отрежеш тенекиите отзад ,ще направиш голяма грешка!!!
Поразчети форумите за музика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 23 Май 2007, 12:10

от къде мога да си купя от тия шашми за елипсите дето се захващат оргинално за ламарините...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 23 Май 2007, 18:16

kraska написа:Ако отрежеш тенекиите отзад ,ще направиш голяма грешка!!!
Поразчети форумите за музика.

Аз няма да режа цялата тенекия.Това го казах на базик :D Просто ще разширя старите дупки като срежа правоъгълници с размери 6"х9"(такива са размерите на големите елипси).После ще отрежа правоъгълни парчета от МДФ 10мм и ще ги захвана към купето с по 4 болт4ета.А върху тези дъсчици ще се изрежат отвори за елипсите и ще се захванат без решетките.Това всичкото ще се монтира под оригиналната кора и няма да се вижда 4е не е с фабричните говорители.Ако кората пречи на звука ще се прави нова.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 23 Май 2007, 22:43

аз сложих усилвател и бас пайнер 12" в бас каса ;) с мп3 панасоник ;) вси4ки други останали колони са оригиналните и смея да твърдя 4е доста хубав бас се полу4ава въпреки 4е съм със сток колоите :mhihi: ни6то не съм рязал нито пробивал ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Май 2007, 22:44

don_mimo написа:аз сложих усилвател и бас пайнер 12" в бас каса ;) с мп3 панасоник ;) вси4ки други останали колони са оригиналните и смея да твърдя 4е доста хубав бас се полу4ава въпреки 4е съм със сток колоите :mhihi: ни6то не съм рязал нито пробивал ...

Аз докато не ги чуя не вярвам че повера ти стига.. :winky:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 24 Май 2007, 10:45

don_mimo написа:аз сложих усилвател и бас пайнер 12" в бас каса ;) с мп3 панасоник ;) вси4ки други останали колони са оригиналните и смея да твърдя 4е доста хубав бас се полу4ава въпреки 4е съм със сток колоите :mhihi: ни6то не съм рязал нито пробивал ...

То повера може да стига обаче като другите колонки развалят качеството на звука,смисъла на музиката се губи.А те оригиналните точно това правят ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 24 Май 2007, 22:53

e сега не е нужно да ме 4ува и съседния блок :mhihi: гоеорим за хубав бас и хубава музика,добре се 4ува ... немога да кажа 4е е професионална музика и става за аудио фест или аудио награди или от сорта ...но ако слу6а6 половин 4ас на макс ще те заболи главата ....
яворе сега съм в сливен като се върна ще ти званна да се видим да 4уеш как е и дали ти харесва :)
съгласен съм 4е има по-хубави колони от Нокиа оригиналните които са ...но пак требва да има напасване,рязане и тем подобни неща които са излишни според мен за моите музикални нужди ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 25 Май 2007, 0:02

don_mimo написа:e сега не е нужно да ме 4ува и съседния блок :mhihi: гоеорим за хубав бас и хубава музика,добре се 4ува ... немога да кажа 4е е професионална музика и става за аудио фест или аудио награди или от сорта ...но ако слу6а6 половин 4ас на макс ще те заболи главата ....
яворе сега съм в сливен като се върна ще ти званна да се видим да 4уеш как е и дали ти харесва :)
съгласен съм 4е има по-хубави колони от Нокиа оригиналните които са ...но пак требва да има напасване,рязане и тем подобни неща които са излишни според мен за моите музикални нужди ...

Не е Явор,не е :mhihi: Другото дърво ... :winky: Сериозно обади се да се видим и да обмислим поканата на Ева,че юни дойде... :arrow:
П.с. Поздрави на този фенски и маняшки град Сливен :ok:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ПредишнаСледваща

Назад към Car аудио и видео