Още веднъж за и против автоматиците
Модератор: Общи модератори
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Абе автоматик.Да ми изсъхне дясната ръка и левия крак ли?Не мерси с ръчни скорости съм си най-добре.За това и гласувах за тях.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
аз избрах ръчката пред автомата,дори и при тукашните задръствания,просто не усещам връзката с колата ако е автомат иначе си е удобно,ама аз удобства не търся в мойта кошница 

Третата възможност за избор от анкетата е излишна. SMG/типтроник са дадени заедно, а те нямат нищо общо. SMG е автоматизирана механична кутия, а Типтроник (BMW Steptronic, Chrysler AutoStick и т.н.) е нормален автомат с възможност водача да сменя степените. Почти всички по-нови автомати са такива.
Ако е при стара кола бих избрал механична кутия, защото старите автоматици са мудни. При нова кола--автомат, защото е по-удобно.
Ако е при стара кола бих избрал механична кутия, защото старите автоматици са мудни. При нова кола--автомат, защото е по-удобно.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
разбира се че автомат!
като гледам доста хора искат или обичат автоматик, пък в Е46 ме направихте на 2 стотинки че го защитавам .... чудни хора сте - още не мога да ви свикна
като гледам доста хора искат или обичат автоматик, пък в Е46 ме направихте на 2 стотинки че го защитавам .... чудни хора сте - още не мога да ви свикна

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
За мен всякакъв вид автоматични скорости са в пъти по за предпочитане от ръчни.
Мисля че всеки отговорил различно просто не е имал възможност да кара по-дълго време съвременен автомат за да оцени предимствата...
А за спортното каране.....за какво спортно каране може да говорим с кола 150 ил 192
коня кола....па ако ще и с 8 скорости да е....
За мен отговора е ...карай и си върши работа с автомат пък бегачките със скорости да чакат съботната разходка...
Мисля че всеки отговорил различно просто не е имал възможност да кара по-дълго време съвременен автомат за да оцени предимствата...
А за спортното каране.....за какво спортно каране може да говорим с кола 150 ил 192

За мен отговора е ...карай и си върши работа с автомат пък бегачките със скорости да чакат съботната разходка...

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
AC SCHNITZER написа:ако колата е над 300 коня - автоматик, ако е под 300 коня - ръчка
Покарай малко в София и ще си смениш мнението....

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Скоро карах Е39 520 с типтроник. Слабо казано съм разочарован, по скоро отвратен, така че само ръчката, а и честно казано карам често колица с 6 предавки и дори ми е кеф и не ми тежи 

only rear wheel drive
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Е какво за София? Е аз съм карал, пък пак съм за ръчна/SMG! Верно е гадно да натискаш по 100000000000 пъти съединителя, ама в завоя какво правиш с тоя автомат - хващаш се за палците!!! Стига бе с тоя автомат, не стурва бе!!!
Ръчкаааа 

BMW only!
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Ауууу.. . . СРАМ!
Кви автоматици бе хора? Има толкова по хубави коли за возене от БМВ. Мерцедес примерно.
БМВто трябва да се кара. Не че новите автоматици са лоши, но нищо не може да бие чувството да ритнеш амбряжа или да се изнесеш от светофара леко на страни.
С други думи, всичко което може да се прави с автомат се прави и с ръчка, но обратното не става.
1 Глас за РЪЧКАТА . . . . и Секса без презерватив
Кви автоматици бе хора? Има толкова по хубави коли за возене от БМВ. Мерцедес примерно.
БМВто трябва да се кара. Не че новите автоматици са лоши, но нищо не може да бие чувството да ритнеш амбряжа или да се изнесеш от светофара леко на страни.
С други думи, всичко което може да се прави с автомат се прави и с ръчка, но обратното не става.

1 Глас за РЪЧКАТА . . . . и Секса без презерватив

БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
Твърдо за ръчното превключване. Карал съм доста автоматици и именно това е причината да не ги харесвам. Работата ми е такава, че шофирам доста - в града и извън него и не мога да се съглася с хората, които казват, че ръчката е за извънграда, а автомата - в града. За мене няма разлика - аз карам, не се возя. Нищо лично към никои, но това ми е мнението. Първият автоматик, които карах беше 4 степенен на 1,9 тди 2002 г. Ужасно като превключване и като разход. Доста време карах стептроник 1,9 тди 2003 г. На мене лично въобще не ми харесва стептроника - само името му е такова. Най - ме дразни на автомата, когато спреш на светофара и цялата кола е под напрежение
. Седмицата с 2,5 мотор също е голяма мъка с автомата. Удоволствието от карането се изразява и в превключване на скорости, а не да отидем на магистралата и да видим колко вдига
Но всеки има право на мнение. Май автоматиците били бъдещето...

Но всеки има право на мнение. Май автоматиците били бъдещето...
Селото се оказа точно във града