Колко пари трябват за наистина качествена музика?
Модератор: Icco
6 мнения
• Страница 1 от 1
Колко пари трябват за наистина качествена музика?
Ще бъде хубаво HI-FI маняците да кажат коя марка е най-добра сред car hi-fi.И колко пари са необходими за да слуша човек истински качествена музика?
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!
ма така зададен въпроса е непълен...
1. за какво ша я ползваш таз уредба? за качество, но тихо? за некачествено ма силно? за качествено и силно?
2. искаш ли само ти да слушаш или и тия на 50 метра от тебе?
3. колко пари искаш да похарчиш... уредба може да се построи за 300 лева, а може и за 30,000.
всичко е много относително.
ако ще строиш нещо със плебейските марки сони, пионер, жвц, панасоник, айва и тн.. тогава няма смисъл да строиш скъпо защото резултата няма да е добър за парите които си похарчил. бих казал че около 500 лева е максимума които бих похарчил за такава уредба. ако ще строя нещо по-скъпо ще подходя по-сериозно към марките. всичко зависи какво искаш от уредбата. също така имай напредвид че една уредба е 50% компоненти и 50% инсталация. чувал съм уредби за $1000 да удрят в земята такива за по $5000... разликата е в направата.. което прави нещата още по-мътни...
питай конкретно, все ще се намери тука някои да ти каже това онова...
1. за какво ша я ползваш таз уредба? за качество, но тихо? за некачествено ма силно? за качествено и силно?
2. искаш ли само ти да слушаш или и тия на 50 метра от тебе?
3. колко пари искаш да похарчиш... уредба може да се построи за 300 лева, а може и за 30,000.
всичко е много относително.
ако ще строиш нещо със плебейските марки сони, пионер, жвц, панасоник, айва и тн.. тогава няма смисъл да строиш скъпо защото резултата няма да е добър за парите които си похарчил. бих казал че около 500 лева е максимума които бих похарчил за такава уредба. ако ще строя нещо по-скъпо ще подходя по-сериозно към марките. всичко зависи какво искаш от уредбата. също така имай напредвид че една уредба е 50% компоненти и 50% инсталация. чувал съм уредби за $1000 да удрят в земята такива за по $5000... разликата е в направата.. което прави нещата още по-мътни...

питай конкретно, все ще се намери тука някои да ти каже това онова...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Ами интересувам се каква музика да сложа в един хечбек.Колко и какви колони да сложа?Музиката искам хем да е качествена хем и да се чува яко и навън.Има ли смисал от трилентови 6x9?Защото имам фабрични места за колони-пак елипси но по-малки.Ще бъдат ли достстъчно високите от 2 такива говорителя?Какъв бас да сложа?За музика мога да отдела около 500-600лв.
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!
МНОГО!
МНОГО!!!
Ама като казвам много, значи представете си МНОГО и прибавете още ДОСТА!
Както казаха колегите - зависи какво разбираш под хубава и каква цел гониш - средна хубост или качествто или сила или ефектност или...
НО каквото и да е от всичко, смятам че за 500-600лв. не можеш да си купиш само добър източник (head-unit), така че нататък какво да говорим...
За 500-600 може да се направин нещо сносно - но без усилватели и баскаси и т.н. Просто не-лош източник (CD или касетка) с 4 добри говорителя (не особено големи). Говорим за цени НОВИ. За втора ръка има малко повече варианти, но пък говотрител втора употреба...
Ама като казвам много, значи представете си МНОГО и прибавете още ДОСТА!
Както казаха колегите - зависи какво разбираш под хубава и каква цел гониш - средна хубост или качествто или сила или ефектност или...
НО каквото и да е от всичко, смятам че за 500-600лв. не можеш да си купиш само добър източник (head-unit), така че нататък какво да говорим...
За 500-600 може да се направин нещо сносно - но без усилватели и баскаси и т.н. Просто не-лош източник (CD или касетка) с 4 добри говорителя (не особено големи). Говорим за цени НОВИ. За втора ръка има малко повече варианти, но пък говотрител втора употреба...
haha
ами като имаш супер малко пари и искаш в колата ти да има чудовищен бас почваш да мислиш за някакфа алтернатива.
и ако си амбициозен успяваш.доста хора в бг са така познавам доста.аз съм напълно доволен от музиката си като
естествено съм дал минимални средства за нея .бг-ми е вси4ко от говорители до стапало та 4ак и кабели
нали е 6езоооо.опасен съм нали 

и ако си амбициозен успяваш.доста хора в бг са така познавам доста.аз съм напълно доволен от музиката си като

6 мнения
• Страница 1 от 1