Проблем с термометъра

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Проблем с термометъра

Мнение от simeon » 14 Май 2007, 7:37

както си карах по магистралата онзи ден и ми показваше 28 градуса, изведнъж изтрещя нешо и температурата започна да се покачва, стигна до +50, след известно време стигна до -40 и сега си седи на
-40. като се загледах, видях, че пред дясната преда гума, на подкалника имам някаква дупка с диаметър около 10см, седи като изгорено, разтопена и от нея стърчат някакви кабели? предполагам термодатчика? къде да си намеря такова нещо и кой може да ми го монтира?

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Май 2007, 11:41

Ще го намериш в някой официален на БМВ сервиз или магазин!
Монтажа е детска работа - само го закачаш на кабелите и го ръгаш в дупката, ма първо ше трябва да оправиш пластмасата дето се е счупила и датчика е останал по пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 14 Май 2007, 12:56

Много бързо си карал и датчика се е уплашил и е избягал!!! (не се сдържах, съжалявам за офтопика!) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 16 Май 2007, 17:54

Датчика беше заминал заедно с буксата. Срещу 127лв е като нов, но сега ми показва с около 1-2 градуса повече? Сравнявах го с други коли на тях беше 33.5 на мен ми е 35, на какво може да се дължи това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 16 Май 2007, 22:39

Не му вярвай, когато си на място - колата се нагрявя от слънцето, двигателя грее яко и т.н. като се позасилиш е по обективно. Имам едно Скорпио освен БМВ-то и там температурата е поне с 2-5 градуса по-актуална когато си на място. Явно са го сложили швабите на топло място. Споделям мнение, не твърдя, че е така при всички!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 17 Май 2007, 19:21

Разлики в отчетените температури са възможни, ако:

- колите са различни марки/модели. Примерно на Голфа Т' датчик е най-отпред на бронята в средата на централния отвор, докато на Е39-та е в десния преден подкалник, т.е. не се обдухва добре и по-лесно "се влияе" от Т'-та на двигателя, особено, когато е топъл

- когато колите са еднакви марка/модел, но едната е била в движение и току що е спряла, а другата е билка паркирана не едно място, напичана цял ден от Слънцето. Тогава е 200% сигурно, че ще има разлика в показанията

... и т.н. 8)

Назад към E39