БМВ купува Volvo?
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
БМВ купува Volvo?

Според британското списание AutoCar, BMW сериозно разглежда възможността да закупи от Ford компанията Volvo. Работата е в това, че Ford намирайки се в тежка финансова криза започва разпродажба на свои активи. Наскоро Ford се е разделил с Aston Martin и не е изключено, същата участ да застигне и Volvo.
По мнение на експерти, BMW може да направи така, че Volvo да постигне добри печалби. Освен това, технологиите на BMW ще помогнат на шведите да създадат нови модели и двигатели.
Съществува вероятност, BMW да направят така, че в бъдеще Volvo да не се възприемат като конкурент на баварските машини, а като автомобил, стоящ една степен по- долу.
Auto@mail.ru
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Van написа:Съществува вероятност, BMW да направят така, че в бъдеще Volvo да не се възприемат като конкурент на баварските машини, а като автомобил, стоящ една степен по- долу.

Re: БМВ купува Volvo?
Van написа:...
Съществува вероятност, BMW да направят така, че в бъдеще Volvo да не се възприемат като конкурент на баварските машини, а като автомобил, стоящ една степен по- долу.
Auto@mail.ru
Eй това никъде не е написано в статията на Autocar, но руснаците сигурно разбират повече и са си го измислили сами

Пише точно обратното. Че БМВ може би ще ползва платформи на Волво за Мини. А големите модели на Волво може би ще имат платформи на БМВ. От БМВ смятат че Волво има потенциал за разтеж като марка залагаща на сигурността и т.н., докато БМВ ще продължи да залага на удоволствието от карането ("BMW will always emphasise driving pleasure").
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Волво заслужава да се отърве от прокобата Форд! Ако тази сделка се реализира, за мен ще се съберат две велики марки. Даже ако се размечтая нататък, Волво може да почнат пак да правят коли със задно!
За БМВ едва ли ще има някакви съществени плюсове, освен остатъчния имидж на марката и още един фронт в битката за пазарен сегмент в луксозните коли.

Never mistake motion for action...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
краино време беше волво беше почнало да прилича на луксозно мондео!ся и ягуар да има кои да го спаси наистина ще е добре за тези доказали се марки
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
GT1 написа:Мдаа.
Ще почакаме - ще видим.
Защото във всеки слух се крие и зрънце истина.
Пък може и да ги обединим производителите. Лошо няма.![]()
Все пак са Световни Марки.

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Мисля, че силата на BMW е точно в това че си е само BMW, всички помним историята с Ровър.
only rear wheel drive
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Кво за историята с ровър?
минитата хич не са лоши
минитата хич не са лоши

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
- Bustter
- младши ентусиаст
-
michev написа:Мисля, че силата на BMW е точно в това че си е само BMW, всички помним историята с Ровър.
Искаш ли по-нагледен пример

<---- След обединението с Краислер Мерцедес куца... Сега нещата тръгват към по-добро, но още не се е закрепило положението...
Иначе аз съм за нека БМВ купят Волво, но да му запазят уникалноста... Против съм Американски марки и Европеиски да се обединяват копуват сливат и т.н. развалят се...
p.s. плюс това Роувър само извлякоха ползи и в момента са на печалба...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2