Смяна на говорителите?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- V_Kanchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Смяна на говорителите?
Реших на си сменя говорителите в колата, но като разглобих предната врата виждам некъв пласмасов "съд" в които седи говорителя и си викам тия германци направили страшен бас, но тази пласмасова кутия няма отвор. По разпитах и се оказа че тая "твар" я има само в петицата и започвам нешто да се съмнявам идеята в дойчовците. Дали някой си е сменял говорителити и как е постъпил - само нови говорители или е премахнал тази кутия?
Като си слушам и аз баса от мижавите оригинални колони ми се струва ,че доста добре са си свършили работата хората. Относно смяна сменяй само с по-мощен говорител,а пък за кутията - остави я щом са я сложили там тя е опредварително изчислена. Изобщо в БМВ нищо не е случайно и едва ли ще направиш кой знае колко голяма крачка напред в озвучението на колата.
Доста кончета в един обор.

re
Слушай батка аз кво направих..... Две елипси по 300W отзаде ама е голям зор да се реже там щото има една напречна греда. Ама тя не се пипа трябва да се уцели размера точно. и се маха средния заден колан за да се събере колоната - дясната. И сега е лудница.... като бумне баса и ти се свива джигеря...... 

- V_Kanchev
- кандидат ентусиаст
-
Сега съм разглобил радиото, че ще му връзвам MP3-ка, и после сигурно ще сменя говорителите с HERTZ ev130 70W и може да сложа една туба в багажника.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
V_Kanchev написа:Сега съм разглобил радиото, че ще му връзвам MP3-ка, и после сигурно ще сменя говорителите с HERTZ ev130 70W и може да сложа една туба в багажника.
Сподели малко подробности окло тази процедура, след като я завършиш.
Какъв модел е радиото и какво ( и как) му включваш?
Ако можеш да приложиш и някоя друга снимка - ще е върха!

- V_Kanchev
- кандидат ентусиаст
-
Радиото ми е най-простото "BMW Reverse RDS". По принцип не е сложно включването, изискват се минимални технически познания.
Първо си разглобих радиото и видях къде влиза сигнала от касетофона - това и интегрална схема "SONY A1580Q". Следващата стъпка ме беше да намеря описанието и в http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 580Q.shtml.
Виждайки, че на краче №7 е изходът към пред усилвателя се изисква електролитен кондензатор 2,2 микро фърада - се заемам за действие. Махам стандартните кондензатори и слагам новите и за тях връзвам изхода от MP3-то. Остана само да се справя с датчиците за наличие на касетка в касетофона. Вариантите са два - единия е да се държи постоянно касета в касетофона, а другият е да се дадат на късо всички ключета.
http://www.snimka.bg/profile.php?view_a ... _id=132480
(becker bmw.jpeg ; 2x2.2mikro farata.jpeg)
Идеята я видях в един форумите, където някои си беше включил ченчър, но за съжаление не показаха подробности.
За колоните още не съм предприел нищо.
Първо си разглобих радиото и видях къде влиза сигнала от касетофона - това и интегрална схема "SONY A1580Q". Следващата стъпка ме беше да намеря описанието и в http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 580Q.shtml.
Виждайки, че на краче №7 е изходът към пред усилвателя се изисква електролитен кондензатор 2,2 микро фърада - се заемам за действие. Махам стандартните кондензатори и слагам новите и за тях връзвам изхода от MP3-то. Остана само да се справя с датчиците за наличие на касетка в касетофона. Вариантите са два - единия е да се държи постоянно касета в касетофона, а другият е да се дадат на късо всички ключета.
http://www.snimka.bg/profile.php?view_a ... _id=132480
(becker bmw.jpeg ; 2x2.2mikro farata.jpeg)
Идеята я видях в един форумите, където някои си беше включил ченчър, но за съжаление не показаха подробности.
За колоните още не съм предприел нищо.
Последна промяна V_Kanchev на 17 Май 2007, 20:09, променена общо 1 път
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
V_Kanchev написа:Радиото ми е най-простото "BMW Reverse RDS". По принцип не е сложно включването, изискват се минимални технически познания. ...
Много благодаря, колега!
Аз, лично, не съм много добре с електрониките, но отдавна имах намерение да включа нещо за слушане на МР3 през СД-то и ще работя по въпроса.
7 мнения
• Страница 1 от 1