Дали е рейка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дали е рейка
Здравейте колеги ентусиасти!
Четох всички теми свързани с вибрации във волана и причините за тях. Наскоро сложих нови гуми F1 и джанти почти нови от Е60. Естествено близнаха ми ги на координат до размера 74.1 като на оригиналните за Е39. Въртях всяка джанта и я мерих с индикатор-перфектни,обаче оная прословута вибрация между 80 и120 ту се появява ту изчезва. Всичко по колата е ОК. Кажете как се разбира дали е от рейката, какво точно става с нея при положение че моята не тече и не хлопа? :
Четох всички теми свързани с вибрации във волана и причините за тях. Наскоро сложих нови гуми F1 и джанти почти нови от Е60. Естествено близнаха ми ги на координат до размера 74.1 като на оригиналните за Е39. Въртях всяка джанта и я мерих с индикатор-перфектни,обаче оная прословута вибрация между 80 и120 ту се появява ту изчезва. Всичко по колата е ОК. Кажете как се разбира дали е от рейката, какво точно става с нея при положение че моята не тече и не хлопа? :
Незнам какво да ти кажа - при мен я имаше тая "прословута вибрация" и с един баланс на гумите изчена. ОБАЧЕ !!!
След като ми балансираха гумите на третия център за гуми. Искам да кажа че на всички машините им са различни и в един и същ ден отидох на три различни места и на всяка от машините ми показваше различни стойности за баланса, като се има в предвид че в края на упражнението винаги ми ги балансираха до "0". Идеята е такава - отиваш на някоя по-добра машина в някой по-лъскав център за гуми и правиш баланс . Ако пак вибрира повтори упражнението на някое друго място и ако не се оправи значи със сигурност не е от гумите. Така е проба - грешка до положителен резултат. Какъвто и да е майстора машинката като го лъже няма как да разбере че е от гумите.
А сега видях че и ти си от Варна. При мен вибрацията изчезна след като ми ги балансираха на центъра за гуми на Бул."Сливница" веднага след Пикадили Младост.
След като ми балансираха гумите на третия център за гуми. Искам да кажа че на всички машините им са различни и в един и същ ден отидох на три различни места и на всяка от машините ми показваше различни стойности за баланса, като се има в предвид че в края на упражнението винаги ми ги балансираха до "0". Идеята е такава - отиваш на някоя по-добра машина в някой по-лъскав център за гуми и правиш баланс . Ако пак вибрира повтори упражнението на някое друго място и ако не се оправи значи със сигурност не е от гумите. Така е проба - грешка до положителен резултат. Какъвто и да е майстора машинката като го лъже няма как да разбере че е от гумите.
А сега видях че и ти си от Варна. При мен вибрацията изчезна след като ми ги балансираха на центъра за гуми на Бул."Сливница" веднага след Пикадили Младост.
Доста кончета в един обор.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Може и да е от тампоните на носачите, които с времето омекват и много трудно се разбира, че са за смяна. това е ахилесовата пета на Е39. Решението е томпони POWERFLEX май!
Преди да сложа 16-ките от Е60, бях с зимни Мишелини 15/205 и нямаше такъв проблем. За джантите съм сигурен 100%, че са добре. Гумите са от Жижо, и в началото като ги сложих нямаше проблеми, но в съботата ходих до Бургас и ми направи впечатление, че някак тресе волана. Признавам, че съм от маниаците и започнах да го търся. Около 80-110 се появява. Но в случая не си внушавам - проблема ту го има, ту го няма, затова всичко прегледах и не видях нищо.
Гумите отново и нищо само 5гр на едната джанта. Колата с зимните не тресе и реших да проверя моите 16-ки на друга Е39ка, нямаше никакви вибрации при положение, че колата не е в отлично състояние. Обърнах особено внимание на тампоните и даже ги гледаме с колега - като нови са. Колата е от три месеца в БГ. прибрах се насам от Германия и ми хареса повече от доста други Е39 и реших да си я оставя. Не мога да си обясня вече какво става ?
Гумите отново и нищо само 5гр на едната джанта. Колата с зимните не тресе и реших да проверя моите 16-ки на друга Е39ка, нямаше никакви вибрации при положение, че колата не е в отлично състояние. Обърнах особено внимание на тампоните и даже ги гледаме с колега - като нови са. Колата е от три месеца в БГ. прибрах се насам от Германия и ми хареса повече от доста други Е39 и реших да си я оставя. Не мога да си обясня вече какво става ?
- ICE
- Ледения
-
И аз имах вибрации, но при мен се оказа, че джантите от Е38 бяха разстъргани на по-голям р-р от 74,1мм ... реших проблема като взех оригинални джани, които са си за модела Е39... (Можеш да ги видиш в галерията ми).
ПП. Сложи други джанти с гуми, направо друг комплект и ще разбереш дали е от гуми-джанти!
Успех!
ПП. Сложи други джанти с гуми, направо друг комплект и ще разбереш дали е от гуми-джанти!
Успех!

Последна промяна ICE на 12 Май 2007, 22:56, променена общо 1 път
- ICE
- Ледения
-
Рядко са накрайниците, по-често проблемът е В самата рейка. Не е задължително да тече, за да е разбита и да има луфт. В дарукар ще ти кажат най-добре.
ICE написа:Може и да е от тампоните на носачите, които с времето омекват и много трудно се разбира, че са за смяна. това е ахилесовата пета на Е39. Решението е томпони POWERFLEX май!
Много се говори за тея тампони POWERFLEX ,а всъщност някой ако е слагал такива да сподели мнение дали наистина са толкова качествени колкото пише в инфото за тях. Другото което ме интересува е дали тампоните от Е38 не стават за Е39 - както правят колегите с Е34 - слагат тампони за Е32 - защото са изчислени за по-голямо натоварване!!!
Доста кончета в един обор.

- ICE
- Ледения
-
Току-що върнах тампоните от Е38, защото ги сбъркаха (бях поръчал за Е39)...
Значи не стават!
Като дойдат новите, ще има инфо. Обещавам. Не знам какво точно да очаквам, защото колата ми и сега е ЧУК
,
ама май го правя "от любов към спорта", ей така, да видя какво ще се случи.

Значи не стават!
Като дойдат новите, ще има инфо. Обещавам. Не знам какво точно да очаквам, защото колата ми и сега е ЧУК

ама май го правя "от любов към спорта", ей така, да видя какво ще се случи.
- ICE
- Ледения
-
Магазина е в Германия!
ПП. Ще има още един комплект, който май ще артиса, защото другата кола, една Е39-ка май си намери нов стопанин!

ПП. Ще има още един комплект, който май ще артиса, защото другата кола, една Е39-ка май си намери нов стопанин!

- ICE
- Ледения
-
След година и нещо, увъртания, си ги поръчах от Германия.
Дистрибутора в/за БГ, да си гледка игричките на митницата...
Дистрибутора в/за БГ, да си гледка игричките на митницата...

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2