Дали е рейка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Дали е рейка

Мнение от sdi » 10 Май 2007, 17:23

Здравейте колеги ентусиасти!
Четох всички теми свързани с вибрации във волана и причините за тях. Наскоро сложих нови гуми F1 и джанти почти нови от Е60. Естествено близнаха ми ги на координат до размера 74.1 като на оригиналните за Е39. Въртях всяка джанта и я мерих с индикатор-перфектни,обаче оная прословута вибрация между 80 и120 ту се появява ту изчезва. Всичко по колата е ОК. Кажете как се разбира дали е от рейката, какво точно става с нея при положение че моята не тече и не хлопа? :

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 10 Май 2007, 19:02

Незнам какво да ти кажа - при мен я имаше тая "прословута вибрация" и с един баланс на гумите изчена. ОБАЧЕ !!!
След като ми балансираха гумите на третия център за гуми. Искам да кажа че на всички машините им са различни и в един и същ ден отидох на три различни места и на всяка от машините ми показваше различни стойности за баланса, като се има в предвид че в края на упражнението винаги ми ги балансираха до "0". Идеята е такава - отиваш на някоя по-добра машина в някой по-лъскав център за гуми и правиш баланс . Ако пак вибрира повтори упражнението на някое друго място и ако не се оправи значи със сигурност не е от гумите. Така е проба - грешка до положителен резултат. Какъвто и да е майстора машинката като го лъже няма как да разбере че е от гумите.
А сега видях че и ти си от Варна. При мен вибрацията изчезна след като ми ги балансираха на центъра за гуми на Бул."Сливница" веднага след Пикадили Младост.
Доста кончета в един обор.
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 11 Май 2007, 0:56

Може и да е от тампоните на носачите, които с времето омекват и много трудно се разбира, че са за смяна. това е ахилесовата пета на Е39. Решението е томпони POWERFLEX май!

Потребител
Аватар

Мнение от jery » 11 Май 2007, 2:20

А преди да сложиш тези пилени джанти, имаше ли вибрации?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d '12

дали е рейка

Мнение от plam75 » 11 Май 2007, 7:31

Здрасти!
Гумите ти са ГУДИЪР Ф1, нали?!
От тях са вибрациите!

Потребител
Аватар

Мнение от sdi » 11 Май 2007, 12:28

Преди да сложа 16-ките от Е60, бях с зимни Мишелини 15/205 и нямаше такъв проблем. За джантите съм сигурен 100%, че са добре. Гумите са от Жижо, и в началото като ги сложих нямаше проблеми, но в съботата ходих до Бургас и ми направи впечатление, че някак тресе волана. Признавам, че съм от маниаците и започнах да го търся. Около 80-110 се появява. Но в случая не си внушавам - проблема ту го има, ту го няма, затова всичко прегледах и не видях нищо.
Гумите отново и нищо само 5гр на едната джанта. Колата с зимните не тресе и реших да проверя моите 16-ки на друга Е39ка, нямаше никакви вибрации при положение, че колата не е в отлично състояние. Обърнах особено внимание на тампоните и даже ги гледаме с колега - като нови са. Колата е от три месеца в БГ. прибрах се насам от Германия и ми хареса повече от доста други Е39 и реших да си я оставя. Не мога да си обясня вече какво става ?

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 11 Май 2007, 19:47

И аз имах вибрации, но при мен се оказа, че джантите от Е38 бяха разстъргани на по-голям р-р от 74,1мм ... реших проблема като взех оригинални джани, които са си за модела Е39... (Можеш да ги видиш в галерията ми).
ПП. Сложи други джанти с гуми, направо друг комплект и ще разбереш дали е от гуми-джанти!
Успех!
8)
Последна промяна ICE на 12 Май 2007, 22:56, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от sdi » 12 Май 2007, 8:56

Така ще направя и дано да излезе нещо дребно, а не рейка. Все пак би ли ме ориентирал къде точно рейките на Е39 дават най-често проблем че да огледам моята по-добре. Мерси за полезните съвети и много късмет на всички!

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 12 Май 2007, 22:58

Рядко са накрайниците, по-често проблемът е В самата рейка. Не е задължително да тече, за да е разбита и да има луфт. В дарукар ще ти кажат най-добре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 12 Май 2007, 23:19

ICE написа:Може и да е от тампоните на носачите, които с времето омекват и много трудно се разбира, че са за смяна. това е ахилесовата пета на Е39. Решението е томпони POWERFLEX май!

Много се говори за тея тампони POWERFLEX ,а всъщност някой ако е слагал такива да сподели мнение дали наистина са толкова качествени колкото пише в инфото за тях. Другото което ме интересува е дали тампоните от Е38 не стават за Е39 - както правят колегите с Е34 - слагат тампони за Е32 - защото са изчислени за по-голямо натоварване!!!
Изображение

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 13 Май 2007, 0:08

Току-що върнах тампоните от Е38, защото ги сбъркаха (бях поръчал за Е39)... :mhihi:
Значи не стават!
Като дойдат новите, ще има инфо. Обещавам. Не знам какво точно да очаквам, защото колата ми и сега е ЧУК :mhihi: ,
ама май го правя "от любов към спорта", ей така, да видя какво ще се случи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 13 Май 2007, 0:26

ICE написа:
Като дойдат новите, ще има инфо.

"Новите" са PowerFlex да разбирам. Няма да е зле да споменеш и цените и къде се намира точно магазина за тези тампони.
Изображение

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 13 Май 2007, 0:49

Магазина е в Германия! :mhihi:

ПП. Ще има още един комплект, който май ще артиса, защото другата кола, една Е39-ка май си намери нов стопанин! 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 13 Май 2007, 22:34

В Германия ли ?? Нали има представител за България толкова ли са му големи надценките.
ПП. обади се за тез тампони пък ще видим :lol:
Изображение

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 13 Май 2007, 23:59

След година и нещо, увъртания, си ги поръчах от Германия.
Дистрибутора в/за БГ, да си гледка игричките на митницата... :mhihi:

Следваща

Назад към E39