нов въпрос за стрелката на температурата
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
нов въпрос за стрелката на температурата
Имам един малко необичаен въпрос за тази прословута стрелка: знаем че когато стрелката "играе" - трябва да се стегне гайката от задната страна на уреда. Въпросът ми е: Има ли пряка връзка между стрелката и болта с гайката и възможно ли е ако гайката е презатегната стрелката да не се движи нормално (например да не стига средата защото гайката е затегната зверски) ? Един ден свалих таблото и видях че гайката е разхлабена (преди това стрелката подминаваше средата когато колата е в задръстване) и я затегнах доста. В следващите няколко дни стрелката стигаше максимум до 2мм преди средата. След това постепенно започна да я подминава с малко и сега когато колата е студена и дам контакт - стрелката на температурата скача с около 5мм нагоре, а когато гайката беше затегната не го правеше. Кажете ми възможно ли е заради гайката да стават тези мизерии? Ако гайката трябва да е много стегната - ще сложа една от онези зегерки ли бяха и ще я затегна зверски за да не се развива, но ми трябва да знам дали стрелката ще отчита правилно, за да не стане - стрелката да си стои преди средата и да не може да отчете че двигателя се разтапя в този момент
Намислил съм да сменям радиатор, водна помпа, термостат и датчик за температурата, всички водни съединения, перката (с чисто нови) и да сложа уреди с датчици за налягане и температура на маслото и водата, но до тогава има доста време.

THE ONE & ONLY E30
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
убии ме, обаче и аз наблюдавам подобна аномалия
от няколко дни насам. ще взема да разглобя довечера второто табло, което имам в нас да видя какво се случва точно.
п.с. датчика за темп на таблото ми е чисто нов.

п.с. датчика за темп на таблото ми е чисто нов.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
На мен не ми се вярваше, но от няколко дни си мисля за това. Когато я затегнах яко - стрелката не стигаше до средата а сега сигурно се е разхлабила (от доста време де) от хубавите пътища и си ходи до където си иска. Единственото което мисля че е като причина - стрелката да е неподвижно свързана за болта, на който се завива гайката и когато е много силно затегната и стрелката отива на дясно и се дозатяга до такъв момент, че не може повече да се върти болта (и стрелката разбира се) НО ако е така (болта и гайката се затягат зверски) стрелката няма да се връща в синьото когато колата изстине а тя си се връщаше
Моля всички колеги които имат подобни наблюдения или теории да ги споделят!

Моля всички колеги които имат подобни наблюдения или теории да ги споделят!
THE ONE & ONLY E30
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
THE DUNK MACHINE, гайката трябва да прави само добър електрически и механичен контакт. Трябва да е стегната, но не да счупи платката! Цялата система на стрелката е доста интересна, но механично няма връзка (директна) с гайката отзад. Естествено, ако изкривиш корпуса, ще се изкривят и "лагерите" на стрелката, или пружинките, които дърпат-бутат стрелката ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
и аз съм в тази игра.откакто я имам колата,стрелката стои на чертата преди средата.сменял съм датчика,уреда и пак така.случи се да стига червеното и като свалих таблото с едно стягане се оправи.
скоро мерих с уред темп. на двиг.,по груби сметки се оказа че уреда лъже с около 5 градуса(в -),като стигне средата се включва перката(свалил съм виското)!
скоро мерих с уред темп. на двиг.,по груби сметки се оказа че уреда лъже с около 5 градуса(в -),като стигне средата се включва перката(свалил съм виското)!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
абе аз зверски я затегнах също. но сега вечерта като карах пък си седеше точно преди средата. смятам да не се занимавам повече
някой слънчев ден ако остана без работа може да припоя инспекшън платката.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Новини
-
За гайката незнам ама ми е любопитно защо като си запаля колата и стрелката въобще не зацепва докато не чукна леко с пръст по стъклото на таблото. Това ми е ужасно интересно защо е така .... Ако изгася и пална колата - зацепва си но ако не съм карал няколко часа ... треа интервенцията с чукването
Този проблем го имах и на предишната Е30-ка и на тази също. 

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
10 мнения
• Страница 1 от 1