Пожар Поради Бушон МЕНТЕ !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Пожар Поради Бушон МЕНТЕ !!!
Днес стана белята,запали се инсталацията на пущината
Тамън и намерих пласмасариите от ляво дето беше горяла,а днес се запали и от дясно
Ей немога да и се нарадвам заеби тамън да ми стане кеф и пак си еба майката.
Благодяра на сашо DrivinGGoD за съдействието
в напрегнат момент
човек не знае какво да прави настъпва паника,друго си е някой да спре да ти помогне.
Някой ако види някъде комби на части да казва ,че трудно се намират тия неща по багажника.
Утре я почвам да видя къде е станало късо и зашо прави тия магарии

Тамън и намерих пласмасариите от ляво дето беше горяла,а днес се запали и от дясно

Благодяра на сашо DrivinGGoD за съдействието

Някой ако види някъде комби на части да казва ,че трудно се намират тия неща по багажника.
Утре я почвам да видя къде е станало късо и зашо прави тия магарии

- vld
- Старши ентусиаст
-
Инсталацията е готова.
Оказа се,че всичко е станало заради бушон менте за късите светлини,който не е изгорял при късо съединение.Целия стопен а жичката вътре здрава.
Заради този бушон се наложи целия сноп за фарове стопове и халогеи,фарове за мъгла,клаксон и мигачи да бъде цялостно подменен.Беше много нагорял и нямаше начин.
Добре че явор даде букса за ключа за фаровете и по нея успях да проследя кабелите по цветове за да мога да пусна нови.Кофти е че няма от къде да се купят кабели с такива разновидности на цвета,но и така става.И Lacho даваше ъкъл по телефона за което им благодаря.Всичко друго е много труд и нерви.
Е оправих я,но на никой не пожелавам да влиза в тоя филм,че е страшно
За това никога не си купувайте ефтини ментеливи бушони
Оказа се,че всичко е станало заради бушон менте за късите светлини,който не е изгорял при късо съединение.Целия стопен а жичката вътре здрава.

Заради този бушон се наложи целия сноп за фарове стопове и халогеи,фарове за мъгла,клаксон и мигачи да бъде цялостно подменен.Беше много нагорял и нямаше начин.
Добре че явор даде букса за ключа за фаровете и по нея успях да проследя кабелите по цветове за да мога да пусна нови.Кофти е че няма от къде да се купят кабели с такива разновидности на цвета,но и така става.И Lacho даваше ъкъл по телефона за което им благодаря.Всичко друго е много труд и нерви.
Е оправих я,но на никой не пожелавам да влиза в тоя филм,че е страшно

За това никога не си купувайте ефтини ментеливи бушони

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Ем онзи ден ми изгоря един бушон и ми угасна таблото влязох в ОМВ понеже беше 11 часа вечерта и взех бушони за 1.70 лв да ги смятам ли към ментаците защото не съм купувал до сега бушони и не им знам цената ... 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
трудно ми е да си представя че ще нагори сноп с кабели всеки от който е по 2 квадрата а бушона който е 0.25 за 30А няма да изгори... трябва да е баси ментето наистина
- vld
- Старши ентусиаст
-
Alexi написа:трудно ми е да си представя че ще нагори сноп с кабели всеки от който е по 2 квадрата а бушона който е 0.25 за 30А няма да изгори... трябва да е баси ментето наистина
Колега бушона за късите е 10А ,а кабелите са най-дебелия + за светлините е 1 квадрат - всички други са 0.75.
И на мен не ми се вярваше ма на

Вътре явно е било стомана в бушона

А то като цяло всичко идва от плюса,но той понеже нагаря много яко и топи всичко около него в резултат всички кабели остават без изолация и дават масово на късо.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Mishel_Vaian написа:Ем онзи ден ми изгоря един бушон и ми угасна таблото влязох в ОМВ понеже беше 11 часа вечерта и взех бушони за 1.70 лв да ги смятам ли към ментаците защото не съм купувал до сега бушони и не им знам цената ...
Ако е от тези които са по стелажите

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Le Transporteur написа:Mishel_Vaian написа:Ем онзи ден ми изгоря един бушон и ми угасна таблото влязох в ОМВ понеже беше 11 часа вечерта и взех бушони за 1.70 лв да ги смятам ли към ментаците защото не съм купувал до сега бушони и не им знам цената ...
Ако е от тези които са по стелажите, потърси нещо по-добро.Според мен качествените бушони си личат и по качеството на изработката,пластмасата и т.н. Като гледам моите които са монтирани ,никъде в Русе не съм успял да открия подобни ,които да ми хванат окото
, някой знае ли някаква марка,която е качествена...., Wurt
Тези предпазители дето ги продават по 10бр за 1.50лв са много зле.Може би ги правят от капачки на буркани

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
значи ще търся по качествени щото ми се наложи апък в 11 часа само на ОМВ и така

My life is all I have ...
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Относно бушоните можеш да погледнеш този тест:
http://www.ljclub.net/mod/test/predpazi ... ziteli.htm
Купувайте си само оригинални и маркови резервни части, че евтините наистина излизат златни.
http://www.ljclub.net/mod/test/predpazi ... ziteli.htm
Купувайте си само оригинални и маркови резервни части, че евтините наистина излизат златни.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Re: Пожар Поради Бушон МЕНТЕ !!!
Колеги дайте някъкви идеи за по финно махане на стопен бушон ,че там са само пластмаси да не строша нещо ?

vld написа:Днес стана белята,запали се инсталацията на пущината![]()
Тамън и намерих пласмасариите от ляво дето беше горяла,а днес се запали и от дясно![]()
Благодяра на сашо DrivinGGoD за съдействиетов напрегнат момент
човек не знае какво да прави настъпва паника,друго си е някой да спре да ти помогне.
Утре я почвам да видя къде е станало късо и зашо прави тия магарии![]()
Какви части по багажника ти трябват?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Вземети си бушончета от моргите.Поне са оригинални.Той или е изгорял или не,няма как да не работи. 

- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Nasko_325TD написа:Вземети си бушончета от моргите.Поне са оригинални.Той или е изгорял или не,няма как да не работи.
Колегата е много прав сега си поръчвам чешки ножовидни като на BMW предпазители щото на разпространените по 1.70лв съм им ял попарата единия е 0,20лв доставна цена-смятайте за 2-3 лева как ще си изгорите имуществото-колко струва.... вариант е да се пита и купи в Bosch сервиз......
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2