izbor na usilvatel.kakva marka

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

izbor na usilvatel.kakva marka

Мнение от manekena » 23 Яну 2004, 2:43

zdraveite,ot skoro pose6tavam tozi forum i izpitvam istinsko udovolstvie ot ne6tata koito 4eta tuk.mnogo hora tuk razbirat dosta ot car audio.
iskam da vi popitav za usilvatelite za kola.iasno mi e 4e kato vzeme6 markov usilvatel za 600-800lv e mnogo lesno,no parvo da ostavi6 tolkova pari na ulicata si e jiva ludost,a i sa po princip mnogo pari.zatova iskam da vi popitam kakvo mislite i imate li nabliudenia za marki kato LANZAR,BLAUPUNKT(ot tezi koito gi prodavat v NDK,a ne originalnite nemski)SONY)po niskite modeli)KENWOOD(vapreki 4e i te ne sa evtini),a i za6to ne praven ra4no usilvatel(ne mi se smeite prosto go spomenavam) i drugi znaini i neznaini marki.opredeleno vi pitam za markata LANZAR v AUDIOMANIA ima strahotni oferti.naprimer LANZAR VIBE230 MU DAVAT 2*125W RMS ZA CENA OT 239LV, LANZAR VIBE210 2*75 RMS MU ISKAT 190LV,A NA LANZAR VIBE410 4*75 MU ISKAT 285LV.A MEJDU DRUGOTO IMAT I 12' BAS ZA 120LV 275W-MXW 12.NEZNAM KVO 6TE KAJETE?NIAKOI 4UVAL LI GO E NA JIVO?A I DRUGOTO INTERESNO E PI6AT MO6TNOSTA SAMO NA DVA KANALA A NE DAVAT ZA EDIN KANAL.AKO ISKATE GI VIJTE NA 911.BG V SAITA NA AUDIOMANIA.
za blaupunkt i za sony ne sam 4uval dobri ne6ta za usilvatelite im.ima dosta evtini modeli kato blaupunkt GTA2100,GTA4100,GTA250 I TN.
6TE SAM BLAGODAREN DA 4UIA MNENIETO VI!NADIAVAM SE DA MI POMOGNETE!4AKAM OTGOVORI.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 23 Яну 2004, 5:20

драсти батка:)
и тъй като си нов сред нас, моля те започни с прочитане на правилата:) там пише че тук се пише само на кирилица:) имай го в предвид за в бъдеще :lol:
ина4е добре дошъл:)
забавлявай се :P
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 23 Яну 2004, 9:44

Здравей и от мен, значи личното ми мнение е че може да се направи добра музика с нормално количество пари, но в ниакъв случай с кофти техника. Идеята ми е че Блаупункт, Ланзар и някой други такива марки са евтини, но и много зле технически и никога не биха могли да извадят добра мощност или качествен звук. Аз самия съм правил много глупости с музиката си в смисъл слагал съм Блаупункт, слагал съм правени усилватели, български говорители и т.н. и то само защото мислех като теб и бяха много евтини. Проблемът е че поговорката евтиното излиза скъпо и остава много вярна, набутал съм поне 300лв. в такава техника, която просто после съм изхвърлил или продал с невероятна загуба. Просто без пари това с което си се захванал не става. Погледни цените на Магнат или нискте серий на Пайнер и ще видиш, че може с прилично малко пари да си вземеш наистина хубав усилвател.
Надявам се да съм бил полезен.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Потребител
Аватар

Мнение от manekena » 23 Яну 2004, 12:17

ок сажаляжам че не сам прочел правилата.ще гледам да не се повтаря.
fast&furious благодаря ти за мнението.искам да ти каж че не разбирам много от car audio и за тожа искам савет от хора които разбират.тук във форума срешнах едно мнение на turturelo които разказваше за един blaupunkt gta2100 kak му е изгармиал на 5 минута и 4е разликата между тук продаваните и тези ж гемания е голяма.за това мми стана ясно,но за LANZAR ништо не бях чувал и ми беше интересно дали имате наблюдения за тях.
виждам че ти си голям фен на magnat.i aз много ги харесвам и като гледам в авител на серията bul power има усилватели за около 200-250лв и 12' за 120-150лв.малко ме дразнат avitel заштото много завишават цените на pioneer, а не сам виждал друг да продава magnat и не многа да сравня цените.
за kenwood кво ще кажете?един приятел има усилвател kenwood 4*100 w max s 12' magnat вади много прили4ен бас.
за sony вси4ки казват 4е не става за car audio ама малко ме дразнат някои заштото говорат на изус.но в обшти линии не сам 4ул добро за xplod маи им виарвам.
надявам се всеки да каже мнението си по този вапрос.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 23 Яну 2004, 13:14

Fast-and-Furious написа:...Идеята ми е че Блаупункт, Ланзар и някой други такива марки са евтини, но и много зле технически и никога не биха могли да извадят добра мощност или качествен звук....

колега почти се съгласих с теб но не слагай Ланзар и Блаупункт под общ знаменател аз съм се набутал около 4000 лева докато постигна някакво ниво сменях доста усилватели но от 2г усилвателя за бас ми е Ланзар

както виждате на снимката по-долу усилвателя е с двоен трансфертер с по четири мос транзистора за всяко рамо това прави общо16 бр аз не съм виждал друга фирма да слага по толкова , по нататък като се вгледате може да зебележите какво пи6е на някои от кондензаторите във високоволтовата верига(жълтите) а именно 50волта когато премерих работното му напрежение беше 45 волта на рамо , а това прави общо 90волта теоритично при това захранващо напрежение наистина имаме около 1000 вата при товар четири ома , естествено няма как захранванвто на входа на самия усилвател 12-те волта да бъдат стабилни винаги в пиковия момент когато удари баса общото напрежение пада премигват дори фаровете......

не ми се иска да влизам в големи подробности но ако някой има въпроси мога да пообясня

о6то взето аз преди да купя някое стъпало винаги го отварям ако няма начин това да стане(ако е нов в магазин например ) гледам предпазителите, те говорят много за един усилвател на Ланзара има 2х40 ампера

Потребител
Аватар

Мнение от manekena » 23 Яну 2004, 14:39

ok зна4и ludiagsm силно препора4ваш LANZAR.какво би казал за моделите които съм споменал по горе?а и да те питам зашто не им дават моштноста на един канал?
много ти благодаря за този,а надиавам се и за следваштия отговор!
не 4увам мнения за sony?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 23 Яну 2004, 15:52

manekena написа:ok зна4и ludiagsm силно препора4ваш LANZAR.какво би казал за моделите които съм споменал по горе?а и да те питам зашто не им дават моштноста на един канал?
много ти благодаря за този,а надиавам се и за следваштия отговор!
не 4увам мнения за sony?

за препоръките ясно :) моя също е от серията vibe общовзето купуваш

най-мощния до колкото ти позволяват финансите и това е аз дори взех заем :) , освен това има зна4ение и за какво ще го използваш , дали за основи дали за бас , зависи от конфигурацията която си избрал обикновено за да се мине ''по-тънко'' хората използват:

качесетвен източник (CD ,mp-3, или касетофон с чейнджър) който има да кажем 4-ри изхода за колони предни и задни (много хора се подлъгват от надписи MOS FET 4x50 :) )

Аз държа да се знае че каквото и да пише на плеара ,при мостова схема и захранващо напрежение 12-13,8 волта максимума синус(без изкривявания) мощност е 20вата при говорител четири ома

повечето съвременни плеъри имат по две ''четворни'' крайнии стъпала

и това е максимум 4х20 вата

така тези стъпала са в състояние задоволително да захранят говорителите в зоната от 80-20 000 херца с подходящ филтър на входа на колоните

идеята е следната основните говорители да се захранят от плеъра през кондензатор да кажем 220 микрофарада , като предварително от тонкоректора ниските 4естоти са намалени или са не пове4е от нулевото ниво , а останалата част от спектъра се поема от усилвателя който обикновено е вързан мостово и храни туба в багажника или бас на кората ,естествено кросоувъра е нагласен low pass 80hz нивото вече си го избирате на слух , настройката на една система има огромно значение за да се извади 100% качество от нея

трудно е да се опи6е със думи вси4ко зависи от конкретната ситуация

има много зависимости затова ако имаш интерес може да звъннеш 098493522 Иво

а за това защо не дават мощността на един канал не мога да ти кажа , повечето съвременни стъпала имат такава опция bridged mode при нея в идеалния случай мощността се качва 4-ри пъти при условие че захранването не пада ,при нашия случай имаме два пъти по-голяма мощност но и там вариянтите са много ако стъпалото е двуканално 2х100вата на 4 ома , при 2 ома имаме 2х200вата
но стига толкова че няма спирка

младши ентусиаст
Аватар

huuuu

Мнение от tokarew » 23 Яну 2004, 23:36

абе лудия телефон как си :lol: прати някоиа схемичка и ние да си зглобим такова чудовиште е .колко пари си го купил? :D дали не моге се намери някада кайи некфи магазини ако знаеш ште сам ти задалжен :P
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 23 Яну 2004, 23:49

550 лева е нов но сега можеби има о6те по-добър за тея пари трябва да се провери

Потребител
Аватар

Мнение от manekena » 24 Яну 2004, 1:28

ludiagsm много съм ти благодарен за меко казано из4ерпателн отговор!само като те гледам колко разбираш и ми става лошо!
абе сега като гледам цените на avitel magnat bull power2200-2*80w/1*250w i magnat bullpower3000 2*120/1*360w са горе долу са саштите като на lanzar.явно трябва да избера между ДВЕТЕ.
АКО ИСКАТЕ ПОМОГНЕТЕ МИ С ИЗБОРА!
п.с.усилватела наи-вероятно 6те захранвам некав бас.

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 24 Яну 2004, 17:23

през кондензатор да кажем 220 микрофарада...

тоя кондензатор от каква честота надолу реже звуците понеже не искам предните ми говорители да се скъсват от "клатене" на мембраната от честоти които не им е работа да възпроизвеждат :x
или ако не с кондензатор с какъв филтър мога да отрежа ниските честоти :?:
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 25 Яну 2004, 16:43

:roll: 220мф при 4ома(наи-вероятно и твоите говорители са такива) ,това прави 128Hz 6db/oct което те устроива,само че има едно нещо което трябва да знаеш,кондензатора трябва да е НЕПОЛЯРЕН за да стане магията,не се намира лесно такъв с такава голяма стойност,а пък и да намериш не е евтин.Има един друг начин да направиш филтъра с два полярни електролита като се свържат един срещу друг.Успех. :D

Потребител
Аватар

lanzar

Мнение от e30m3evo » 30 Яну 2004, 21:30

zna4i imam 1 predlozenie kam ludiagsm.imam pioneer sub ts-w121spl v bandpas box.121spl e 750w sin 2000wmax.da vidim tazi marka lanzar vazi li.pioneer 972 stapalo ne go buta.a ipioneer prs320 sa6to e ne efektiven.ako proiaviava6 interes pi6i na mail bmwfanatik@abv.bg.ako slu4aino vidia kak meri6e laka na namotkata zna4i stpaloto vazi .

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!! (alx)

старши ентусиаст
Аватар

Re: lanzar

Мнение от ludiagsm » 31 Яну 2004, 1:45

e30m3evo написа:zna4i imam 1 predlozenie kam ludiagsm.imam pioneer sub ts-w121spl v bandpas box.121spl e 750w sin 2000wmax.da vidim tazi marka lanzar vazi li.pioneer 972 stapalo ne go buta.a ipioneer prs320 sa6to e ne efektiven.ako proiaviava6 interes pi6i na mail bmwfanatik@abv.bg.ako slu4aino vidia kak meri6e laka na namotkata zna4i stpaloto vazi .

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!! (alx)

ок неделя 15,30 на Еко :)

Потребител
Аватар

Мнение от bass mechanic » 21 Сеп 2004, 17:25

Здравейте, имам един въпрос към ludiagsm:
Кой модел на Ланзар ти е усилвателя и само един ли използваш за двете 15-ки или на всяка по един.

Следваща

Назад към Car аудио и видео