Този път ми се размина на косъм...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
!!Asen_X написа:Не знам дали удара е бил със 160 км, защото когато бързах да дойда при тебе заходих към моста в завоя с 80 - 90 и това беше най-бързото с което можех да се движа там....
Точно поради тази причина се размазахме и ние. Беше много заледено и едва ли някой можеше да увладее колата с тази скорост. Вчера момчето което караше дойде да ме види и поговорихме за случилото се. Мисля, че и той си е взел поука от цялата тази отвратителна история. Според неговия разказ на случилото се в момента на удара колата се е движела с не по-малко от 120 км/ч. При влаченето сме намалили до толкова, но все пак и тази скорост можеше да бъде фатална.... Просто не мога да ви опиша кошмарната гледка на размазания автомобил и разпиляните му части в доста голям диаметър около колата. Погледнато отстрани наистина беше страшно. До сега съм преживял няколко катастрофи, включително и две тежки падания с мотор, но никога не съм виждал смъртта толкова от близо. Определено спомена от онази вечер ще остане доста дълго в съзнанието ми, но може би така е по-добре...

Да се замислим сериозно когато сме зад волана
Наистина трябва много сериозно да се замислим за нашето поведение на пътя,защото докато не ни се случи нещо сериозно винаги се заблуждаваме,че сме защитени от инциденти.Радвам се,че ще се оправите и всичко ще мине,но искам да използвам случая,да заостря вниманието на всички,защото преди 10 дни в четвъртък на 8-ми януари и аз постапих безотговорно и съответно настъпи инцидент.
Заредих jeep-kata Suzuki Grand Vitara на бензиностанцията OMV преди Люлин и излезнах на булеварда който води покрай кино "Aрена" към центъра.трябваше да обърна посоката на движение за да се варна към центъра и така отидох до светофара дадох си ляв мигач и изчаках.Светофара даде зелена светлина и аз направих маневрата в ляво и съответно нтиснах до 40 -50 км/ч.Пред мен имаше доста коли и по мои наблюдения караха с около 40 км/ч (който не познава района движението там е двупосочно с по две ленти във всяка посока и между платната има трамвайна линия пак в двете посоки и автомобилите могат да се движат и по линята на трамвая защото настилката е от бетон).И така гледам си аз автомобилите пред мен как се "тътрят" и вече наближаваме тунела преди киното,навлизам в тунела и продалжавам да си стоя в строя от автомобили,но по средата на тунела се откри напред чиста панорама по трамвайната линия и аз веднага савсем безобидно си минах по трамваината линия и настъпих педала карах на 3-та предавка и веднага почнах да си задминавам колите една по една и на излизане от тунела не обарнах никакво внимание,че бетоненото покритие на трамваините релси вече го няма и следват релси с траверси ,които стърчат на около 20 см от земята.В този момент на излизане от тунела вече километража беше около 100-110 и какво да Ви кажа връхлетях в траверсите с тази скорост без да мога да реагирам тъй като не се бях средоточил в патя,а си пипах нещо по радиото,съответно jeep-a се разтресе ужасно тай като се движеше по траверситеи свистеше много здраво (помислих си,че под колата всичко ще е потрошено), защото опираше в гредите на шасито ,няколко пати ме поднесе, но нямаше как да излезне от релсите,тъй като гумите се удряха между тях и поне държаха посоката направо,натиснах леко спираката, но също нямаше голям ефект,защото колата опираше на релсите и гумите имаха малко сцепление с траверсите ,но все пак се удряха и колата подскачаше и се тресеше,едва след около 70-80 м (по моя преценка) успях да спра.Нямаше как да да се измакна защото колата опираше на трамвайните релси и се обадих в полицията ,потърсих телефон на пътна помощ и в това време пристигна трамвая,на който бях задръстил релсите те извикаха аварийна група която ми помогна да прескоча релсите с jeep-a и да се измакна от там.Е щети върху мен и върху jeep-kata нямаше (все пак е защитена и е саздадена за off road и от сервиза след като направиха преглед на следващия ден установиха ,че всичко е наред),но за сметка на това имах много разправии с полицията след това заради задържането на 2 трамвая и всичко това заради не премислено и малоумно шофиране от моя страна.
И искам на Всички да кажа,че няма нужда всеки да усети на свои гръб разправиите и пораженията,за да разбере,че наистина на пътя трябва да се Внимава и то много,и да не се подценява никоя ситуация или да си надценяваме възможностите и да се мислим за "по-големи" от другите участници в движението.
P.S.
На всичко отгоре от колите които минаваха от страни по време на престоя ми върху релсите и се заглеждаха в мен,две от колите се удариха (мисля че не спазваха дистанция ),тъй като гледаха в мен и спрелите трамваи и не гледаха какво се случва на платното върху което се движат.Погледнах,че едната от колите имаше сериозни поражения върху задницата (счупени стопове, строшена броня,гърнето стържеше на пътя) и ми стана много жално и за тях,защото ако аз не бях направил проишестви и те едва ли щяха да се ударят,а както ви казах на тях пораженията бяха по сериозни.,но ето до какво води невниманието и факта ,че не се съсредоточаваме и не спазваме правилника за движение.
Дано поне всеки си извади поне малко поука от случките,които ние сме преживели и описваме тук и дано ни накрат да мислим по разумно като сме зад волана.
Заредих jeep-kata Suzuki Grand Vitara на бензиностанцията OMV преди Люлин и излезнах на булеварда който води покрай кино "Aрена" към центъра.трябваше да обърна посоката на движение за да се варна към центъра и така отидох до светофара дадох си ляв мигач и изчаках.Светофара даде зелена светлина и аз направих маневрата в ляво и съответно нтиснах до 40 -50 км/ч.Пред мен имаше доста коли и по мои наблюдения караха с около 40 км/ч (който не познава района движението там е двупосочно с по две ленти във всяка посока и между платната има трамвайна линия пак в двете посоки и автомобилите могат да се движат и по линята на трамвая защото настилката е от бетон).И така гледам си аз автомобилите пред мен как се "тътрят" и вече наближаваме тунела преди киното,навлизам в тунела и продалжавам да си стоя в строя от автомобили,но по средата на тунела се откри напред чиста панорама по трамвайната линия и аз веднага савсем безобидно си минах по трамваината линия и настъпих педала карах на 3-та предавка и веднага почнах да си задминавам колите една по една и на излизане от тунела не обарнах никакво внимание,че бетоненото покритие на трамваините релси вече го няма и следват релси с траверси ,които стърчат на около 20 см от земята.В този момент на излизане от тунела вече километража беше около 100-110 и какво да Ви кажа връхлетях в траверсите с тази скорост без да мога да реагирам тъй като не се бях средоточил в патя,а си пипах нещо по радиото,съответно jeep-a се разтресе ужасно тай като се движеше по траверситеи свистеше много здраво (помислих си,че под колата всичко ще е потрошено), защото опираше в гредите на шасито ,няколко пати ме поднесе, но нямаше как да излезне от релсите,тъй като гумите се удряха между тях и поне държаха посоката направо,натиснах леко спираката, но също нямаше голям ефект,защото колата опираше на релсите и гумите имаха малко сцепление с траверсите ,но все пак се удряха и колата подскачаше и се тресеше,едва след около 70-80 м (по моя преценка) успях да спра.Нямаше как да да се измакна защото колата опираше на трамвайните релси и се обадих в полицията ,потърсих телефон на пътна помощ и в това време пристигна трамвая,на който бях задръстил релсите те извикаха аварийна група която ми помогна да прескоча релсите с jeep-a и да се измакна от там.Е щети върху мен и върху jeep-kata нямаше (все пак е защитена и е саздадена за off road и от сервиза след като направиха преглед на следващия ден установиха ,че всичко е наред),но за сметка на това имах много разправии с полицията след това заради задържането на 2 трамвая и всичко това заради не премислено и малоумно шофиране от моя страна.
И искам на Всички да кажа,че няма нужда всеки да усети на свои гръб разправиите и пораженията,за да разбере,че наистина на пътя трябва да се Внимава и то много,и да не се подценява никоя ситуация или да си надценяваме възможностите и да се мислим за "по-големи" от другите участници в движението.
P.S.
На всичко отгоре от колите които минаваха от страни по време на престоя ми върху релсите и се заглеждаха в мен,две от колите се удариха (мисля че не спазваха дистанция ),тъй като гледаха в мен и спрелите трамваи и не гледаха какво се случва на платното върху което се движат.Погледнах,че едната от колите имаше сериозни поражения върху задницата (счупени стопове, строшена броня,гърнето стържеше на пътя) и ми стана много жално и за тях,защото ако аз не бях направил проишестви и те едва ли щяха да се ударят,а както ви казах на тях пораженията бяха по сериозни.,но ето до какво води невниманието и факта ,че не се съсредоточаваме и не спазваме правилника за движение.
Дано поне всеки си извади поне малко поука от случките,които ние сме преживели и описваме тук и дано ни накрат да мислим по разумно като сме зад волана.
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Добре че си жив и здрав и сте се разминали тънко защото след такива неща стават едни неприятни инциденти...
Единственото нещо което мога да добавя е че не са опасни тези които карат бързо а тези които карат не внимателно!
Момчето си е плакало за сплашване, но не в момент в който вози други хора с него

Единственото нещо което мога да добавя е че не са опасни тези които карат бързо а тези които карат не внимателно!
Момчето си е плакало за сплашване, но не в момент в който вози други хора с него
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
Re: Да се замислим сериозно когато сме зад волана
road666, това място за което разправяш го знам и аз и много други хора. Тея скапаняци от общината нарочно не са сложили табелка, защото си викат "аре са, тарикатчетата които карат по трамвайните линии да разберат че така не става. Аз лично въпреки че един път там ми се размина на косъм, 2рият път за малко да не се сета че го има това. Да наистина е кофти мястото, без обозначение. Не си толкова виновен. Пак добре че с джипка си бил. Я си представи БМВ с 20 см от земята ако попадне там, или се вреже в островчето какво ще му се случи?:)

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
честит ти втори живот.
надявам се да го запазиш вапреки че никога нищо не се знае.
надявам се да го запазиш вапреки че никога нищо не се знае.

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
xciter и аз имах 2 катастрофи в една година даже втория път стана опасно за живота ми и оттогава ако щеш вярвай ми карам най-много с 70 км/4ас пък извън 130 и карам вече 520...веднъж го настъпих към новата магистрала посока Чирпан и подсъзнателно ми се трепереха зъбите..моя съвет е като оздравееш отивай до Бачковския манастир и запали една швестичка...хем да си отдъхнеш сред хубавата природа хем да благодариш на Господ че те пазел 

- MobbDeep
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61
Аз сам на 15 години и направих една катастрофа.. За радост малко по лека..Карах сас 80 км и се завартя колата и се обарих вав мантинела и после вав една бетоонна стена... Бявме 3-ма на другите по4ти и им няма ништо аз малко се одарих вав кормилото но колата е мн зле... Полуостата мн лошо се извади няма страна която да не е одарена... Но поне не е кои знае колко колата Фиат Панда
... Ина4е сега пак ми дават да карам мерцедеса но само като ме сам сас някои
и заради тога ся ПИЛОТА се подуграва 

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
УЖАС
не се засягай, но твоите родители май не са наясно с отговорностите спрямо теб.
Нищо лично, ти не си виновен...

не се засягай, но твоите родители май не са наясно с отговорностите спрямо теб.
Нищо лично, ти не си виновен...
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- MobbDeep
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61
ati тои дядоми се 4овек баштами мн не ми дава пак и на ли знаеш то 4овек се изкушава... Пак и не е било само от мен едното марку4е сее е било скасало и не смея карали 6 месеца.... и на мен се слу4и .... 

- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
според мен ако му се обясни кога да натиска интервала, ще има по-голям успех:)
бате, не се сърди, ама пиши малко по-четливо плс:)

бате, не се сърди, ама пиши малко по-четливо плс:)

здрасти x-citer,аз сам от скоро тук и сигурно не сте ме забелиазвали.Но това няма никакво зна4ение.
много се радвам 4е сте останали живи и горе долу здрави.
аз искам да ви разкажа за моито птп при което аз карах сам и с безрасадното си каране рискувах живота на трима от най-добрите ми приятели.а ето и слу4ката:
на моя последния рожден ден бяхме на една вила близко до софия.и както се о4аква се натих като прасе и кам 23.00 ми се обади един приател да ходим да го вземем от разклона.и аз пиян като гъз се ка4их на колата,а имаше оште двама които не бяха близвали ама аз нали сам си селянин тръгнах с пилаж на гумите вапреки 4е едвам влезнах в колата,а с мен се ка4иха оште трима-един трезвен и двама мъртво пияни.и така тръгнах отна4ало много бавно заштото пътя е много лош и си4ко беше нормално,докато не стигнах ме хубавия асфалтов път.след това ниякои пусна няквва неубоздана 4алга и като настапих педала по това нанадолниште взех два завоя като колин макрии и доиде права на която аз настапих до около 110км/h и в този момент понеже биях пиян на пръ4ка явно сам забубил сазнание за малко и понеже този път влиза перпендикулиярно в главния след секунди сварши пътя и аз се осазнах в този момент и видях как далгите осветяват мантинелата на главния път.и така предполагам 4е от 110 сам намалил на 60-70 не знам но се шибнах ме 4елно в мантинелата зверски,въпреки 4е аз не помня много удара,но другите казаха 4е е било ужас.единственото което ни спаси двамата от пред бяха коланите.МОЛИЯ ВИ СЛАГАИТЕ КОЛАНИТЕ КВОТО И ДА КАРАТЕ!на мен ништо ми няма6е,освен 4е зверски ме болеше врата от удара,а единя от зад много яко си раздра крака.колата не ми се ште да ви разправям за нея штото не беше и моита а и о6те изплаштам дългове.но за удара не беше 4ак толкова зле.
е това е аз набарзо изтрезнях след катастрофата.добре 4е не доиде полиция штото штеше да им се пръсне дрегера.
об6то взето се блъснах по най-тъпия вазмойен на4ин.
но хубавото е 4е не помня самия удар и нямам страх като карам.
а ина4е след това се напих до изпадане в кома!и продалжих с празнуването.
молия ви не караите пияни или поне ако сте пили не караите така.заштото виждате 4е можеш да се удариш по на4ин които можеш да видиш само по jackass.
аре 4ао и леко и без авариино.
много се радвам 4е сте останали живи и горе долу здрави.
аз искам да ви разкажа за моито птп при което аз карах сам и с безрасадното си каране рискувах живота на трима от най-добрите ми приятели.а ето и слу4ката:
на моя последния рожден ден бяхме на една вила близко до софия.и както се о4аква се натих като прасе и кам 23.00 ми се обади един приател да ходим да го вземем от разклона.и аз пиян като гъз се ка4их на колата,а имаше оште двама които не бяха близвали ама аз нали сам си селянин тръгнах с пилаж на гумите вапреки 4е едвам влезнах в колата,а с мен се ка4иха оште трима-един трезвен и двама мъртво пияни.и така тръгнах отна4ало много бавно заштото пътя е много лош и си4ко беше нормално,докато не стигнах ме хубавия асфалтов път.след това ниякои пусна няквва неубоздана 4алга и като настапих педала по това нанадолниште взех два завоя като колин макрии и доиде права на която аз настапих до около 110км/h и в този момент понеже биях пиян на пръ4ка явно сам забубил сазнание за малко и понеже този път влиза перпендикулиярно в главния след секунди сварши пътя и аз се осазнах в този момент и видях как далгите осветяват мантинелата на главния път.и така предполагам 4е от 110 сам намалил на 60-70 не знам но се шибнах ме 4елно в мантинелата зверски,въпреки 4е аз не помня много удара,но другите казаха 4е е било ужас.единственото което ни спаси двамата от пред бяха коланите.МОЛИЯ ВИ СЛАГАИТЕ КОЛАНИТЕ КВОТО И ДА КАРАТЕ!на мен ништо ми няма6е,освен 4е зверски ме болеше врата от удара,а единя от зад много яко си раздра крака.колата не ми се ште да ви разправям за нея штото не беше и моита а и о6те изплаштам дългове.но за удара не беше 4ак толкова зле.
е това е аз набарзо изтрезнях след катастрофата.добре 4е не доиде полиция штото штеше да им се пръсне дрегера.
об6то взето се блъснах по най-тъпия вазмойен на4ин.
но хубавото е 4е не помня самия удар и нямам страх като карам.
а ина4е след това се напих до изпадане в кома!и продалжих с празнуването.
молия ви не караите пияни или поне ако сте пили не караите така.заштото виждате 4е можеш да се удариш по на4ин които можеш да видиш само по jackass.
аре 4ао и леко и без авариино.
ми какво мога да кажа освен да се мисли трезво във всеки един момент.то и аз съм имал произ6ествия но не и сблъсъци.,на косъм бях да се изсипя от 25-30 метра.карам си аз москви4а през 6ип4енския проход/тогава нямах бмв-то/... и нали вали си дъжд и влизам с около 65-75км/4ас в завоя.оба4е тои се оказа доста остър и натискам аз спира4ката малко по-силно.......3 пъти се завъртях.от едната страна има6е както ви казах към 30 метра пропаст а оттатък 25-30сантиметров бордюр на отводнителния канал.естествено се натресох назад в канала 6том съм жив.оба4е за секунда ми премина през главата 4е тожа може да е края......УМНАТА И ГОСПОД ДА ВИ НАВИГИРА КОЛЕГИ....
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2