Sony XS-L121P5 Vs Pioneer TS-W305C

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Sony XS-L121P5 Vs Pioneer TS-W305C

Мнение от Nikolay1 » 21 Яну 2004, 17:59

Това са (според мен) едни от най-актуалните на пазара за момента предложения за subwoofers и ми е интересно (предполагам не само на мен) може ли да се определи по-добър от двата тъй като след дълго сравнение на характеристиките им аз лично не можах да определя, иска ми се в темата да вземат участие хора имащи преки впечатления от двата продукта, а не изказвания от типа pioneer da best sony ... и т.н. (аз лично съм фен на Pioneer) това са линковете за двата говорителя:
http://www.xplodsony.com/products/?CATEGORY=Subwoofers&MD=XS-L121P5
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=2599&taxonomy_id=25-130
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 21 Яну 2004, 18:19

А някакви цени за подобни неща къде мога да видя? :roll:

Кой кашля?
Аватар

Мнение от Nikolay1 » 21 Яну 2004, 18:29

Четях по химия докато пишех темата :oops: и забравих да напиша приблизителните цени, а те са ~170лв
Oня русия

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 22 Яну 2004, 1:24

имам преки наблюдения над предишният модел на Сони XS-L 1230 и въпросния Пайнер- определено Сони XS-L 1230 отстъпва доста по иэлъчване в най-низките честоти. Сонито е компромис между free air и enclosured subwoofers, докато Pioneer TS-W305C е само за затворен обем- туба. И със Sony XS-L121P5 нещата не са много различни .
Изображение

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 22 Яну 2004, 12:44

специално серията на паинер акселереит е много зле. Аз имам такива трилентови, а съм чувал и въпросния бас много е зле. Х-прод е малко по скъп, но качеството е насравнимо. По принцип съм фен на паинер но това им е наи слабата серия която сам чувал и лично бих си взел сонито :wink:

Потребител
Аватар

Мнение от VAGABOND » 22 Яну 2004, 23:05

sonic написа:Сонито е компромис между free air и enclosured subwoofers, докато Pioneer TS-W305C е само за затворен обем- туба.
Ти знаеш ли въобще за какво говориш. И как реши, че Pioneer TS-W305C е само за затворен обем. Моля да обосновиш отговора си. :wink:
A Stormer, Pioneer-a според мен е по-доброто решение, има по-голям ход на мембраната, което означава че ще прави по голямо звуково налягане ако имаш здраво стъпало дет да може да го разклати здраво и ако имаш здрава кутия ще останеш мноо доволен. 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 23 Яну 2004, 0:54

VAGABOND написа:Ти знаеш ли въобще за какво говориш. И как реши, че Pioneer TS-W305C е само за затворен обем. Моля да обосновиш отговора си.
не съм го решил аэ батенце, и ако се запиташ какво оэначава С в модела на говорителя ще си отговориш. Първо се информирай, после коментирай!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 23 Яну 2004, 1:22

Добре де не се карайте :) Pioneer-а в слу4ая е по добър от към механика и звучене много по-голям ход има и е класически суб , сонито в случая има уникален дизайн , но гънката му е по-малка от там и самия ход като цяло е по-малък в срванение с пайнерския ,

всичко опира до вкус и предварителна нагласа ,но който се двоуми трябва да 4уе и двата говорителя за да може сам да прецени , всеки от нас има свои разбирания за добър бас

аз съм за Пайнера !!!

с добър усилвател и двата ще звучат добре , но има и един много съществен фактор за доброто звучене, а това зависи къде и как ще го монтирате

Потребител
Аватар

Мнение от VAGABOND » 23 Яну 2004, 5:14

sonic написа:Сонито е компромис между free air и enclosured subwoofers, докато Pioneer TS-W305C е само за затворен обем- туба.
sonic написа:
VAGABOND написа:Ти знаеш ли въобще за какво говориш. И как реши, че Pioneer TS-W305C е само за затворен обем. Моля да обосновиш отговора си.
не съм го решил аэ батенце, и ако се запиташ какво оэначава С в модела на говорителя ще си отговориш. Първо се информирай, после коментирай!!!

Това C за което говориш ти е, че се монтира в кутия а не в затворен обем(както се изрази ти).
Ми да ти кажа честно и Сонито не е за free air(демек без кутия) ето ти линк да провериш:
http://www.sounddomain.com/shop/compare.pl?comp_sku=PIOTSW305C&comp_sku=SONXSL121P5&prev_query=brand%3DPioneer%26brand%3DSony%26type_plural%3DSubwoofers%26x%3D41%26y%3D9&x=26&y=11
И да ти кажа не знам какво имаш в предвид затворен обем ама май мноо не ти е ясно(сигурно си имал предвид кутия).
Ще се опитам да обясна просто и ясно: затворен обем означава кутия която няма никакви отвори в нея(освен един за да може все пак да се монтира говорителя), а тези говорители можеш и е за препочитане да ги монтираш и във вентилирани кутии(които са два вида и определено не са затворен обем):
1-ви bassreflex-box(по принцип е най-срещания що се касае до за кола) - кутия с отвори за вентилация в които отвори се монтират bassreflex-ни тръби с които се постига кутия с малък обем която е еквивалентна на затворена кутия с доста по-голям обем с което и се постигат по-малки размери
2-ро bandpass което е още по сложно за обяснение(не ми се задълбава защото ме мързи да пиша)
ето тук ще ви ги покажа както са по ред:
bassreflex-box___________________bandpass
Изображение
а това е затворена
Изображение
Така че, или не си се изразил както трябва или трябва да се пообразоваш малко повечко :twisted:
От доста време се занимавам с такива работи и мисля че ми е мноо по-ясно, защото съм и правил не малко кутии за басове.
:!: И едно от най-важните неща не е само говорителя, а и самата кутия която трябва да е изчислена точно за говорителя който си решил да си вземеш и също изработката на самата кутия(тя трябва да е много здрава за да няма вибрации които ще влушат характеристиките на говорителя и няма да свири така както би трябвало).
Това е от мен, надявам се, че съм бил полезен.
А който иска професионална консултациа да ми пише на ase@gbg.bg ili vagabond@abv.bg
Изображение

Кой кашля?
Аватар

Мнение от Nikolay1 » 23 Яну 2004, 19:10

Vagabond до колкото си спомням от гледаното в повечето книжки на subwoofers за кутия с басрефлекс е даден по-голям обем от колкото за затворен тип...

П.С. Аз за сега нямам намерение да намалям диаметъра, а по-скоро да увели4а количеството, затова и темата за 12ките не ми е прекалено актуална :lol: но исках да прочета компетентни мнения защото информацията си е доста полезна, а нататък може да пуснем една темичка 12" Vs 15" 8) :lol:
Oня русия

Потребител
Аватар

Мнение от VAGABOND » 24 Яну 2004, 23:47

Stormer написа:Vagabond до колкото си спомням от гледаното в повечето книжки на subwoofers за кутия с басрефлекс е даден по-голям обем от колкото за затворен тип...

Не знам какви книжки(можеби някакви комикси) си чел и как си ги чел
но точно това е целта на bassreflex-сите да намалят размерите на кутиите, ако си забелязал на повечето говорители им дават данни за какъв обем са направени и като ги дават за затворен е почти двойно от колкото за bassreflex-на кутия. Сега нямам време но ще намеря линк и ще ти го пратя да провериш сам. А тези книжки които си чел или не си чел внимателно или направо може да ги хвърлиш. :wink:
Изображение

Кой кашля?
Аватар

Мнение от Nikolay1 » 25 Яну 2004, 0:08

Мда тея комикси дето вървят комплект с говорителя я вземи и ти прочети малко от тях може да научиш нещо :twisted:
Oня русия

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 25 Яну 2004, 3:52

VAGABOND написа:книжки(можеби някакви комикси) си чел и как си ги чел...

Колега давай го по-леко с тона ако обичаш, тук има хора които 100% разбират 100 пъти повече от теб, но не съм видял друг да се заяжда така с хората, които просто питата. :evil:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 25 Яну 2004, 15:08

паинер е по добрия избор.защо е така ли?ами защото е по качествено проектиран-1 има конус от арамид срещу вид пластмаса на сони,2 по голиамо отклонение Xmax срещу по малко на сони при еднакви излъчващи повърхности,а оттам и по-високо звуково налиягане за паинер,от паинер са обърнали и внимание и на окачването на трептящтата система към шасито-гофрата(Wide-roll, 3-layer fibre woven radial surround),тя е по-добра от тази на сони,която е като на китайските говорители.Минус при паинера е че шасито е щанцовано а не лято под налиягане,но това не е проблем защото има значение само при HI-HI системите за възпроизвеждане.От паинер предоставят и thiele-small параметри за проектиране на кутията в която ще се вгражда баса(можеш да го накараш да звучи както ти искаш kick bass или deep bass),за сони май не дават тези параметри.
Имам въпроси към така наречените разбирачи(НЕ ИСКАМ НИКОГО ДА ОБИДЯ,ПРОСТО ИСКАМ ДА СЕ ДОКАЖА И ДА СИ СПЕЧЕЛЯ ДОВЕРИЕ)знаят ли кои са наи-важните параметри на един басов говорител които са нужни тои да бъде "изцеден" както трябва.Искам да попитам Stormer и Sonic дали са ги срещали тези четири параметра в книжките които са чели и ако неса да вземат да отворят дебелите книги на другаря Попянев там са изследвани,анализирани и обобщени.
И така аз мисля,че TS-W305C е победителия.Сони имат много неща които са качествени и си заслужава да ги притежаваш.но XS-L121P5 не е от тях.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 25 Яну 2004, 15:47

Sonic ще разясниш ли на форума що е free-air понятието и говорителите от този тип каде се поставят,и по какво free-air говорителите се различават и познават от enclosure говорителите.Моляте да обясниш по-подробно от позицията на компетентен.

Следваща

Назад към Car аудио и видео