E46 за млад шофьор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
E46 за млад шофьор
Заглавието общо взето подсказва за какво ще става дума. Иде реч, за това че сина ми след 5 месец ще взема книжка и ще упре да му се купува возило. Той се заглежда по японките - конкретно Сивик 94-00, но тъй като и аз съм бил на неговите години, ме е страх да не се пребие на някъде с нея. Аз на себе си съм си дал дума, че онази мижитурка 160 коньовият вариянт няма да я купя - няма, но той ще натиска поне за 115кс. Въпроса тук който следва е, дали не е по-добре да му оставя Е46-цата (1.8 118к.с.) и да си возя аз старото дупе на добрата стара петица, или да задържа колата за мен и на него да му взема така мечтаната Хонда. Общо взето, колебанията идват от там, че на него каквато и кола да му се купи, той ще я настъпа до като не му мине мерака, въпроса е точно тогава да не стане фала. Аз колкото и песни да пея, той пред мене ще си кара бавно, мене ще ме вози спокойно, но остане ли сам ми е ясно каква ще я свърши...Онази 900килограмова лодка малко и трябва да се клатушне в грешната посока, а поне със БМВ-то ще съм сигурен, че от към автомобил ще е в сигурни ръце. То вече всеки сам си преценява кога колко и какво...
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- BlackAdder
- кандидат ентусиаст
-
Според мене е по-добре да му дадеш 3ката , поне ще знаеш,че е по-добре защитен. Другото си е до човек и късмет.
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
дай му тройката...първо няма да трябва да плащаш застраховки, данъци и всякакви други такива на трета кола, второ както ти самия каза той ще бъде по-сигурен в нея, и другото което е ще го направиме и него фен на правилната марка 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
Тъй като съвсем скоро минах през това, и аз давам 1 глас за BMW!
Още шофьорските курсове се бях зарекъл да ги изкарам на тая кола, така и стана
Беше мин. година през месец май, много валеше, така че още тогава и врътках леко задника в завоите и шашках инструктора
Най трудно беше да си движа с <~60
Който е решил да се прави на велик шофер и да си чупи главата, е все тая дали ще е с BMW или лагерна количка ... а и се спестява 3-та кола, както казаха колегите по-горе. Успех!
Още шофьорските курсове се бях зарекъл да ги изкарам на тая кола, така и стана

Най трудно беше да си движа с <~60

Който е решил да се прави на велик шофер и да си чупи главата, е все тая дали ще е с BMW или лагерна количка ... а и се спестява 3-та кола, както казаха колегите по-горе. Успех!
bmw
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аз като малад шофер (другата седмица на 20 дтавам), ще споделя малко от моя опит ...
на 18 години ми купиха е36 купе 150кс .. след година един не ме видя и ме набучи в лявата врата ... колата тотална щета (неможеше даже дясната врата да се отвори)
та трябваше нова кола да се взима и аз исках е30ка с оглед на дивотията в кръвта ми ... но майка ми излезе с аргумента, че трябва да е по-сигурна новата и ми купиха е46 купе 150кс ... за доборо или зло сега си я карам нея и съм доволен (ако имаше някой и друг кон в повече щях да съм още по-доволен ама това е поправимо).. по стабилна е от е36, има и възглавници във вратите и така ...
успех ...
а от гледна точка как да го предпазиш най-добре:
покажи му всичко, което знаеш за шофирането да не открива топлата вода сам ..
на 18 години ми купиха е36 купе 150кс .. след година един не ме видя и ме набучи в лявата врата ... колата тотална щета (неможеше даже дясната врата да се отвори)
та трябваше нова кола да се взима и аз исках е30ка с оглед на дивотията в кръвта ми ... но майка ми излезе с аргумента, че трябва да е по-сигурна новата и ми купиха е46 купе 150кс ... за доборо или зло сега си я карам нея и съм доволен (ако имаше някой и друг кон в повече щях да съм още по-доволен ама това е поправимо).. по стабилна е от е36, има и възглавници във вратите и така ...
успех ...
а от гледна точка как да го предпазиш най-добре:
покажи му всичко, което знаеш за шофирането да не открива топлата вода сам ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- BMW_maniac
- кандидат ентусиаст
-
Ако сина ти мисли да си троши главата по възможно най-глупавия начин и не е дозрял за да не знае как да кара- по добре не му взимай никаква кола, ако е просто младо момче остави му по-икономична кола, защото знам какво е с прясно взета книжка- и до тоалетната му се иска на човек да ходи с колата.
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
На неговите (моите години) колата е за малко каране и повечко гъзария... А другия пол харесва повече БМВ, в това, вярвам, сте се убедили лично
.е46 318 никога не съм карал, но предполагам, че оправдва парите си... чувал см за някои проблеми, но при свястна поддръжка и нормално каране, не би требвало да ги има.

"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Kenslay написа:На неговите (моите години) колата е за малко каране и повечко гъзария... А другия пол харесва повече БМВ, в това, вярвам, сте се убедили лично.е46 318 никога не съм карал, но предполагам, че оправдва парите си... чувал см за някои проблеми, но при свястна поддръжка и нормално каране, не би требвало да ги има.
аз тука не съм съгласен.. точно на наще години колата ти, е защото ти се кара ...
ама хора секви ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Sharo написа:Kenslay написа:На неговите (моите години) колата е за малко каране и повечко гъзария... А другия пол харесва повече БМВ, в това, вярвам, сте се убедили лично.е46 318 никога не съм карал, но предполагам, че оправдва парите си... чувал см за някои проблеми, но при свястна поддръжка и нормално каране, не би требвало да ги има.
аз тука не съм съгласен.. точно на наще години колата ти, е защото ти се кара ...
ама хора секви ...
той маи това искаше да каже...кара се ама без да се върши работа...ако се сешташ за какво иде реч

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Приятелю няма значение дали колата,която ще ми купиш е 80 или 180 коня !!!!! Ако нямаш акъл в главата и 80 коня са напълно достатъчни да се пребиеш !!!! Аз разбира се също препоръчвам да му купиш BMW-то . Дори бих ти препоръчал да му купиш както той иска да е нещо повече от 115 коня ( или 118 май беше казал ) , защото в едно изпреварване повечето коне помагат да се прибереш по лесно ..... Аз съм на годините на сина ти и баща ми е същата работа , цитирам какво ми вика " ти сега като ти купя 320 -ката сигурно ще се пребиеш като те знам какъв си , страх че ме е да те пуснем сам и т.нат. " Ама накрая го убедих , че по мощното е по добро във всяко едно отношение !!! Даже колегите му и други хора го навиваха първо да не ми купува BMW , второ ако е БМВ да е 316 ... Ама баща ми за щастие не е глупав и ме разбра какво му говоря ... Така че от мене един глас за BMW и един глас да е по- мощно ( 150 коня са напълно достатъчни ).. Но все пак седнете и си поговорете мъжката !!! А по отношение на японските боклуци - заебете ги тия талиги
Лека и безаварийна
Лека и безаварийна
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Това за липсата на значението от конете е голяма глупост.... със 180 коня ще се сили още повече, щото ще усеща, че колата може.... 80 коня кола квато е спъната.... може и да му убие ищаха да се сили... ти на каква кола ще натискаш повече - 80 или 180 коня, особено когато искаш да ти купят бегачка като тая Хонда? Айде стига...
В случая определено трябва да поговориш със сина ти и да му обясниш много точно що не искаш да се прибива млад и зелен... но това не мисля, че ще помогне кой знае колко, ако той си е наумил вече да "лети"... щото квото и да говори, като го удари адреналина.... колата тръгва с вратите напред... а и ако почне да се мисли за нещата в посока, че 3-ката ще е по-здрава при катастрофа.... в зависимост от ситуацията, няма значение с ква кола си... тя белята си става...
В случая... общо взето трябва да разчиташ на наличието на акъл и протичането на повече логична мисъл у сина ти, но наистина 3-ката е за предпочитане пред хондата най-малкото като автомобил, разработен преди няколко години.... а оная 160 PS "оса" на Хонда си е точно начина да се прибиеш...
В случая определено трябва да поговориш със сина ти и да му обясниш много точно що не искаш да се прибива млад и зелен... но това не мисля, че ще помогне кой знае колко, ако той си е наумил вече да "лети"... щото квото и да говори, като го удари адреналина.... колата тръгва с вратите напред... а и ако почне да се мисли за нещата в посока, че 3-ката ще е по-здрава при катастрофа.... в зависимост от ситуацията, няма значение с ква кола си... тя белята си става...
В случая... общо взето трябва да разчиташ на наличието на акъл и протичането на повече логична мисъл у сина ти, но наистина 3-ката е за предпочитане пред хондата най-малкото като автомобил, разработен преди няколко години.... а оная 160 PS "оса" на Хонда си е точно начина да се прибиеш...
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Според мен BMW-то си е опасна кола за начинаещ шофьор не само заради мощността си. Основния проблем, е че високата скорост в нея не се усеща и създава измамно усещане за голяма сигурност и неприкосновенност. Това за човек без никакъв опит, който не може да оцени какво точно означава скоростта и придобил онази самоувереност след първите 5к километра си е направо убийствена комбинация. Особенно за момче което иска Honda 150 коня. Е то още от сега е ясно, че му кипи кръвтта. При такава ситуация бих препоръчал кола по-нисък клас и определено с по малка мощност - между 75 и 100 к.с. Не че луда глава няма да се пребие и с Трабант. Но риска при всички случай ще бъде по малък.

47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4