E46 за млад шофьор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

E46 за млад шофьор

Мнение от IRB » 27 Апр 2007, 23:36

Заглавието общо взето подсказва за какво ще става дума. Иде реч, за това че сина ми след 5 месец ще взема книжка и ще упре да му се купува возило. Той се заглежда по японките - конкретно Сивик 94-00, но тъй като и аз съм бил на неговите години, ме е страх да не се пребие на някъде с нея. Аз на себе си съм си дал дума, че онази мижитурка 160 коньовият вариянт няма да я купя - няма, но той ще натиска поне за 115кс. Въпроса тук който следва е, дали не е по-добре да му оставя Е46-цата (1.8 118к.с.) и да си возя аз старото дупе на добрата стара петица, или да задържа колата за мен и на него да му взема така мечтаната Хонда. Общо взето, колебанията идват от там, че на него каквато и кола да му се купи, той ще я настъпа до като не му мине мерака, въпроса е точно тогава да не стане фала. Аз колкото и песни да пея, той пред мене ще си кара бавно, мене ще ме вози спокойно, но остане ли сам ми е ясно каква ще я свърши...Онази 900килограмова лодка малко и трябва да се клатушне в грешната посока, а поне със БМВ-то ще съм сигурен, че от към автомобил ще е в сигурни ръце. То вече всеки сам си преценява кога колко и какво...
Благодаря предварително :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 28 Апр 2007, 0:29

Според мене е по-добре да му дадеш 3ката , поне ще знаеш,че е по-добре защитен. Другото си е до човек и късмет.

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 28 Апр 2007, 0:46

дай му тройката...първо няма да трябва да плащаш застраховки, данъци и всякакви други такива на трета кола, второ както ти самия каза той ще бъде по-сигурен в нея, и другото което е ще го направиме и него фен на правилната марка ;)
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 28 Апр 2007, 2:31

Да не се случва, но при катастрофа 3-ката е по-сигурна от сивика. Освен това по-простите хора по пътищата (а те създават проблемите) имат повече респект от БМВ-то.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 28 Апр 2007, 11:58

Тъй като съвсем скоро минах през това, и аз давам 1 глас за BMW!
Още шофьорските курсове се бях зарекъл да ги изкарам на тая кола, така и стана :) Беше мин. година през месец май, много валеше, така че още тогава и врътках леко задника в завоите и шашках инструктора :mhihi:
Най трудно беше да си движа с <~60 :uups:

Който е решил да се прави на велик шофер и да си чупи главата, е все тая дали ще е с BMW или лагерна количка ... а и се спестява 3-та кола, както казаха колегите по-горе. Успех!
bmw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 28 Апр 2007, 15:25

аз като малад шофер (другата седмица на 20 дтавам), ще споделя малко от моя опит ...
на 18 години ми купиха е36 купе 150кс .. след година един не ме видя и ме набучи в лявата врата ... колата тотална щета (неможеше даже дясната врата да се отвори)
та трябваше нова кола да се взима и аз исках е30ка с оглед на дивотията в кръвта ми ... но майка ми излезе с аргумента, че трябва да е по-сигурна новата и ми купиха е46 купе 150кс ... за доборо или зло сега си я карам нея и съм доволен (ако имаше някой и друг кон в повече щях да съм още по-доволен ама това е поправимо).. по стабилна е от е36, има и възглавници във вратите и така ...
успех ...

а от гледна точка как да го предпазиш най-добре:
покажи му всичко, което знаеш за шофирането да не открива топлата вода сам ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_maniac » 29 Апр 2007, 12:57

Ако сина ти мисли да си троши главата по възможно най-глупавия начин и не е дозрял за да не знае как да кара- по добре не му взимай никаква кола, ако е просто младо момче остави му по-икономична кола, защото знам какво е с прясно взета книжка- и до тоалетната му се иска на човек да ходи с колата.
Изображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 29 Апр 2007, 18:31

318i според мен е чудесна кола за млад шофьор, иначе ще има да го мислиш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kenslay » 29 Апр 2007, 21:07

На неговите (моите години) колата е за малко каране и повечко гъзария... А другия пол харесва повече БМВ, в това, вярвам, сте се убедили лично :).е46 318 никога не съм карал, но предполагам, че оправдва парите си... чувал см за някои проблеми, но при свястна поддръжка и нормално каране, не би требвало да ги има.
"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 30 Апр 2007, 2:08

Kenslay написа:На неговите (моите години) колата е за малко каране и повечко гъзария... А другия пол харесва повече БМВ, в това, вярвам, сте се убедили лично :).е46 318 никога не съм карал, но предполагам, че оправдва парите си... чувал см за някои проблеми, но при свястна поддръжка и нормално каране, не би требвало да ги има.

аз тука не съм съгласен.. точно на наще години колата ти, е защото ти се кара ...
ама хора секви ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 30 Апр 2007, 5:09

Sharo написа:
Kenslay написа:На неговите (моите години) колата е за малко каране и повечко гъзария... А другия пол харесва повече БМВ, в това, вярвам, сте се убедили лично :).е46 318 никога не съм карал, но предполагам, че оправдва парите си... чувал см за някои проблеми, но при свястна поддръжка и нормално каране, не би требвало да ги има.

аз тука не съм съгласен.. точно на наще години колата ти, е защото ти се кара ...
ама хора секви ...

той маи това искаше да каже...кара се ама без да се върши работа...ако се сешташ за какво иде реч ;)
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 01 Май 2007, 19:06

Приятелю няма значение дали колата,която ще ми купиш е 80 или 180 коня !!!!! Ако нямаш акъл в главата и 80 коня са напълно достатъчни да се пребиеш !!!! Аз разбира се също препоръчвам да му купиш BMW-то . Дори бих ти препоръчал да му купиш както той иска да е нещо повече от 115 коня ( или 118 май беше казал ) , защото в едно изпреварване повечето коне помагат да се прибереш по лесно ..... Аз съм на годините на сина ти и баща ми е същата работа , цитирам какво ми вика " ти сега като ти купя 320 -ката сигурно ще се пребиеш като те знам какъв си , страх че ме е да те пуснем сам и т.нат. " Ама накрая го убедих , че по мощното е по добро във всяко едно отношение !!! Даже колегите му и други хора го навиваха първо да не ми купува BMW , второ ако е БМВ да е 316 ... Ама баща ми за щастие не е глупав и ме разбра какво му говоря ... Така че от мене един глас за BMW и един глас да е по- мощно ( 150 коня са напълно достатъчни ).. Но все пак седнете и си поговорете мъжката !!! А по отношение на японските боклуци - заебете ги тия талиги
Лека и безаварийна

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Май 2007, 1:35

Това за липсата на значението от конете е голяма глупост.... със 180 коня ще се сили още повече, щото ще усеща, че колата може.... 80 коня кола квато е спъната.... може и да му убие ищаха да се сили... ти на каква кола ще натискаш повече - 80 или 180 коня, особено когато искаш да ти купят бегачка като тая Хонда? Айде стига...

В случая определено трябва да поговориш със сина ти и да му обясниш много точно що не искаш да се прибива млад и зелен... но това не мисля, че ще помогне кой знае колко, ако той си е наумил вече да "лети"... щото квото и да говори, като го удари адреналина.... колата тръгва с вратите напред... а и ако почне да се мисли за нещата в посока, че 3-ката ще е по-здрава при катастрофа.... в зависимост от ситуацията, няма значение с ква кола си... тя белята си става...

В случая... общо взето трябва да разчиташ на наличието на акъл и протичането на повече логична мисъл у сина ти, но наистина 3-ката е за предпочитане пред хондата най-малкото като автомобил, разработен преди няколко години.... а оная 160 PS "оса" на Хонда си е точно начина да се прибиеш...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 08 Май 2007, 9:36

Според мен BMW-то си е опасна кола за начинаещ шофьор не само заради мощността си. Основния проблем, е че високата скорост в нея не се усеща и създава измамно усещане за голяма сигурност и неприкосновенност. Това за човек без никакъв опит, който не може да оцени какво точно означава скоростта и придобил онази самоувереност след първите 5к километра си е направо убийствена комбинация. Особенно за момче което иска Honda 150 коня. Е то още от сега е ясно, че му кипи кръвтта. При такава ситуация бих препоръчал кола по-нисък клас и определено с по малка мощност - между 75 и 100 к.с. Не че луда глава няма да се пребие и с Трабант. Но риска при всички случай ще бъде по малък.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evlogi » 08 Май 2007, 10:47

вземи му стар голф 3-ка.

BMW-то нека сам си го изкара..

Следваща

Назад към E46