акрил VS база+лак (глазурит)
Модератор: bum_bum
12 мнения
• Страница 1 от 1
акрил VS база+лак (глазурит)
моля да се произнасят хора които се обосновават в отговора си...
DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Аз щи кажа нещо друго: Боя кола не кара!
Направи някво освежаване на боята. Само лак или нещо подобно, а другите пари ги налей под капака...
Направи някво освежаване на боята. Само лак или нещо подобно, а другите пари ги налей под капака...
Re: акрил VS база+лак (глазурит)
DA WOLF написа:моля да се произнасят хора които се обосновават в отговора си...
Това не го видя бе Парадокс? Ами и аз трябва да наредя поредния постинг нямащ нищо общо с темата??
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Ами аз мисля че има значение на каква основа е сегашната ти боя.
След това ако новата боя ти е маркова не мисля,че ще е от значение на каква основа е.Според мен е най-добре да се консултираш с някой добьр бояджия.
Аз лично бих си взел боя на Sikkens.
След това ако новата боя ти е маркова не мисля,че ще е от значение на каква основа е.Според мен е най-добре да се консултираш с някой добьр бояджия.
Аз лично бих си взел боя на Sikkens.
консултирах се с двамата най-добри бояджии за враца и двамата казаха база и после лак...доста по-трудоемко, по-скъпо ама и по красиво а и после имаш база за доработка ( зависимост от дебелината и вида лак - полиране, пастиране и др...) + тва казват акрила старее мноо по-бързо от глазурита, и е по-слаб на механични увреждания...
за качеството на боята казват че разлика особено голиама м/у боя 150лв/литъра и 80лв/литъра нямало... от 80 кинта нагоре ли е
става
а иначе в момента е акрилна боята оригинална HELL ROT
за качеството на боята казват че разлика особено голиама м/у боя 150лв/литъра и 80лв/литъра нямало... от 80 кинта нагоре ли е

а иначе в момента е акрилна боята оригинална HELL ROT
DaWolf

.jpg)

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Ползвай компонентна боя, особено ако говорим за цялостно пръскане, първо технологията е по-добра, боята се запазва повече и второ ако после ти се налага да пръскаш отделни детайли ще ти е по-лесно и няма да седи като петно ако не пастираш.
Това са все неща които знам от опит
Това са все неща които знам от опит
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
asencho написа:ЗНАЧИ 1.АКРИЛ Е ВИДА НА БОЯТА /ТЕ МИВАТ МАСЛЕНИ АЛКИДНИ НИТРОЦЕЛУОЗНИ АКРИЛНИ И ВОДОРАЗТВОРИМИ ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ/ 2.ГЛАЗОРИТ Е ИМЕ НА ФИРМА ПРОИЗВЕЖДАЩА БОИ И ДРУГИ МАТЕРИАЛИ. ТАКА ЧЕ НЕЩО НЕПРАВИЛНО СА ТЕ ОРИЕНТИРАЛИ
да де то не те ами ааз не съм се изразил добре база и лак на Глазурит искат да ми правят...

DaWolf

.jpg)

12 мнения
• Страница 1 от 1