525 TDS - Реално ли ви отчита компютъра разхода на гориво?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
525 TDS - Реално ли ви отчита компютъра разхода на гориво?
По принцип не го натискам ТДС-а много , но прекалено грешно ми смята разхода на гориво. Градско ми отчита от 6.2л до 7.8л а като гледам колко гориво наливам и как ми пада стрелкичката на резервоара - нормално си гори 10-11 градско.Лошото е че не мога да се опарича да го напълня тоя резервоар и така да си сметна реалния разход.Другото което ме вълнува има ли точни обороти когато трябва да се включи турбото - моето е към 2300 оборота, а когато постепенно ускорявам мисля че не се включва въобще. За пръв път си купувам дизел и нямам идея това нормално ли е и дали така трябва да бъде.
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
И моята мисля, че си показва точно... Като не я натискам ми дава 11 - 12 иначе качва и до 14 - 15... А при мене турбината се чува и при малко над 1000 оборота когато двигателя е натоварен, но почва да се усеща че надува чак след 2200 оборота...
При мен разхода се движи м/у 7-16 л. зависи дали е автоматик ( а аз карам такъв) . Както каза колегата зависи от натискането и къде зареждаш. На Sport мисля, че мога да мина и 16 л. Компа отчита с 1-2 л. повече. Засичам го всеки път. Пълня до горе и разделям литри на км. Напълни си резервоара, след това занули, първоначално разхода ще ти е много динамичен особенно м/у светофари, колкото повече км. минаваш толкова по-малко ще ти се променя разхода. Не знам дали смяна на гуми по широки и повече цолове или само преминаване от примерно 15 на 18 цола не влияе по-някакъв начин. Аз лично след смяна на зимни-летни занулих и разликата беше около литър, но може да се дължи на лошо гориво или неизправност.
The name BULGARIA spreads far and wide in the civilized world. Once more it establishes its authority and shows to the world that there exists in Eastern Europe a power, which everybody must treat with Respect!!!
airsoft-bg.com
airsoftbulgaria.com
airsoft-bg.com
airsoftbulgaria.com
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
ssdd написа:При мен разхода се движи м/у 7-16 л. зависи дали е автоматик ( а аз карам такъв) . Както каза колегата зависи от натискането и къде зареждаш. На Sport мисля, че мога да мина и 16 л. Компа отчита с 1-2 л. повече. Засичам го всеки път. Пълня до горе и разделям литри на км. Напълни си резервоара, след това занули, първоначално разхода ще ти е много динамичен особенно м/у светофари, колкото повече км. минаваш толкова по-малко ще ти се променя разхода. Не знам дали смяна на гуми по широки и повече цолове или само преминаване от примерно 15 на 18 цола не влияе по-някакъв начин. Аз лично след смяна на зимни-летни занулих и разликата беше около литър, но може да се дължи на лошо гориво или неизправност.
Хммм много интересно ама щом го казваш от опит... Явно при мен след като пише на борда 11,5 би трябвало да е около 10 така ли ? То верно, че аз като го засичам май ми дава реално по малко отколкото пише... Пък и сега съм с 225 гуми и това май малко повече мъчи двигателя и би трябвало да арчи повече...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Абе знам ли,ама аз съм с автоматик,карам го на къси разстояния,и като го смятам ми идва към 13-14 литра градско
Добре-зле,това е

Добре-зле,това е

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
Абе и на мене като купих колата ми даваше 16 градско, реално засечено, което ми се стори прекалено много и за малко повече от два месеца от както я карам, свалих разхода с около 5 литра градско и още мисля да го понижа... За сега съм махнал катализатора ( 4 л/100 надолу), направих центровка ама не знам дали това оказва влияние, почистих въздушния филтър и дебитомера... Сега остава да сменя един датчик в горивната помпа дето мери температурата на нафтата и заради него ми дига разхода... За сега толкова 

Последна промяна Kartoff на 16 Апр 2007, 22:21, променена общо 1 път
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
emok написа:И по какъв начин ако не е тайна. Галене на педала ?
Никога не съм галил педала на газта щото не мога да го достигна с ръка понеже не е здравословно да се навеждаш докато караш...
Последно със 11 литра съм минал малко над 120 КМ... Просто иначе не виждам къде ще му излезе края ако ми харчи повече... Аз съм я взел тая кола да харчи градско не повече от 10/100

re:
При мене разхода е 6,4 /100 с около 110-120 км/ч и на автопилот. А в града 8,7-9,0. Мотора е 163 коня и е доста икономичен. Засякох го на пълен резервоар за 100 км. и се оказа доста точен според показанията на борд компа. Колата е автоматик...... 

Re: re:
бат Оги написа:При мене разхода е 6,4 /100 с около 110-120 км/ч и на автопилот. А в града 8,7-9,0. Мотора е 163 коня и е доста икономичен. Засякох го на пълен резервоар за 100 км. и се оказа доста точен според показанията на борд компа. Колата е автоматик......
Е, колега там е и "малката" разлика м/у 525tds и 525D, има-няма 3-4 години и един друг двигател, един друг разход. TDS-а е здрав и сравнително икономичен, но доста претенциозен двигател. Просто собственика трябва да спазва някои задължителни правила (за които много е писано ) и няма да има проблем.
The name BULGARIA spreads far and wide in the civilized world. Once more it establishes its authority and shows to the world that there exists in Eastern Europe a power, which everybody must treat with Respect!!!
airsoft-bg.com
airsoftbulgaria.com
airsoft-bg.com
airsoftbulgaria.com
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3