Как се сваля стъкло на странично огледало
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Как се сваля стъкло на странично огледало
Някой знае ли как се сваля страничното огледалото (само стъклото) и дали електрохроматично огледало (с бленда) може да се подмени с обикновено? Става въпрос за 5ца произведена 2001г.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- ICE
- Ледения
-
Отзад на стъклото, в средата има една кръгла конзолка.... Там стъклото се закрепва на четири щипки. Няма страшно, стига да го подхванеш от поне две противоположни срани! 

за стъклото на огледалото
Между самото стъкло и пластмасовата част стърчи пъпче, което се бута настрани с тънка отверка и то откопчава щипките отзад на стъклото. Такъв е начина за тези, по-големите и заоблени огледала, за по-малките не знам. Успех.
- ICE
- Ледения
-
Re: за стъклото на огледалото
plam75 написа:Между самото стъкло и пластмасовата част стърчи пъпче, което се бута настрани с тънка отверка и то откопчава щипките отзад на стъклото...
Можеш ли да го снимаш, да се види, че нещо не го разбрах?
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
В долната част на огледалото, точно по средата има един пластмасов палец, който следва да се бутне на дясно (в моя случай свалях дясно огледало), за да се свали самото стъкло (това важи за електрохроматично или фотохроматично - не знам кое е правилното, защото обикновените стъкла нямат такъв механизъм и може би няма да могат да се монтират на същото тяло) - при избутването се завърта пръстеновидна пластмасова част на гърба на огледалото, която го освобождава и то изпада - без да се направи това свалянето при мен се оказа невъзможно!!!
Аз имах следния проблем - половината от течността (която се затъмнява от светлината) от огледалото беше изтекла, а останалата част беше потъмняла и огледалото не ставаше за нищо. Аз го "побългарих" като счупих внимателно предното стъкло (самото огледало е нещо като стъклопакет, пълен с фоточувствителна течност между огледалото и стъклото), извадих парчетата, маслото изтече, изчистих стъклото и напълних появилата се фуга със силикон. В момента огледалото е кристално с единствения недостатък, че не се затъмнява от светлината
. За сметка на това спестих доста пари - новото е 650 лв!!! Утре ще приложа и малко снимков материал.
Аз имах следния проблем - половината от течността (която се затъмнява от светлината) от огледалото беше изтекла, а останалата част беше потъмняла и огледалото не ставаше за нищо. Аз го "побългарих" като счупих внимателно предното стъкло (самото огледало е нещо като стъклопакет, пълен с фоточувствителна течност между огледалото и стъклото), извадих парчетата, маслото изтече, изчистих стъклото и напълних появилата се фуга със силикон. В момента огледалото е кристално с единствения недостатък, че не се затъмнява от светлината

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1