Top Gear Bulgaria

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Апр 2007, 21:53

:yes: :winky:
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 09 Апр 2007, 23:33

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Апр 2007, 23:45

коментатор който не може да играе футбол :twisted:
той заради това и се разби като цифка с оня англииски супер автомобил.Наистина оня ЛАЙНАР трябва да носи отговорност за думите си.Не можеш да ръсиш простотии и да обиждаш публично без да си носиш последствията,пък ако ще и президент да си.само си представете ако почне да говори за българия с какво ше ни сравни :evil: за мен си остава нагъл,надут пуяк със доста пари,но все пак пуяк.

ПС:е сега ако туртурело почне да оправдава оня лайнар,много ще се изненадам :twisted:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 09 Апр 2007, 23:49

батенце ти си толкова забутан, че ако бях на твое място щеше да ме е срам да пиша повече ...

с кой супер автомобил Джеръми Кларксън се е разбил като цифка бе момкоооооооооооооооооооооооооо?????? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кажи сега да ти набия такава контра, че да се научиш кога да пишеш и кога не .. кажи сега, обясни?! Тръпна да прочета ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Апр 2007, 0:33

:mhihi: :mhihi:
май беше се опитвал да подобри наземния рекорд за скорост на англия...може да бъркам,ама това какво общо има със изказвания от рода
Кларксън е изразявал неприятните си чувства, породени от контакта с 3-цилиндровата Perodua, не само по време на предаването си, но и в своите статии, както и във филмите, които снима.

Името Kelisa например според Джеръми е по-подходящо за някоя болест, отколкото за автомобил. Освен това "допусна", че возилото е било сглобявано в някоя джунгла от хора, които носят листа вместо обувки.

В едно предаване пък го определи като "неспособен задръстен боклук без душа и без страст". След което размаза дребния автомобил, който беше вдигнал във въздуха с кран, а след това го взриви.
...или пък да определя 911 като скапана кола и да я разрушава,като после малее колко е здрава...тва че той не може да ги кара какво общо.
Още повече сам каза преди време че е изказал много измислени неща за БМВ (май за диференциал на М5 говореше)
...айде сега ще се избутам малко,че нали съм много забутан :D

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 10 Апр 2007, 1:00

Слушай ме много внимателно и това си го напиши на едно листче и си го залепи на монитора по средата да го четеш всеки път, когато седнеш да пишеш в този форум.

Като бъркаш нещо, а на теб ти се случва постоянно, не го пиши!
Джеръми Кларксън и Ричард Хамънд са двама различни хора и ако на теб интелектуалния ти потенциал не достига да ги различаваш по визуални признаци, използвай мултитаскинга на Windows-а ти, за да правиш разлика между двамата.
Като седнеш да пишеш в какъв супер автомобил Кларксън се е размазал като цифка е нужно да знаеш следните неща:
- Не Кларксън е катастрофирал , а Ричард Хамънд.
- Не е супер автомобил, а автомобил задвижван с реактивен двигател Rolls Royce Orpheus (5000 к.с. без форсажа, което означава 10 000 к.с.)
- Така наречения Вампир има толкова общо с суперавтомобил, колкото ти с автомобилен ентусиаст, говорещ истини - т.е. НИЩО ОБЩО!
- Не е искал да поставя рекорд за скорост НА АНГЛИЯ, а е правил репортаж за Top Gear.
- Катастрофата е причинена, не от Ричард, а от гръмване на предна гума със скорост 460 км/ч!

Когато цитираш думи от рода на "в едно предаване пък го определи..." означава, че си гледал предаването и говориш от първо лице единствено число, аз обаче съм сигурен, че си чел някаква прекопирана статиика в netinfo да кажем, защото ако си гледал оригиналното предаване щеше да знаеш, че не е казал това и не е направил точно това, което са описали.
Естествено, яко всичко това, което по-горе си изброил нямаше да го има и ако си чел и схванал!!!!!! смисъл на думите ми за M5 историята и епизода с 911!

Единственото вярно нещо в целия ти пост е, че си забутан! Тук си прав!

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Апр 2007, 1:00

Инцидент в опит за подобряване на въпросният рекорд смятам, че претърпя Richard Hamond - ето ти и линк (първият който намерих) с потвърждение, че бъркаш :

http://www.binaryslate.co.uk/archives/2 ... -accident/
BMW only!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 10 Апр 2007, 1:08

ей .. Тома Неверни. Ричард Хамънд прави репортаж за Top Gear с реактивния Vampire. Целта на репортажа не е била да подобри наземния рекорд за скорост, а просто да го снимат. Имало е възможност да го подобри, защото автомобила е бил способен на това. През цялото време е имало забрана да се споменава скоростта, с която е правил опитите и той не е знаел дали постига висока скорост. При пред последният опит поставя рекорд, който обаче е било нужно да се повтори от обратната страна на пистата и да се вземе средно аритметично от двата опита. Тогава става злополуката.

Не спорете с мен на тема Top Gear. Това ми е работата .. :roll: Ако вие черпите инфо от Инет, аз го черпя от Top Gear UK! В момента чета следващия брой на британското списание, което ще излезе след половин месец на пазара в UK .. !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Апр 2007, 1:16

Turturelo написа:Слушай ме много внимателно и това си го напиши на едно листче и си го залепи на монитора по средата да го четеш всеки път, когато седнеш да пишеш в този форум.

Като бъркаш нещо, а на теб ти се случва постоянно, не го пиши!
Джеръми Кларксън и Ричард Хамънд са двама различни хора и ако на теб интелектуалния ти потенциал не достига да ги различаваш по визуални признаци, използвай мултитаскинга на Windows-а ти, за да правиш разлика между двамата.
Като седнеш да пишеш в какъв супер автомобил Кларксън се е размазал като цифка е нужно да знаеш следните неща:
- Не Кларксън е катастрофирал , а Ричард Хамънд.
- Не е супер автомобил, а автомобил задвижван с реактивен двигател Rolls Royce Orpheus (5000 к.с. без форсажа, което означава 10 000 к.с.)
- Така наречения Вампир има толкова общо с суперавтомобил, колкото ти с автомобилен ентусиаст, говорещ истини - т.е. НИЩО ОБЩО!
- Не е искал да поставя рекорд за скорост НА АНГЛИЯ, а е правил репортаж за Top Gear.
- Катастрофата е причинена, не от Ричард, а от гръмване на предна гума със скорост 460 км/ч!

Когато цитираш думи от рода на "в едно предаване пък го определи..." означава, че си гледал предаването и говориш от първо лице единствено число, аз обаче съм сигурен, че си чел някаква прекопирана статиика в netinfo да кажем, защото ако си гледал оригиналното предаване щеше да знаеш, че не е казал това и не е направил точно това, което са описали.
Естествено, яко всичко това, което по-горе си изброил нямаше да го има и ако си чел и схванал!!!!!! смисъл на думите ми за M5 историята и епизода с 911!

Единственото вярно нещо в целия ти пост е, че си забутан! Тук си прав!

Ебати и човека си ти. Казвам че нещо може и да съм го объркал и преминавам на темата джереми е лига ти продължаваш да повтаряш колко съм объркал онова което съм написла в един ред(и под супер автомобил имам предвит и коли с реактивен двигател,видял съм че не е ферари).БРАВО.
серията за 911 съм я гледал изрязана само там където се оплаква от презавиващото и неудобно за него старо порше... и после како блъска,стреля,полива с киселина,рита , пуска пиана отгоре и тн.
И това че си фен на един ЦИРКАДЖИЯ не означава че и ние трябва да сме му фенове и да го хвалим.И ако ще пишеш лични нападки има други начини :idea:
ПС:айде сега напиши още нещо за това че не джереми се е блуснал

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 10 Апр 2007, 1:30

след всичките глупости, които изписа и след всичките доказателства, които получи не се ли уморяваш да пишеш тъпотии?
Гледал 911, където било изрязано .. ГЛЕДАЙ ЦЯЛОТО И ТОГАВА РАЗСЪЖДАВАЙ! Чети източниците и тогава пише .. интересувай се и познавай нещата преди да пляскаш постове!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Апр 2007, 1:48

Turturelo написа:след всичките глупости, които изписа и след всичките доказателства, които получи не се ли уморяваш да пишеш тъпотии?
Гледал 911, където било изрязано .. ГЛЕДАЙ ЦЯЛОТО И ТОГАВА РАЗСЪЖДАВАЙ! Чети източниците и тогава пише .. интересувай се и познавай нещата преди да пляскаш постове!!

уморих се да споря с тебе защото си уникален с това как извърташ нещата.Единствено си доказал че се е блъснал определен човек и го пишеш вече незнам колко пъти , сигурно си много горд.
Не знам нервак ли, си кьорав ли си аз нямам намерение да споря повече с тебе защото ти си повтаряш това което знаеш и това е .
Започнах да пиша по темата пак защото прочетох линка за нетинфо и там пише неща за твоя идол които ме подразниха
СЕГА ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО-писха че ОНЯ е циркаджия,че няма право да се присмива , да обижда и да се подиграва с труда на хората.Като публична личност НЯМА право да говори измислици и неверни неща,защото е журналист(КОМЕДИАНТ) и хората му вярват.
Одтелен въпрос е неговата ПОСЛОВИЧНА ПРИСТРАСНОСТ която е в противоречие с журналистиката :idea:
Айде ако обичаш напиши най-после нещо по тоя въпрос че сума постове вече се ловиш за глупости(може и пак да кажеш нещо странично,няма да се очудя)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 10 Апр 2007, 10:43

acho.rs написа:СЕГА ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО-писха че ОНЯ е циркаджия,че няма право да се присмива , да обижда и да се подиграва с труда на хората.Като публична личност НЯМА право да говори измислици и неверни неща,защото е журналист(КОМЕДИАНТ) и хората му вярват.
Одтелен въпрос е неговата ПОСЛОВИЧНА ПРИСТРАСНОСТ която е в противоречие с журналистиката :idea:
Айде ако обичаш напиши най-после нещо по тоя въпрос че сума постове вече се ловиш за глупости(може и пак да кажеш нещо странично,няма да се очудя)

Аз пък не съм се уморил да споря с теб и ще го правя докато се отучиш от навика да спамиш всяка тема с тъпотии и неверни неща!

Не, че ще ме разбереш, НО - оня "циркаджия" може да си говори каквото си поиска, защото това му е работата - да има лично мнение! Шоуто, което води е повече шоу, от колкото автомобилно предаване за сухи немци, влюбени в техническите характеристики. Такъв е формата на предаването и е видоизменян с годините! Това е идеята! От друга страна Джеръми е толкова известен, защото го харесват хората, скандален е и пише по начин, който други не могат. Ако ти черпиш впечатления от няколко орязани видеота в youtube, аз смея да твърдя, че имам всичките му филми, книги, участия в предавания по телевизията, всички Top Gear предавания издавани някога и радио участия или с други думи почти всичко, в което се е появявал. Не само това, ами следя изявите на всичко свързано с Top Gear пряко или косвено и не защото ми е идол (нямам такива в живота, гледам да съм самостоятелна и независима личност), а защото ми харесва начина им на мислене, професионализма и не на последно място, утре някой като си купи българското издание на Top Gear да знае, че като чете нещо редактирано, писано или преведено от мен е това, което са искали да напишат авторите. Гледам професионално на това си занимавние и затова искам да съм информиран!
От друга страна колко публични личности познаваш или си виждал ти, които говори 5000% истина всеки път, когато си отворят устата. Аз мога да се подпиша, че няма такава по Света!
Една малка интродукция, за да знам, че поне съм ти показал верния път на мненията ми - идеята на Top Gear и шоуто е основано върху спящото дете/момче във всеки един мъж. Радостта да колекционираш моделчета, да се кефиш на играчки въпреки, че си на 40 години, да гледаш автомобилите и да им се възхищаваш , да ги караш и да усещаш удоволствието от това действие, да почувстваш душата им. James May направи миналата година един филм за играчките и ме разчувства, защото там бяха почти всички момчешки играчки, с които съм играл аз като дете. Boys with toys и Men's toys са нещата, които движат това предаване!
Да се върнем пак на Джеръми - случая с Perodua Kelisa е много готин, защото той е предшестван от един тест на азиатски автомобили, в които много накратко се показва какви барутници са, ефтино направени, с приятна сивота вътре, безсмислени купчини ламарини без душа. Такива коли определено в това предаване не харесват, затова и Джеръми купи една и я попиля. Това му е стар навик от всички предишни филми. Принципа е колите, които са създадени без да радват собствениците с идентичността си нямат място на този свят!
Относно безпристрастността на журналистите .. тук мога да ти говоря цяла седмица, но на темата - той не коментира фигурно пързаляне, а представя автомобили, представя ги как ги усеща той и как на него му харесват (въпреки, че зад него стои цял куп сценаристи и екип. Това е малко като Крис Бенгъл дето е виновен за вида на BMW). Няма критерии, по които ще оцениш една кола - имаш технически данни, цена, цвят .. останалите неща са на усет. На един може да му харесва, на друг не. Пак се връщам на безпристрастността. Това е шоу пич, могат да си говорят колкото си искат и както си искат, не се финансират от вносителите, финансират ги британците, защото BBC е публична телевизия, но такъв е манталитета на народа, това харесват, така го правят. Ти може да не го разбираш, но 8 милиона британци го разбират всяка седмица в неделя много добре. 300 милиона зрители по целия свят също го разбират добре. Миналата година по статистика на търсачките Top Gear е било по-сваляно от секс филмчетата :winky:
Та може би по-скоро ти не схващаш идеята, от колкот Джеръми ти е крив!

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 10 Апр 2007, 12:56

ако искате да видите Джеръми кво прави с количката,дръпнете си филма му от 2005 година Heaven and Hell :mhihi: .Снощи като си гледах архива наистина я блъска със чук пред очите на дилъра :mhihi: ,след тва закачиха задницата на количката и я вдигнаха със 1 кран на около 20 метра височина.Интересното беше че за предницата бяха закачили 1 тон тежест,и в последствие се откърти почти цялата предница на колата :mhihi: .След тва я вдигнаха на около 15 метра в небесата господни... :mhihi:,беше доста яка експлозия :mhihi:

пс.мене Джеръми ме кефи,в смисал може да се изразява като рЪб,обаче има доста истина в думите му.И друго че като седна да гледам Топ Гиър,1 час съм със усмивка на лицето(докато трае предаването)и си мисля че тва е главната цел на самото предаване
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 10 Апр 2007, 13:53

Turturelo написа:...

Браво Владо за изчерпателния и информативен отговор. Точно по този начин ги усещах нещата,но е друго да получиш потвърждение от кухнята :D
С нетърпение очаквам всеки епизод,а за списанието вече съм предупредил да ми го пазят на репа пред нас ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 10 Апр 2007, 17:13

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум