Газов инжекцион - КОЛКО ????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 31 Мар 2007, 3:30

Тая тема ще стане дълга, ако някой от 'зелените' не и сложи катинара.... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 31 Мар 2007, 13:28

Моля?Кое са глупости бе колега??

Глупости са това с основния ремонт след няколко хиляди километра. Имаме фирмено Е34 с М50В20, което го караме на метан. Вече е на повече от 500 000 км. Основен ремонт не е правен! Колата продължава да си върви и засега не сме имали абсолютно никакви проблеми. Ако метанът бъде поставен според изискванията няма никакви проблеми за двигателя. Опасностите от детонации са даже по-малки от конвенционалната пропан-бутан система. Да не говорим, че на друга кола с пластмасови колектори сме сложили и метанова, коятно не е газ-инжекцион и до момента си работи перфектно. За това тиказах, че не си запознат изобщо с устройството на метана (или поне не намирам друго логично обяснение на думите ти).

П.П. Личната ми кола я карам на бензин, защото съм преценил, че мога да си го позволя, защото определено е хубаво колата да се кара с горивото, за което е проектирана и поради ред други субективни причини. НО ако дойде момент, когато финансовото ми положение не е същото няма да се поколебая да си сложа и аз метан. Хубаво е човек да си има принципи, но трябва да се говорят реални неща, не от пост като твоя да се вадят грешни изводи. ;) Надявам се да съм запазил добрият тон на дискусията. Имаш една бира от мен :bchug:
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 01 Апр 2007, 22:44

Така,първо много добре съм запознат и в понятието няколко хиляди километра не визирам 2-3 хил. Нищо лично,но тези твои думи ми звучат като тези на всеки бакшиш как за 500,000 или милион км. на корейска кола нищо не е "пипал","само шарнир",вървяла колата като на бензин,че и по-добре - това са пълни глупости... Няма да коментирам това как една вечер от Ботев до нас (Лозенец),което са няколко километра в едно такси имах чувството,че всеки миг ще катапултирам като от изтребител ф 16,защото тази кола пукаше постоянно сякаш под седалката имаш кутия с тротил..Сигурно ще се чувстваш добре като возиш пичета докато си като в Кербала?Да не говориме за монтирането и загрозяването при поставяне на задната седалка...Но сериозно:Единственият вреден газ,който отделя метана е въглеродният двуокис,с около 70-80 % по малко от бензина,не отделя серни и азотни окиси,но бутилката е тежка,новите композитни материали,които са леки и здрави са много скъпи и не са алтернатива на българина, затова все още се предлагат от нормална и легирана стомана,зареждането за дълъг път изисква изключително добро планиране,липсва голям брой метан-станции,което неминуемо води до неудобство..Промяната в окачването на автомобила е задължителна,изгарят клапани,метана е по-лек от въздуха и следователно смесването с него е по-продължително,времето за зареждане на бутилката е по-дълго защото чрез компресор се вдига налягането на метана..Царят е един и се нарича бензин,а ония в Риад никога няма да позволят той да умре.Аз съм за метан за служебни коли,не за личната ми кола :!:
None

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пепинко » 04 Апр 2007, 11:18

apolon_3 написа:Така,първо много добре съм запознат и в понятието няколко хиляди километра не визирам 2-3 хил.

Виждам ;) Но след като си толкова добре запознат, трябва да знаеш, че CNG има доста висок антидетонационен капацитет (повече от 120NO)! Това позволява да се достигне по-добро действие в сравнение с петролите ;) Можеше да споменеш също, че при горенето му не се образуват почти никакви въглеродни отлагания, което влияе на по-дългия живот на смазочното масло. Колата става и по-малко шумна. Мисля, че колите, които се карат тук нямат ама нищо общо с "корейската кола" на някой бакшиш ;) Да ти обяснявам защо тяхната кола гърми мисля, че е излишно, защото все пак ти си много добре запознат и на теб ти я ясно всичко :mhihi:
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

Мнение от hyena » 04 Апр 2007, 11:54

много се отклонявате от темата. ставаше дума за газов инжекцион. Аз карам вече 15хил от как я взех, тоя преди мен е навъртял 25хил, след като я внесъл... нямам никакви оплаквания! затова и не я свалих газовата, след като купих колата, разхода ми градско е 11/100, просто перфектно!
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пепинко » 04 Апр 2007, 13:04

hyena написа:много се отклонявате от темата. ставаше дума за газов инжекцион.

Да, и тъй като има и газов инжекцион на метан, и беше зададен въпрос, затова отговаряме, за да може да се направи съпоставка и да се избере вариант, който го устройва най-много. Колегата изложи своето мнение, аз излагам своето и всеки преценява сам за себе си. Мисля, че си е по темата, ако модераторите сметнат, че бъркам, може да изтрият постовете ;)
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 05 Апр 2007, 9:06

Пълно щастие няма!

А замисляли ли сте се да
смените марката с нещо, като
голф 2 примерно? :roll:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 05 Апр 2007, 12:02

naskoksan написа:Пълно щастие няма!

А замисляли ли сте се да

:ahah: :ahah: :ahah:

Да беше сложил и катинара, Насе...

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 05 Апр 2007, 13:42

не мисля да я заключвам...
преди моето мнение дискусията
е доста интелигентна и информативна
ако се развали тогава ще я опнем!
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пепинко » 05 Апр 2007, 20:44

naskoksan написа:Пълно щастие няма!

А замисляли ли сте се да

Да, много ми харесват светещите пръскали и мигащите кюнци тип летяща чиния :mhihi: Плюс това и баба ми едно време тъкала разни китеници, няма къде да ги слагам, пък в голфа ще заспят 8)

П.П. Аз вече казах, че си карам моето на бензин, мисля, че това е показателно ;)
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 06 Апр 2007, 13:46

Пепинко написа:
apolon_3 написа:Така,първо много добре съм запознат и в понятието няколко хиляди километра не визирам 2-3 хил.

Виждам ;) Но след като си толкова добре запознат, трябва да знаеш, че CNG има доста висок антидетонационен капацитет (повече от 120NO)! Това позволява да се достигне по-добро действие в сравнение с петролите ;) Можеше да споменеш също, че при горенето му не се образуват почти никакви въглеродни отлагания, което влияе на по-дългия живот на смазочното масло. Колата става и по-малко шумна. Мисля, че колите, които се карат тук нямат ама нищо общо с "корейската кола" на някой бакшиш ;) Да ти обяснявам защо тяхната кола гърми мисля, че е излишно, защото все пак ти си много добре запознат и на теб ти я ясно всичко :mhihi:
Първо,естествено,че съм наясно със CNG...написал съм и много ясно как единственият вреден газ,който отделя метана е въглеродният двуокис и т.н Само като ти видя аватара и името "Пепинко от Пловдив" ми става ясно,че може би в Пловдив е34 още е голяма машина?Или видяхте на Ванко 1 CL-a и почнахте да разбирате много от коли?Или може би фирменото е34 с метан "много върви"?И сега много ясно ще ти обясня,че незнам вие там от фирмата какво сте правили по колата и как "чудото" наречено метан действа като амброзия за колата,но аз имам приятел,който на е34 купено 1991 г. е вложил пари за ремонти в размер на 1/3 от стойността на колата досега,ако не и повече.Но в крайна сметка избора между горивата тепърва ще става по-сложен и навлизането на различни революционни технологии ще доведе до разместване на пъзела,а дотогова нека всеки прецени за себе си какво иска и да избере колата, с каквато колонка на бензиностанцията иска да зарежда.
None

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пепинко » 06 Апр 2007, 14:41

:mhihi: Kато не знаеш какво да кажеш защо се заяждаш сега :lol: Айде жив здрав няма смисъл да продължаваме повече ;)
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 06 Апр 2007, 17:49

xexe не виждам как по ясно може да се обясни,ти си имаш един пример и си верваш в него,ок.Жив и здрав и да изкараш добре празниците,даже и на метан :winky:
None

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 15 Апр 2007, 21:07

За изнесената информация ОК, но не виждам смисъл да се заяждаме за Пловдив, София или някъде из страната какви коли се карат!
Колегата пуска тема да разбере колко ще му струва!
Ако ще се монтира газова уредба за метан, цената зависи от обема на монтираните бутилки, но е от порядъка на 2000лв.
Употребата на метан вместо бензин, си има както своите предимства, така и недостатъци.
До колкото разбрах, колата ще се кара много и евентуален монтаж на метан-уредба означава доста ниски разходи (3-3,5 пъти спрямо бензин), но пък колата ще е малко по-спъната! По отношение на метан станциите, броят им постоянно расте за да се притесняваш къде ще заредиш, но пък нали има и бензин в резервоара! Добре ще е да усетиш мириса му от време на време ;-) Добре ще е и за колата да усеща вкуса му :D В крайна сметка ако навъртиш достатъчно километри (няколко стотин хил.км.), със спестените пари от разликите в горивата ще си купиш друга баварка ;-)

п.с. Не е срамно да се наредиш с баварец на метан станция! Преди 3 дни видях в една автокъща да се продава внесена от Италия Е39 с монтирана там метанова уредба! Това го има навсякъде :!: И не е гъзария да караш BMW с газова уредба! Гъзария е да си купиш скъпа кола, въпреки че ще я вадиш само по Коледа, Великден и по време на събори, защото финансите ти ще стигнат само за това :!: Наскоро по Discovery обясниха, че енергийните ресурси на земята били пред изчерпване и до 10 год. ще настъпи енергийна криза и доста високи цени на горивата :roll: Тогава ще почнем да се броим не кой с какво зарежда, а кой зарежда и кой не :(
В крайна сметка, за колегата въпроса опира до елементарни сметки ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 16 Апр 2007, 16:10

никога не съм могъл да разбера хората които си купуват бмв и му слагат газ .. нямаш пари ама демонстрираш че имаш ли е? искаш да не ти трака дизел ама пак нямаш пари за бензин ли е? ако ти трябва кола да се придвижиш от точка А до точка Б как и да е, защо точно бмв? колко е сложно да си купиш едно комънрейлче и да забравиш за гориво .. на мене кат ми се кара бмв ама не ми се дават кинти за бензин си перкам с печката на 7-8 градско и кат сложим за 50 лв карам цяла седмица :mhihi: :mhihi: :mhihi: никой не може да ме убеди че 320и на газ е по-ефтино
палим, гасим и газим ...

ПредишнаСледваща

Назад към E46