Разход на Е30-ки?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- marty979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 и A3
- Мечтае да кара: Е90
M40 1.6i 9-9.5-10-Градско
Инъче извън града според скороста към 7,5
Направи ме впечатление че от Германия като се прибирах ,разхода средно беше 7,5-8.
А за града си го смятам по следната бабешка формула-10л-100км градско.
Инъче извън града според скороста към 7,5
Направи ме впечатление че от Германия като се прибирах ,разхода средно беше 7,5-8.
А за града си го смятам по следната бабешка формула-10л-100км градско.
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
аз карам м10б18 на газ...е с е21 съм, но не смятам че има големи разлики. градско каране средно 10.5 газ нормално каране(но не бабешко) падала ми е надолу, но не смятам че трябва да скопявам машината
иначе при здрава резачка... около 15-16 газ
пък кво не и харесвате на газта - не мога да разбера? че на тоя бензин трае ли се по 2 лева литъра
и като си сметна цена на километър... 10стотинки на километър
от тва по-хубаво здраве му кажи 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Тя цената на газта и мен много повече ми харесва от тази на бензина и не се оплаквам с карбуратора, ама газта примерно е кофти за мотроник и за повечето инжекции. Но да не зачекваме тая тема пак.
BMW only!
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
И мощността му е сериозна не е някоя малоитражка 60 коня, друго си е стотака особено като отидеш да плащаш 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Аз едно нещо не мога да разбера - какво му е важното на разхода?Истината е една BMW не е направено за газ,само проблеми създава,чак ги намразваш!Доста пичове тук казаха - щом гониш икономия сбъркал си форума!!!Някой да каже сайта на OPEL (немския Москвич)!
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
mitko_n1 написа:Аз едно нещо не мога да разбера - какво му е важното на разхода?Истината е една BMW не е направено за газ,само проблеми създава,чак ги намразваш!Доста пичове тук казаха - щом гониш икономия сбъркал си форума!!!Някой да каже сайта на OPEL (немския Москвич)!
ти по тая логика ще кажеш че дизелите са само за трактори...е колега, нека уважаваме мнението на другите, щом теб не те кефи газта недей кара на газ....мен ме кефи и няма да си махна АГУ-то. и недей определя дали заслужаваме да караме БМВ само по джобовете си! не е важно колко пари имаш, а какво желание имаш да караш БМВ и колко оби4аш марката... все пак БМВ е начин на живот
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Пич,дизелът няма нищо общо с карането на газ,а и това е мое лично мнение,до което ме е довел опитът.Нито аз карам туба с бензин,нито ти караш газова бутилка - т.е. караме BMW защото това е истината.И изобщо не е ставало въпрос за пари.Просто на някои хора икономията им е фикс идея!!!
mitko_n1 написа:Аз едно нещо не мога да разбера - какво му е важното на разхода?Истината е една BMW не е направено за газ,само проблеми създава,чак ги намразваш!Доста пичове тук казаха - щом гониш икономия сбъркал си форума!!!Някой да каже сайта на OPEL (немския Москвич)!
Важното на разхода му е, че днес бензина е 1,88лв(А-95 Н). Не знам за теб, но на мен не ми е все тая дали ми харчи 9-10(19лв/100км) или 12-13(24лв/100км) .Слагам газ и хоп 10газ/100км (9лв/100км). Не сам чак такъв фен на БМВ значи. Карам кефи ме, даже много ме кефи, но това не значи че трябва да го карам само събота и неделя. Щом не трябва да се гони икономия, защо БМВ произвеждат и дизелови мотори?
- kompi
- младши ентусиаст
-
мойта около 11-12 газ в града(газ) а извънградско 8! Карах е на бенз една година и разхода в града при всякакво каране беше над 10, извънградско 8 бенз. И аз не харесвам газта,но на ден навъртам средно 70-80 км и сами можете да сметнете разликата.
Който има възможност да сипва бензин да кара,но да не си мисли ,че другите като нас не са достоини фенове.
П.С. Да робуваме на колите си небива.В нашата шибана страна такава е ситуацията. Бях известно време във Флорида и там дизел и газ няма на нито един лек автомобил, но всичко е до пари.Всеки знае кое е хубаво. ..Аз май се отплеснах
Който има възможност да сипва бензин да кара,но да не си мисли ,че другите като нас не са достоини фенове.
П.С. Да робуваме на колите си небива.В нашата шибана страна такава е ситуацията. Бях известно време във Флорида и там дизел и газ няма на нито един лек автомобил, но всичко е до пари.Всеки знае кое е хубаво. ..Аз май се отплеснах

Сучииии!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аре стига с тоя разход 9-10 градско абе само не знам що си вярвате?
Да със много перфектен мотор и ако караш само нощем може,ма инече.
Сигурно ги бутате по светофарите деба и икономичните БМВ-та
И мойта ми е давала 8
градско ,ма Авус месец когато всички са на море и софия е празна а зимата по задръстванията и 10 е прескачала,а е дизел а бензинката лапа много повече на място от печката,така,че просто или всички лъжат с едно кило надолу или карате нощем по цариградско на 5-та.
Кат и давам газ мъжката на дълго стига до 9-10.
та не знам как на газ със средна скорост 150-160 ви дават 10 газ.
И аз съм карал на газ и много добре знам как е като и развъртиш кранчетата и я настъпиш как си трябва разхода е 15-16++
Така,че не ви вярвам.
Да със много перфектен мотор и ако караш само нощем може,ма инече.
Сигурно ги бутате по светофарите деба и икономичните БМВ-та

И мойта ми е давала 8

Кат и давам газ мъжката на дълго стига до 9-10.
та не знам как на газ със средна скорост 150-160 ви дават 10 газ.
И аз съм карал на газ и много добре знам как е като и развъртиш кранчетата и я настъпиш как си трябва разхода е 15-16++
Така,че не ви вярвам.

- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Е30 318is М42В18 (не е помирисвала газ) при нормално каране - градско (София) 13/100, извънградско около 9/100.
THE ONE & ONLY E30
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
THE DUNK MACHINE написа:Е30 318is М42В18 (не е помирисвала газ) при нормално каране - градско (София) 13/100, извънградско около 9/100.
Е тва е по нормално вече,ето един честен