1лв за всеки cc екотакса (пример 2000cc = 2000лв) коментари
Модератор: Общи модератори
Zapa написа:Добре, че не бачкам в този ад наречен център![]()
вече хората, фирмите и бизнеса масово се ориентират към покрайнините на града и изходните пътища. Строят се уредени бизнес центрове с подземни и надземни паркинги. Удобно и за клиентите и за фирмите, все пак удобствата са и за двете страни
Вече само някой безумец би си ситуирал офиса в центъра освен ако не е крайно належащо разбира се
Относно еко таксите. За съжаление и да ги вдигнат не виждам да има за нас като шофьори няква файда, в смисъл: по не разбити улици, по малко задръствания и т.н. Просто държавицата ни се чуди откъде да си набави кинтите от отпадналото ДДС, които милиони така или иначе ще потънат пак по знайни и не знайни линииа ние ще продължим да се псуваме по улиците, да си трошим колите и т.н.
виж на ъгъла на Самуил и Позитано какво се строи

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Бензин по 3 лв. и ще стане война... да знаете... толкова пари е бензина в Германия (бензиностанция Shell, Super Bleifrei (A98))... само че там взимат по 2000 евро при 1.45 цена на А98.... та така...
Според мен трябва да се вкарат тия яки екотакси за стари автомобили т.е. над 10г. от датата на вноса... просто е кретения да се внасят 97> автомобили, който каквото и да си мисли... за немците коли над 7-8г. вече не са стока, що ние трябва да им "приютяваме" евтините 15 годишни бараки.... това е...... по-стара от 10г. -> екотаксата, дето е в заглавието на темата.. така поне ше се внасят по-нови автомобили, а старите ще си останат вътрешен пазар....
Според мен трябва да се вкарат тия яки екотакси за стари автомобили т.е. над 10г. от датата на вноса... просто е кретения да се внасят 97> автомобили, който каквото и да си мисли... за немците коли над 7-8г. вече не са стока, що ние трябва да им "приютяваме" евтините 15 годишни бараки.... това е...... по-стара от 10г. -> екотаксата, дето е в заглавието на темата.. така поне ше се внасят по-нови автомобили, а старите ще си останат вътрешен пазар....
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:просто е кретения да се внасят 97> автомобили, който каквото и да си мисли... за немците коли над 7-8г. вече не са стока, що ние трябва да им "приютяваме" евтините 15 годишни бараки.... ....
За някои кретения, за други бизнес, за трети нужда...

Не съди за нещата само по себе си. Има 1000 други фактора които са от значение...

- Mollov
- Мародератор
-
Аз не съдя по себе си... ясно ми е, че не всеки може да си купи по-нов автомобил... но това не трябва да значи, че заради тия хора трябва да затъваме в таратайки.... това сигурно го разбираш....
А и в София само има достатъчно коли, които има време кога да остареят, че да няма на пазара достатъчно евтини автомобили... Но и не съм съгласен, че трябва да има коли за по 2000лв, и то МАСОВО... т.е. който иска да си купи... че и се внасят още... така нещата няма да се оправят и не, тук не е USA, че да се карат всяки трошки...
А и в София само има достатъчно коли, които има време кога да остареят, че да няма на пазара достатъчно евтини автомобили... Но и не съм съгласен, че трябва да има коли за по 2000лв, и то МАСОВО... т.е. който иска да си купи... че и се внасят още... така нещата няма да се оправят и не, тук не е USA, че да се карат всяки трошки...
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Аз доколкото знам в Гърция е така.. за да си вкараш кола от вън даже и от ЕС пак се плаща много кинти итам хората препочитат да си купуват нови автомобили, но те са доста по добре от нас финансово.
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Не знам, но в Румъния е един тих ужас...
Всичко живо кара Дачия. Като иска някой да си вкара друга кола истината става много тъжна за него. А и няма по голяма гъзария от това да живееш на международния път и пред къщата ти да са паркирани 2 чисто нови Дачия Логан 7местна (задължително) и Дачия Соленца (дето прилича на кошница за ягоди)...

Всичко живо кара Дачия. Като иска някой да си вкара друга кола истината става много тъжна за него. А и няма по голяма гъзария от това да живееш на международния път и пред къщата ти да са паркирани 2 чисто нови Дачия Логан 7местна (задължително) и Дачия Соленца (дето прилича на кошница за ягоди)...

- Mollov
- Мародератор
-
Са във всяка страна си е различно... закони, това-онова.... ма в BG трябва да се научим, че не сме авто сметището на Европа...
Честно казано който има само 2-3000лв за кола, той няма и парите да я поддържа в изряден вид... масово се карат коли, дето са крайно занемарени.... ама крайно... ударена, изгнила, това не работи, онова не работи... колата не е като да си купиш миксер или печка...
Честно казано който има само 2-3000лв за кола, той няма и парите да я поддържа в изряден вид... масово се карат коли, дето са крайно занемарени.... ама крайно... ударена, изгнила, това не работи, онова не работи... колата не е като да си купиш миксер или печка...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
проблема не е, че има коли за по 2000 лева... проблема е, че хората не могат да си позволят нови коли. станаха малко едни изказвания в стил - "като няма хляб, яжте пасти".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Mollov
- Мародератор
-
Ае не е така.... щото за 5-6 бона можеш да купиш доста автомобили около 97-ма.... не говорим за BMW, MB или други сериозни марки... който иска по-ново BMW от чужбина ше плаща.... и така....
тука по-скоро е "който няма пари за пасти да яде хляб..." - звучи грубо, ама.... пък и в BG няма да останат само коли по 5-6к лева.... отново ще си има евтини.... които наистина ще поскъпнат поради ограничението на вноса.... ама толкова сътресения преживяхме - мита, ДДС-та, чудеса..... и пак има много автомобили... така че нека не се заблуждаваме, че българина няма пари за кола...
тука по-скоро е "който няма пари за пасти да яде хляб..." - звучи грубо, ама.... пък и в BG няма да останат само коли по 5-6к лева.... отново ще си има евтини.... които наистина ще поскъпнат поради ограничението на вноса.... ама толкова сътресения преживяхме - мита, ДДС-та, чудеса..... и пак има много автомобили... така че нека не се заблуждаваме, че българина няма пари за кола...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
който не разбира от коли да заповяда и да си ги купува тези... защо трябва да съм принуден да карам някакво подобие на автомобил, което освен че е по-икономично и е на по-малко години, няма никакво предимство пред една по-стара истинска кола...
изкривяваш нещата...
ако имаш предвид лошото състояние на автомобилите, това според мен може да се реши с техническите прегледи

ако имаш предвид лошото състояние на автомобилите, това според мен може да се реши с техническите прегледи

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Mollov
- Мародератор
-
Виж сега.... аз не намесвам темата чисто нови срещу употребявани.... аз казвам, че примерно тези над 10г. да са с яката еко такса.... сега ти ако не можеш да си купиш 10г. кола, кво остава за другото.... който може чисто нова - взима си чисто нова... който не може - купува нещо по-старо...
Но не ми казвай, че 10г. кола не е достатъчно евтина.... сега това ако не можеш да си позволиш... според мен е толкова егоистично да искаш възможност да си купиш някой трошляк на 15г. за малко пари и да си една от 1 000 000 коли в София/България, колкото и аз да искам тази възможност да е утежнена от здрава еко такса... т.е. дай тия хора, дето имаме някой лев отгоре за 10г. или по-нова кола да страдаме заради желанието на някой да си ВНЕСЕ дърта кошница за 500 евро и да й се радва...
Отново казвам.... не говоря да се махнат старите коли, ами просто да се утежни вноса на по-стари от 10г. автомобили... докато го имаше ДДС-то на конете донякъде нямаше начин.... скъпа работа...... ама сега.... хваща някоя кошница за 7-800 евро и е готов.... горд от себе си, че е минал тънко... българска му работа... евтина.... нали върви... другото няма значение...
Аз съм ЗА и да се спират от движение занемарените стари автомобили... като например 15-18 годишен Кадет, който е над 50% изгнил... от къде знаеш, че утре тая катафалка няма да залети в насрещното срещу теб и да ти "уреди" живота... викаш технически прегледи.... ама там се плаща..... но ако се затегнат нещата не всеки ще може да мине... и другите като се отсеят от КАТ.... все ще има подобрение... като му шибнат стикер "спряна от движение" докато не я оправи да видиш как тая гробница ще отиде за скраб веднага... щото никой няма да иска да се занимава да дава пари да я прави... и така трябва да бъде.
Но не ми казвай, че 10г. кола не е достатъчно евтина.... сега това ако не можеш да си позволиш... според мен е толкова егоистично да искаш възможност да си купиш някой трошляк на 15г. за малко пари и да си една от 1 000 000 коли в София/България, колкото и аз да искам тази възможност да е утежнена от здрава еко такса... т.е. дай тия хора, дето имаме някой лев отгоре за 10г. или по-нова кола да страдаме заради желанието на някой да си ВНЕСЕ дърта кошница за 500 евро и да й се радва...
Отново казвам.... не говоря да се махнат старите коли, ами просто да се утежни вноса на по-стари от 10г. автомобили... докато го имаше ДДС-то на конете донякъде нямаше начин.... скъпа работа...... ама сега.... хваща някоя кошница за 7-800 евро и е готов.... горд от себе си, че е минал тънко... българска му работа... евтина.... нали върви... другото няма значение...
Аз съм ЗА и да се спират от движение занемарените стари автомобили... като например 15-18 годишен Кадет, който е над 50% изгнил... от къде знаеш, че утре тая катафалка няма да залети в насрещното срещу теб и да ти "уреди" живота... викаш технически прегледи.... ама там се плаща..... но ако се затегнат нещата не всеки ще може да мине... и другите като се отсеят от КАТ.... все ще има подобрение... като му шибнат стикер "спряна от движение" докато не я оправи да видиш как тая гробница ще отиде за скраб веднага... щото никой няма да иска да се занимава да дава пари да я прави... и така трябва да бъде.
- SlipKnoT
- devildriver
-
Нещата на в нормалните страни са уредени и може спокоино дас си караш 10-15-20-30г кола и да не ти чак толкова скъпо, но трябва да е перфектно състояние (минала тюф, а не като тука с 20лв и минава всичко що е на 4 колела) и там има много облекчения, ако си с чиста книжка и, ако членуваш в някакъв олдтаймер клуб.Тук просто не става така да махнеш с ръка и да кажеш от утре за коли над 5 години 5000лв при внос или на година..
- Mollov
- Мародератор
-
SlipKnoT написа:Нещата на в нормалните страни ..
....да, ама ние не сме нормална страна.... и на българина трябва изрично да му се казва и показва.... внос на дърто - можеш, ма си плащаш еко таксата.... според мен така ще подтикнат голяма част от хората да се насочат към по-нов автомобил точно заради разликата в цената... то като има още 1800лв еко такса.... по-добре ги дай за по-нова кола....
- SlipKnoT
- devildriver
-
Honzik написа:SlipKnoT написа:Нещата на в нормалните страни ..
....да, ама ние не сме нормална страна.... и на българина трябва изрично да му се казва и показва.... внос на дърто - можеш, ма си плащаш еко таксата.... според мен така ще подтикнат голяма част от хората да се насочат към по-нов автомобил точно заради разликата в цената... то като има още 1800лв еко такса.... по-добре ги дай за по-нова кола....
Не става така.. въвеждат се стандарти както навсякъде.. Евро 1,23 и 4.. слагаш катализатор отиващ на тюф - колата ти е перфектна - покрива евро 1 или 2 и тогава еко таксата е в нормални граници.. така по нормален начин ще се изчистят най скапаните автомобили, а не да се слагат по д общ знаменател "всички стари".. това пълно безумие.Много добре знаеш, че една 20г кола може да е в по добро състояние от някоя 5г..
трафик
Pin2 написа:От една седмица улицата ми е направена синя зона. Не се оплаквам кой знае колко, защото имам право на безплатен паркинг или поне този от 5 лв на месец. Да обаче виждам как тези коли започват да се гъчкат по съседните, все още не платени улици. Постепенно хората или ще почнат да си плащат жестоко за паркинги, или ще спрат да ходят с кола на работа. Визирам живущите в крайните квартали, работещи в централната част.
При всички положения, общината ще прибира много пари дневно. Смятам, че постепенно инфраструктурата трябва да се обмисля за в далечно бъдеще а именно, 2 и 3-то метро, както и повече подлези и надлези. Сфетофарите са тези които пречат на движението.
Да, определено колите в София станаха много, но все пак може и още![]()
Повече автомобили в София - повече пътни такси и такси паркинг. От всякъде общината си прибира парите, въпроса е как ще ги реализира.
Колкото и да се надяват всички, че бизнес парка ще събере фирмите под един покрив, все още центъра си остава най-апетитен.
За колегата с цените за квадрат които спомена, искам да кажа, че в Москва цените в центъра са 30 000 Еuro на квадрат. В София са едва 6-7 000 максимално.
темата тук е трафикът паркирането е едно на ръка и проблемата е само в центъра докато задръсванията са на всякаде кефти ломско шосе кефти околовръсно кефти сливница няма поголяма улица или булевард дето да не задрастена даже и да е одалечена от центаръра