Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
Модератор: Общи модератори
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Фил написа:Ако нищо не стане - вдигаме се 50 коли и блокираме КАТ Дървеница![]()
Гаранция ще се разсмърди яко![]()
Няма да се усети. Той КАТ дървеница и сега е блокиран с по толкова коли всеки ден. Ако се блокира центъра като бакшишите, тогава може да се разсмърди яко.

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
- Мечтае да кара: E38
Не ми говорете за КАТ в Изгрев, работя непосредствено до тях и сутрин не мога да стигна до сградата!!! Те наистина така и така са си блокирани, но от това ще страдат само хората, наредили се на опашките от предишната вечер.
Това пък е другият идиотски момент - да се опитваш да събереш няколко стотин коли на 10 декара барабар със сградите и служебните паркинги на полицаите. Хората в другите страни са си решили този проблем - няколко центъра за регистрация и пререгистрация на покрай околовръстното, и няма такива истерии, късане на нервим клаксони, псувни, майки, сестри, лели, майни ....
Ние сме Бай Ганьовци от ново време.
Това пък е другият идиотски момент - да се опитваш да събереш няколко стотин коли на 10 декара барабар със сградите и служебните паркинги на полицаите. Хората в другите страни са си решили този проблем - няколко центъра за регистрация и пререгистрация на покрай околовръстното, и няма такива истерии, късане на нервим клаксони, псувни, майки, сестри, лели, майни ....
Ние сме Бай Ганьовци от ново време.

До края на май ще бъдат приети поправките в Закона за движение по пътищата
28 Март 2007
До края на май ще бъдат приети поправките в Закона за движение по пътищата, стана ясно по време на дискусията, организирана от bTV и вестник “24 часа” в рамките на кампанията "Ако си пил - слез. Искам да стигна жив!".
Поправките предвиждат по-строги санкции за пияните шофьори и въвеждането на срок за събиране на глобите.
Дискусията срещна на едно място законодателите, изпълнителната власт, обществените организации и жертвите. Промените в закона предвиждат наказание, ако се откаже проба с дрегер. Новият закон ще трябва да пребори и чувството за безнаказаност. Според законотворците, високата скорост също трябва да бъде криминализирана.
bTV и вестник ”24 часа” ще продължат да следят как се прилагат мерките за намаляване на жертвите по пътищата и след приемането на поправките в закона.
За последните 7 дни в Добричка област полицията е установила 10 случая на шофиране с алкохол над 1,2 промила. При трима от шофьорите дрегерът е показал алкохол в кръвта над 3 промила.
При пътно-транспортно произшествие снощи шофьор на такси е управлявал с 3,50 промила. Катастрофата става след 8:00 часа снощи на кръстовище в Добрич. Удрят се такси марка "Дачия" и автомобил "Рено".
Румен Стоянов - инспектор Сектрор "Пътна Полиция" Одп – Добрич: "Единият отнема предимството на другия и възниква пътно-транспортно произшествие със значителни материални щети. След проверката за алкохол с техническо средство е установено, че единият от водачите управлява с 3,5 промила".
Шофьорът на таксито е 41-годишният Пламен Цанев от Добрич. Работи самостоятелно, а не към таксиметрова компания. Шофьорът на таксито е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. По закон санкцията за пияните шофьори е 1 година затвор или пробация. Ако това е първо нарушение обаче, наказанието ще бъде само глоба.
btv.bg
28 Март 2007
До края на май ще бъдат приети поправките в Закона за движение по пътищата, стана ясно по време на дискусията, организирана от bTV и вестник “24 часа” в рамките на кампанията "Ако си пил - слез. Искам да стигна жив!".
Поправките предвиждат по-строги санкции за пияните шофьори и въвеждането на срок за събиране на глобите.
Дискусията срещна на едно място законодателите, изпълнителната власт, обществените организации и жертвите. Промените в закона предвиждат наказание, ако се откаже проба с дрегер. Новият закон ще трябва да пребори и чувството за безнаказаност. Според законотворците, високата скорост също трябва да бъде криминализирана.
bTV и вестник ”24 часа” ще продължат да следят как се прилагат мерките за намаляване на жертвите по пътищата и след приемането на поправките в закона.
За последните 7 дни в Добричка област полицията е установила 10 случая на шофиране с алкохол над 1,2 промила. При трима от шофьорите дрегерът е показал алкохол в кръвта над 3 промила.
При пътно-транспортно произшествие снощи шофьор на такси е управлявал с 3,50 промила. Катастрофата става след 8:00 часа снощи на кръстовище в Добрич. Удрят се такси марка "Дачия" и автомобил "Рено".
Румен Стоянов - инспектор Сектрор "Пътна Полиция" Одп – Добрич: "Единият отнема предимството на другия и възниква пътно-транспортно произшествие със значителни материални щети. След проверката за алкохол с техническо средство е установено, че единият от водачите управлява с 3,5 промила".
Шофьорът на таксито е 41-годишният Пламен Цанев от Добрич. Работи самостоятелно, а не към таксиметрова компания. Шофьорът на таксито е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. По закон санкцията за пияните шофьори е 1 година затвор или пробация. Ако това е първо нарушение обаче, наказанието ще бъде само глоба.
btv.bg
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
- Мечтае да кара: E38
На пияните трябва да им се отнема книжката завинаги. Няма първи път, няма втори. Пък хванат ли го пиян без книжка - в панделата. Един мой познат го вкараха в затвора, защото скалъпили в/у него обвинение, че е счупил стъклото на някакъв москвич ... човекът разбира се отказал да плати стъклото, и прокурорката в Плевен и съдийката го вкарлаи за 6 месеца .........
Да сте видели хванта с алкохол да лежи и 3 месеца в затвора?!?!
Страхотна страна сме, но калпава държава ...
Да сте видели хванта с алкохол да лежи и 3 месеца в затвора?!?!
Страхотна страна сме, но калпава държава ...

- BMW_maniac
- кандидат ентусиаст
-
Засечен с алкохол- ,независимо колко, без книжка - безсречно- може да се вкара, пък макар и пробно, да видим дали ще действа.
Майк@ им стара на тия варненски водачи на МПС.
СЪВЕТ: НИКОГА НЕ КАРАЙТЕ УСПОРЕДНО С НЯКОЙ ПО БУЛЕВАРДИТЕ.
Във Варна има много серизна практика ДА НЕ СЕ ПОЛЗВА МИГАЧ назависимо за каква маневра.
Та един тъпанар ( после се оказа, че е тъпанарка) ми мисли, че тъпите огледала и мигачи са за окраса и само късмета ми е бързата реакция ме спаси от това да го нацеля в предната пътникова врата.
Абе как може да има такива кретени ве,. Ау, идея си нямате колко ме е яд. Таз мърша ква бибитка отнесе и псуване до 15-то коляно.
Карам в дясна лента и мърлата забравила, че ще прави десен на следващия светофар и бам ми сече пътя, аз бягам в тротоара и бия спирачка. Ще я еб@ аз нея. Да научи първо в коя лента се стои, тогава да кара. Бива ли такова нещо. А да, и не не бях в мъртвата и зона.
ПОЛЗВАЙТЕ МИГАЧИ И ОГЛЕДАЛА!!!
СЪВЕТ: НИКОГА НЕ КАРАЙТЕ УСПОРЕДНО С НЯКОЙ ПО БУЛЕВАРДИТЕ.
Във Варна има много серизна практика ДА НЕ СЕ ПОЛЗВА МИГАЧ назависимо за каква маневра.
Та един тъпанар ( после се оказа, че е тъпанарка) ми мисли, че тъпите огледала и мигачи са за окраса и само късмета ми е бързата реакция ме спаси от това да го нацеля в предната пътникова врата.
Абе как може да има такива кретени ве,. Ау, идея си нямате колко ме е яд. Таз мърша ква бибитка отнесе и псуване до 15-то коляно.
Карам в дясна лента и мърлата забравила, че ще прави десен на следващия светофар и бам ми сече пътя, аз бягам в тротоара и бия спирачка. Ще я еб@ аз нея. Да научи първо в коя лента се стои, тогава да кара. Бива ли такова нещо. А да, и не не бях в мъртвата и зона.
ПОЛЗВАЙТЕ МИГАЧИ И ОГЛЕДАЛА!!!
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
DJJonny както казах аз съм за трябва да се направи нещо по въпроса... Тук на 2-ри юни Пежо клуб БГ ще проведат национален събор като мисля да ги помоля да апелират за инициативата... Но освен стикери трябва да се вдигне и голяма шумотевица...Новите тениски на клуба примерно да бъдат направени така че на гърба им да пише Спрете Войната на Пътищата непосредствено под знака на клуба.След което примерно да се сформира една огромна колона пред парламента и президенството като се вдигне голяма врява по медиййте.Сигурен съм че както тук така и в останалите форуми има здраво мислещи хора които са готови да се застъпят за идеята.Трябва да се почне от някаде.Всеки месец вадя отчети на общината за погребенията в русенски окръг и 20% са от катастрофи!Може да се направи подписка на промяна в закона като например
1.Нарушение до 20км/ч над ограничението глоба над 100 кинта
2.Нарушение над 20км/ч лишаване от права за месец като всеки 10км/ч са допълнителен месец така ако са те хванали със 140 при ограничение 90км/ч 5 месеца без книжка.
3.При залавяне за управление без свидететво книжка на трупчета вовеки
4.Акохол до 1 промил 6 месеца и 1000 кинта глоба
5.Над 1 промил година и 2000 лева
6.При повторно нарушение каквото и да е било без книжка и право за получаване
7.При неплащане на глобите в 6 месечен срок идат от агенция за взиманията и затвор с обществено полезен труд
Ето това трябва да стане според мен!
2.Нарушение над 20км/ч лишаване от права за месец като всеки 10км/ч са допълнителен месец така ако са те хванали със 140 при ограничение 90км/ч 5 месеца без книжка.
7.При неплащане на глобите в 6 месечен срок идат от агенция за взиманията и затвор с обществено полезен труд
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

RSxRacer написа:1.Нарушение до 20км/ч над ограничението глоба над 100 кинта
В някои държави това отдавна го има и то с много по сурови санкции.
И там в случая има 5-10 пъти повече коли от България и стават проишествия за една годиина по-малко от колкото в България за една седмица. Да не говорим че и 50% от тях са само на магистрала, по обясними и познати причини...
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
да за това става дума просто без закони не става но и без бунтове свобода не се печели
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

Пичове, колкото и странно да ви прозвучи, отчасти за това сме виновни ние, шофьорите. Защо?
Закони има, и то достатъчно строги. Няма контрол върху спазването им. Ченгетата взимат подкупи и подминават ужасяващи изпълнения, пускат невероятно строшени коли на преглед, вместо да приложат закона както трябва. А сме виновни и ние, защото даваме. На мен ми е много по-удобно да бутна на ченгето 10-20 кинта, вместо да ми пишат актове, с които пък рискувам да ми вдигнат книжката на трупчета.
Нали знаете - не е луд тоя дето яде ...
И колелото се завърта.
Закони има, и то достатъчно строги. Няма контрол върху спазването им. Ченгетата взимат подкупи и подминават ужасяващи изпълнения, пускат невероятно строшени коли на преглед, вместо да приложат закона както трябва. А сме виновни и ние, защото даваме. На мен ми е много по-удобно да бутна на ченгето 10-20 кинта, вместо да ми пишат актове, с които пък рискувам да ми вдигнат книжката на трупчета.
Нали знаете - не е луд тоя дето яде ...
И колелото се завърта.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
RSxRacer написа:DJJonny както казах аз съм за трябва да се направи нещо по въпроса... Тук на 2-ри юни Пежо клуб БГ ще проведат национален събор като мисля да ги помоля да апелират за инициативата... Но освен стикери трябва да се вдигне и голяма шумотевица...Новите тениски на клуба примерно да бъдат направени така че на гърба им да пише Спрете Войната на Пътищата непосредствено под знака на клуба.След което примерно да се сформира една огромна колона пред парламента и президенството като се вдигне голяма врява по медиййте.Сигурен съм че както тук така и в останалите форуми има здраво мислещи хора които са готови да се застъпят за идеята.Трябва да се почне от някаде.Всеки месец вадя отчети на общината за погребенията в русенски окръг и 20% са от катастрофи!Може да се направи подписка на промяна в закона като например
Не искам да ти убивам ентусиазма, но с подобни инициативи абсолютно нищо няма да се постигне и това на трезво мислещите хора им е пределно ясно. На катаджиите им е през палките за закона, докато могат да скубят от тоя шофьор 10, от оня 20 и така цял ден. Да се направи законът по-строг отколкото е в момента е безумие - това само ще накара същите тези катаджии да се ухилят като некрофили в морга, в момента, в който мине гласуването. Както каза Фил, няма контрол върху спазването. И отделен въпрос е, че ограниченията на скоростта специално са малоумни.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"