Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
Модератор: Общи модератори
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
- Мечтае да кара: E38
Това ме кара да се замисля, че досег ане сме псували никого .... което за пореден път подчертава, че даяним на много - и на бой, и на подигравки, и на малтретиране .... после нека да кажат, че не сме културен народ, и че сме били в края на някакви си измислени европейски класации ...

Misho 605 SVti написа:Затягат контрола по пътищата заради зачестилите смъртни случаи
За овладяване на влошената Пътнотранспортна обстановка и подобряване състоянието на безопасността на движение на територията на региона от полицията предприемят следните мерки:
• Засилен е контрола над участниците в движението като съобразно наличните сили се изготвят разстановки за усилен контрол в тъмната част на денонощието, с приоритет: управление на МПС от неправоспособни водачи и такива употребили алкохол, движение с превишена скорост, управление на технически неизправни МПС, ползване на предпазни колани и каски , претоварване на МПС.
• Засилени са проверките за контрол над превишената скорост и употребата на алкохол. Към грубите нарушители на ЗДвП ще се подхожда с “нулева толерантност” като се съставят АУАН и се прилагат принудителни административни мерки, съгласно чл.171 от ЗДвП /спиране на технически неизправни МПС от движение/.
• Ежеседмично се планират и провеждат Специализирани полицейски операции за контрол над участниците извън населени места и пътищата от Републиканската пътна мрежа.
Кьорфишеци...
Всяки ден на кръстовището на бул."България" и бул."Акад. Гешов/Димитър Нестеров" (при стадион Раковски) гледам една и съща картинка. Полицай на вишката който си играе на "тука има - тука нема" със светофарите. Колите които идват от към "Борис" и са на ляв завой по България правят една стартова решетка достойна за Формула 1 - 6-7 коли се нареждат в една линия почти в средата на кръстовището и всичките са за на ляво.
Естествено тези които са за на дясно (2 ленти - едната за тролеите - другата за останалите) няма как да минат защото техния светофар е отделен и светва доста преди да пусне другите на ляво и направо.
И всичко това пред погледа на зеленото човече което , като реши да заработи някой лев застава на сравнително безобидния десен завой (като пускаш от Бояна) скрие се в пряката или зад спирката и почва да инкасира. И най-ми е любимо когато видиш рейс от градския транспорт как подминава от дясно колите които са за ляв завой и се нарежда най-отпред като блокира крайната лента за направо и обикновено стърчи наполовина в кръстовището.
Така че КАТ като почнат да вадят някакви доклади колко много работа са свършили , ми е супер смех ( та чак ми се реве)...
Ако ще глобите да ги вдигнат десеторно ако няма контрол - файда нулева... Само зеленото човече ще потрива доволно ръце и нищо друго. Докато няма ефективен контрол върху курсовете за шофьори - разни чичковци ще дебелеят и ще пускат поредната порция убийци на пътя. А и докато ние не се обединим и не изразим своето несъгласие и не натиснем горепосочените да си свършат работата - ще си гинем като пилци по пътя и това е .
Всичко е омагьосан кръг от които трябва сами да намерим изход!
Последна промяна blackgod на 23 Мар 2007, 19:05, променена общо 1 път
Според мен трафика и шофирането е такова , защото и живота стана такъв,а именно - пълна АНАРХИЯ.
Сещам се за някой причини:
1.
Чувство за безнаказаност.Май важи не само за шофирането.
2.
Агресията - повсеместна и навсякъде.Ако застанете отстрани на някой светофар и гледате шофьорите какво правят направо ще се гръмнете.Всеки трети псува , вика , ръкомаха. Абе жалка картинка.
3.
Има няква комплексираност във хората.Като се качат зад волана и всеки почва да доказва на другите че е по-по-най.
4.
Няколко поколения,които израснаха в такава среда и чието мислене няма да може да се промени веднага.Години трябва да минат.
Сещам се за някой причини:
1.
Чувство за безнаказаност.Май важи не само за шофирането.
2.
Агресията - повсеместна и навсякъде.Ако застанете отстрани на някой светофар и гледате шофьорите какво правят направо ще се гръмнете.Всеки трети псува , вика , ръкомаха. Абе жалка картинка.
3.
Има няква комплексираност във хората.Като се качат зад волана и всеки почва да доказва на другите че е по-по-най.
4.
Няколко поколения,които израснаха в такава среда и чието мислене няма да може да се промени веднага.Години трябва да минат.
vvch написа:Според мен трафика и шофирането е такова , защото и живота стана такъв,а именно - пълна АНАРХИЯ.
Сещам се за някой причини:...
...Нещо не мога да пускам много дълги текстове ,та тва ми е продължение:
5.
Много жени зад волана.Ма те не правят страшни катастрофи , само трошат калници и брони.
blackgod написа:кръстовището при стадион Раковски
Виждал съм там такива изпълнения, които дори и в NFS: Carbon не могат да се издокарат ...
Примерно от средна лента обратен завой с дрифт през релсите ... Хванал жълтото идиота, засилил се отгоре и с вратите напред през трамвайната линия и газ обратно нагоре. А марсианеца във вишката си бърка в носа и си прави топченца ...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
a какво да кажем за тези участници в движението ...
http://img160.imageshack.us/my.php?image=mangawatu117032007104ik2.jpg
(пуснато от лудиягсм в тунинг подфорума)
http://img160.imageshack.us/my.php?image=mangawatu117032007104ik2.jpg
(пуснато от лудиягсм в тунинг подфорума)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Според мен всеки има вина, от политиците, през катаджиите, до обикновенните шофьори. А проблема с обикновенните шофьори според мен е, че докато сядат зад волана "черната статистика" просто не им е в главата, а дори и да е, това са просто някакви цифрички със хора загинали на пътя. Трябва да се намери начин да се набие в главата на всички, че именно хора като тях са загинали - и те вероятно са правили опасни неща на пътя и са си мислили "аз няма да се блъсна" и са се разминавали, но все някога късмета и различните условия не са били в тяхна полза. Може аз да греша, но когато седна зад волана тази статистика е последното за което мисля. Цифрите са страшни, но си остават цифри и не могат да потресат достатъчно хората. Мисля, че трябва да се направи нещо като презентация за всеки град да се показват какви гадории са ставали. Ако си виждал противна катастрофа на снимка или видео и в същото време караш по пътя на който си забелязал че е катастрофата, определено ще си по-внимателен. Така мисля аз.

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Някой гледа ли днес по Нова Телевизия "Пирамида"...
Аз от цялото предаване разбрах, че Цонко Цонев ни чете форума. Чух същите неща, които прочетох тук. Това много ми хареса. Някой изрази позицията ни в медия гледана от доста хора. Надявам се да има някакво развитие, зашото нещата ще стават още по трагични с течение на времето...
П.С. Днес дочух една новина, която хич не ми допадна, но тя е на етническа основа и ще пусна друга тема за нея...
Чуха ни
Аз от цялото предаване разбрах, че Цонко Цонев ни чете форума. Чух същите неща, които прочетох тук. Това много ми хареса. Някой изрази позицията ни в медия гледана от доста хора. Надявам се да има някакво развитие, зашото нещата ще стават още по трагични с течение на времето...
П.С. Днес дочух една новина, която хич не ми допадна, но тя е на етническа основа и ще пусна друга тема за нея...

Чуха ни
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
- Мечтае да кара: E38