БМВ 520 автоматик

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 XI E60
Мечтае да кара: Lincoln Navigator

БМВ 520 автоматик

Мнение от prozacc » 23 Мар 2007, 2:48

Здравейте.Искам да попитам за мнението ви относно бмв 520 автоматик 150 коня 91г.Надежден ли е този екземпляр?Какво мнение имате за скоростната кутия?Надеждна ли е или капризна?Какво трябва да се огледа при покупката на такъв екземпляр?Ще ми кажете,че при този модел я няма тръпката от по-спортно каране,но мен повече ме интересува скоростната кутия.Благодаря

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 23 Мар 2007, 3:40

съвет от мен внимаваи с автоматичните скорости много претенциозни и много скъп ремонт затова внимавай кво зимаш. :!: :!: :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: БМВ 520 автоматик

Мнение от slavianko » 23 Мар 2007, 12:34

prozacc написа:Здравейте.Искам да попитам за мнението ви относно бмв 520 автоматик 150 коня 91г.Надежден ли е този екземпляр?Какво мнение имате за скоростната кутия?Надеждна ли е или капризна?Какво трябва да се огледа при покупката на такъв екземпляр?Ще ми кажете,че при този модел я няма тръпката от по-спортно каране,но мен повече ме интересува скоростната кутия.Благодаря
Колега що се отнася до самата кола няма изобщо какво да говорим. Това е еднин от наи дадеждните модели. Ако колата е потдържана добре няма да имаш и никакви проблеми с кутията. Не е вярно че автоматика е много капризен. Просто си иска своето. Редовна смяна на масла и филтри. Ако всичко това е спазвано не би трябвало да имаш проблеми Друг е въпросът че много собственици пренебрегват това и карат докато се скапе и после кутията капризна. Аз лично преди време купих Е34-ка с прецакан автоматик. И когато закарах кутията да я отворят маистора ми каза че е перфектна но маслото не е сменяно толкова отдавна че самото феродо или каквото е там на съединителите не е износено но просто се разпада. И ако е било сменяно редовно това нямало да се случи.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prozacc » 23 Мар 2007, 14:24

a какво ще ми трябва да сложа АГУ на това бмв?аз имам brc ама е за карбураторен тип двигател.какво още ще трябва да намеря за да стане за инжекцион на бмв?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 23 Мар 2007, 14:57

аз имам точно същата баварка.
до сега несъм имал проблем с автоматика.
сменяш маслото и филтъра и караш

моя автомат е 5 степенен, да знаеш че има и 4 степенни. това е като инфо. ;)

а пък от това газово дето го имаш ще можеш да ползваш бутилката само

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prozacc » 23 Мар 2007, 16:16

е случих на човек с подобно бмв :D искам да те питам какъв разход на гориво ти дава?имаш ли газова уредба?ако да колко ти струва?а въобще ако можеш да ми опишеш като цяло явтомобила и поведението на автоматика,как се кара и какво може да се очаква от него
благодаря

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 23 Мар 2007, 16:25

КОЛЕГА ПЪРВО качи се на колата и я покарай , почти не трябва да се усеща как се сменят скоростите ,второ разхода зависи много от това как я караш и къде, в градски условия в пловдив , мойта гореше 11-13 бензин с ръчни скорости , като се има в предви че няма много задръствания , това при спокойно каране с автоматични скорости сложи 1,5л отгоре , но усещането при карането на кола с автоматични скорости е несравнимо да знае6, успех ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 23 Мар 2007, 17:26

за разхода какво да ти кажа ... градско около 16 бензин - 18 газ и то без много ръчкане, извънградско 120км/ч - 9-10 бенз и кам 11 газ , 150-160км/ч - 11-12 бензин и кам 13 газ. Ами БМВ е все пак :roll:

имам газов инж. на Симгаз - копие е на старгаз поиларис струваше ми 1600 лв новичък с 1 год гаранция.

автомата определено си е глезотия от която вече не бих се лишил.
преди да я купя бях много против автоматиците , но след като покарах .... вече неможеш ме отказа :D

поведението на колата зависи от това колко си натиснал педала на гаста - колкото повече е натиснат - толкова на по-високи обороти превключва скоростите.

има еднин кикдаун бутон - когато педала го настъпиш до долу се задейства и тогава автомата превключва на възможно най - ниска предавка . Много удобно при изпреварване ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prozacc » 23 Мар 2007, 20:54

мерси много за инфото,но аз си оставам още жаден за знания.... :mhihi: може ли да се освобождава от скорост примерно ако си на D да отидеш на N или не е желателно за автматика(задавам подобни въпроси,които са сигурно адски малоумни,но не знам какъв е принципът на автоматичните кутии)?може ли да се запали на скорост при скпал се акумулатор?а възможно ли е дърпане при изгасен двигател и скоростна кутия на N?мерси още веднъж

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prozacc » 23 Мар 2007, 23:00

ако може напиши ми колко ти е данъка също

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 23 Мар 2007, 23:11

prozacc написа:мерси много за инфото,но аз си оставам още жаден за знания.... :mhihi: може ли да се освобождава от скорост примерно ако си на D да отидеш на N или не е желателно за автматика(задавам подобни въпроси,които са сигурно адски малоумни,но не знам какъв е принципът на автоматичните кутии)?може ли да се запали на скорост при скпал се акумулатор?а възможно ли е дърпане при изгасен двигател и скоростна кутия на N?мерси още веднъж
освобождаването става ама палене на скорост не става и с слаб акумулатор също :mhihi: акумулатора и стартера трябва да са перфект иначе ще си седиш някъде на пътя :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 24 Мар 2007, 1:40

bmwfena ме е изпреварил , на N можеш да я пускаш колкото искаш ама не трябва да гасиш ДВГ-то, щото помпата не бачка и няма мазане на автомата.
повече от 20-тина км не е препоръчително да я дарпаш без запален ДВГ, по същата причина. Ако можеш го избягвай.

нема палене на скорост !!!

данъка ми е точно 121 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prozacc » 24 Мар 2007, 2:08

мерси много за инфото :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 24 Мар 2007, 16:55

също така когато си кара6 примерно с 70км в града и дръпнеш крака от гаста автомати4но ти освобождава от скорост и при падане на скороста до окоо 20-30км се усеща как зацепва ниска скорост и колата намаля , ина4е няма6 никав смисъл да я освобождаваш посредством лоста , палиш единствено на P ,N само на тези две позиции може да запали , отделно има спорт бутон и бутон за зимнокаране ,които не ми вдъхва никакво доверие :mhihi: ,ина4е автомата действително е кеф голям, без зна4ение 4е гори пове4ко ,мойта съм я кротнал на 11 градско с стабилно каране и съм доволен ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prozacc » 24 Мар 2007, 23:54

11литра градско бензин или газ?

Следваща

Назад към E34