zamunda.net и торент тракерите в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

zamunda.net и торент тракерите в България

Мнение от t0sh » 16 Мар 2007, 13:58

страшно нашумя темата, и ми стана интересно да обобщя информациите.

за мен лично е фарс. незнам в .бг конкретен закон за 'косвени неща с пиратството', по който да могат да го спрат, но са ги заплашили силово доколкото гледах какви са коментарите.

линкове/цитати:

Предаването с Милен Цветков 'Торентите Най-Голямото Зло'
http://vbox7.com/play:5cfabf30

моя забележка: не е вярно че ако няма тракер, няма да се намират файлове за теглене. имат си вграден search engine за обмяна на информация през самите пиъри - няма да е толкова ефикасно и бързо, но си работи! но е вярно че изкарват кинти от банери понеже има посещаемост такъв сайт.
отделно всеки е отговорен за това което качва, а не този който дава възможност друг да го тегли. в US има закон за това, като 'косвеност' - задължени са сайтовете, преди да разрешат да се дърпа/намира качен/хостнат материал, да го прегледат дали е законен - тук няма. все едно да се затвори този форум, защото някой може да публикува еди-какво си.

свежи теми - какви права имаме ако дойде ГДБОП да ни проверява :mhihi:
http://slackpack.net/?q=node/97

и цитат, понеже арената е недостъпна, незнам как са я натоварили, но това беше на главната им страница :!: без коментар :

Това писмо получихме на електрония ни адрес с молба да бъде публикувано. Считаме, че няма нищо нередно в него, го публикуваме така както сме го получили, и ще престои на това място 24 часа:

"На вниманието на Главния Прокурор на Република България, г-н Велчев

Господин Главен Прокурор,

моля за спешната Ви намеса за прекратяване на извършването на престъпление по служба от служители на ГДБОП и Столична Следствена Служба. Става въпрос за следното;

На 13.03.07 в късния следобед служители на Столична Следствена Служба и ГДБОП под предлог, че провеждат акция срещу интернет сайта zamunda.net нахлуват в офиса на интернет доставчика Линкос ООД. Тук е добре да се уточни, че сайтът zamunda.net бе продаден седмица преди въпросната проверка на сирийския гражданин Muhamed Ali Hassan с постоянно местожителство в гр. Lattarya, Сирия, а самият сайт бе преместен в Холандия. Този факт може да бъде проверен и потвърден от whois базата за домейните в интернет, която всъщност е единствения достоверен източник за установяване на собствеността върху интернет имената. Служителите на споменатите служби заявяват на собствениците на Линкос ООД, бивш собственик на въпросния сайт, че ако сайтът не спре веднага ще изземат за проверка цялото комуникационно оборудване на фирмата. Всъщност това би означавало спиране на целия бизнес на Линкос ООД и светкавичният му фалит, защото спирането дори за един ден би донесло огромни и непоносими загуби на фирмата. Какво остава ако както си му е реда това оборудване би било държано за провеждане на експертиза една година. След проведеният с новия собственик телефонен разговор и благодарение на проявеното от него разбиране сайтът е бил спрян и служителите на СССл и ГДБОП се съгласяват да не изземват комункационното оборудване за "проверка". Господин Главен Прокурор, новият собственик на сайтът zamunda.net се е съгласил да спре сайтът за срок от 7 дни и той неминуемо ще възобнови работата му. Въпросните служители са дали ясно да се разбере, че ако това се случи ще се върнат и ще изземат комункационното оборудване на фирмата, която вече не е собственик и не хоства въпросния сайт. В същото време е повече от ясно, че оборудването на фирмата не е от тип който може да бъде проверяван за съдържание, защото става въпрос за шлюзове, маршрутизатори, медиа конвертори и други ориентирани към пренос на данни тип устройства и конструктивно непригодни за обслужване какъвто и да е интернет сайт. Сегашното положение на законите ни касаещи отговорността на държавата дават право на служители на следствието и ГДБОП нагло да заявят: "Аз да ти прибера всичко за година-две, пък ти после си съди държавата, спечели делото и си вземи парите. Мен не можеш да осъдиш и не ми пука, че държавата ще плаща". Тези думи могат да бъдат потвърдени от не един доставчик на Интернет стига да прецените и да образувате съответната проверка. Защо е така Господин Главен Прокурор? Вярно ли е това, че всеки държавен служител може да прави каквото пожелае и да използва дадената му власт в ущърб както на свободните граждани, така и на държавния бюджет. Дали някога чиновника в България ще започне да си плаща доживотно за сътворените вреди на обществото или държавната хазна. Господин Гл. Прокурор, какво мисли по този въпрос Вашата партия ? Ако мисли като обикновените си избиратели сме сигурни, че ще ни помогнете и ще съдействате час по скоро да бъдат наказани хората, които считат държавата ни за бащиния, а децата ни за престъпници.

Предварително ви благодарим за съдействието.
Група български граждани
/списъка се допълва и ще бъде представен при поискване/"

Освен публикуването на това писмо бяхме помолени да обявим подписка в подкрепата му, което за сега ще се въздържим да правим.
Сайтът ArenaBG.com не носи отговорност за изнесените факти във връзка със споменатите ведомства. Ние не можем нито да ги потвърдимим, нито да ги отречем. Надяваме се, че с публикуването му постъпваме правилно и ще помогнем за установяване на истината и за прекратяването на евентуалното престъпление визирано в текста.
-----

инициатива на Замундата:

Днес 15.03.2007, инициативен комитет депозира в Столична община, молба за провеждане на митинг, с който желаем да изразим своя протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите, интернет обществото като цяло, собствениците на сайтове в България и неправномерния натиск от страна на държавните органи върху тях.
Митингът е насрочен за 22.03.2007, на площад "Александър Невски" от 17:00 часа.
Каним всички заинтересувани да се присъединят към нашия протест.
Всички общностти и организации, които желаят да участват в организирането на митинга, могат да се свържат с нас на имейл torrent.miting@abv.bg.
Призоваваме всички, на които не им е безразлично ставащото в България, да организират подобни мероприятия в собствените си градове и населени места, на същата дата или възможно най-близка.
Как да организирате митинг, четете тази тема.

Молим, всички, които ще присъстват на митинга да се въздържат от незаконни, неприлични и агресивни действия, които биха могли да опорочат мероприятието.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 17 Мар 2007, 21:50

ще добавя тук, въпреки че все още се чудя как в другата тема с коментар 'тея ни *ха майката' има 3 страници отговори :mhihi:

та понеже ми стана интересно защо не виждам писмото на арената се разрових - БТК филтрира трафика към аренабг - :shock:

http://hardtrance.blogspot.com/search/l ... 0%A2%D0%9A

и моя доставчик SKKNET съответно понеже минава през БТК, и аз не го стигам. Това седи като новина но1 на сайта на сккнет, с линк за подробности горната тема:

Поради разпореждане на ГДБОП достъпът до arenabg.com е филтриран от нашите ъплинк провайдери.

явно силовите методи в България си се прилагат и никой не му пука. не че съм див торент юзър, още по-малко пък съм виждал арената някога, но утре ще започнат и да ни изселват със същите коментари 'ми ти се изсели, фалирай, умри, а после съди ако искаш държавата, аз съм само служител не ми пука'
и кой лпаща от името на държавата? работещите от данъците. яко а?

който е изчел горните линкове е в час с фарса ;)

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 17 Мар 2007, 23:37

t0sh написа:ще добавя тук, въпреки че все още се чудя как в другата тема с коментар 'тея ни *ха майката' има 3 страници отговори :mhihi:
...

просто е прекалено дълго и хората ги мързи да четат,за жалост и аз съм един то тях :uups:

А не мога да разбера защо всеки пищи,че били тапаци полицайте и министерството и са ни тъпкали правата.Все едно ние пък не им разбиваме тези на изпълнителите.Аз ако трябва да съм честен,българската ми музика са оригинални дискове (като изключим само отделни песни,които харесвам),а чуждестранните всичко е мп3ки.
Ма все пак не е правилно и аз тегля филми,музика и сякви неща ма ...

А ако го направят така както във Франция примерно,да те следят какво теглиш и да има затвор и солени глоби.Ще бъде спряно пиратството,макар че не знам как точно става този номер със следенето.Но брата на вуйчо ми живее там и ми обясни какви са им законите и как ги гепват.Там даже и от еМуле-то не смеят да теглят.
Сега да не ме напднете знам каква е заплатата там и тук и знам,че там могат да си позволят да си купуват каквито си искат филми и музика,просто обяснявам как е там ;)
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Мар 2007, 1:28

тапаци са, защото са тапаци ;)
поредните показни акции...

02.02.2007
Romanian president Traian Basescu loves software piracy and told Bill Gates during press conference that "Piracy has helped the young generation discover computers." Basescu added that piracy has helped Romania become an IT powerhouse in Eastern Europe. Gates, apparently aghast at the statement, had no comment.

The press conference was held in Bucharest to celebrate the opening of Microsoft's newest global technical center. Basescu said, "Piracy has helped the young generation discover computers. It set off the development of the IT industry in Romania."

http://www.tgdaily.com/2007/02/02/roman ... index.html

;) това си е чистата истина за мен.

мен друго ми е интересно, винаги съм се чудел...
ако си държа криптирана информация в компютъра(лични, фирмени тайни например) могат ли да ме задължат да им я предоставя в нормален вид?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 18 Мар 2007, 2:09

въпроса с пиратството е много комплексен. Примерно детенцето Х от село Голямо Нанадолнище, ако не си изтегли програмата Photoshop нелегално, няма никакъв шанс да се научи да работи с нея, защото мама и тате посмъртно няма да му дадат 800 евро за "някакви си дискове", същото се отнася и за останалите софуерни продукти - една огромна част от пиратските потребители, не са потенциални потребители. Ако нямат възможност да ползват пиратски софтуер, то те вобще няма да ползват такъв - говоря основно за домашните потребители.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 18 Мар 2007, 2:12

[steeN] написа:могат ли да ме задължат да им я предоставя в нормален вид?

Предполагам, че могат, но друг е въпроса, ти дали ще се сетиш точно с какъв ключ са ти криптирани данните ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 18 Мар 2007, 10:42

SpUd3r написа:
t0sh написа:ще добавя тук, въпреки че все още се чудя как в другата тема с коментар 'тея ни *ха майката' има 3 страници отговори :mhihi:
...

просто е прекалено дълго и хората ги мързи да четат,за жалост и аз съм един то тях :uups:

А не мога да разбера защо всеки пищи,че били тапаци полицайте и министерството и са ни тъпкали правата.Все едно ние пък не им разбиваме тези на изпълнителите.Аз ако трябва да съм честен,българската ми музика са оригинални дискове (като изключим само отделни песни,които харесвам),а чуждестранните всичко е мп3ки.
Ма все пак не е правилно и аз тегля филми,музика и сякви неща ма ...

А ако го направят така както във Франция примерно,да те следят какво теглиш и да има затвор и солени глоби.Ще бъде спряно пиратството,макар че не знам как точно става този номер със следенето.Но брата на вуйчо ми живее там и ми обясни какви са им законите и как ги гепват.Там даже и от еМуле-то не смеят да теглят.
Сега да не ме напднете знам каква е заплатата там и тук и знам,че там могат да си позволят да си купуват каквито си искат филми и музика,просто обяснявам как е там ;)

Информацията ти за Фр. не е много вярна. Това за следенето не се отнася за обикновенните юзари , които си теглят от торенти или други програми. До момента във Фр. няма нито един осъден само заради теглене от Е-Муле както казваш. Тука закона за пиратството се отнася за тези които правят бизнес от това. Преди 2 години имаше един случай на осъден за това,че е бил хванат с по 500 000 пиратски диска с различни филми. Докато си теглиш за собствено ползване никой от фр. власти не ти казва нищо. Също така нито един торент сайт не е затворен както става в Бг. Разликата идва в това,че французина има пари да си позволи да си купи филм, програма, песен и тн. и също така имат някакъв вид морална преграда и самосъзнание, което не им позволява да друпнат нещо нелегално, когато знаят,че могат да си го купят.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 18 Мар 2007, 11:51

Пиратството си е пиратство и такива като нас са за ебане, за това че теглим, но има и друг момент, а именно че държавните служби НСБОП, ГДБОП, СССл, СДВР, разни РДВР-та там и т.н. са най-големите мутри в тая страна и правят каквото си искат, и в писмото от ЛИНКОС става ясно точно това.

Истината е и че пиратството не може да бъде спряно силово, не е това начина, защото нали ви е ясно че има едни такива модели дето не излизат от тях и постоянно раждат гениални идеи как да им е вътре на тия дето действат силово. След една година няма да са торенти, ще е нещо друго и ГДБОП пак ще си бият гъза в тавана и ще беснеят!

Тук идва и един друг логичен въпрос, а именно, защо никой не е подкарал по този начин - със заплахи и нахлуване по офиси, дата.бг при положение, че те изкарват кинти от мобилни услуги с добавена стойност, продавайки по този начин обекти на авторското право с неизяснени права! Защо никой не е подкарал и бол.бг и т.н. и т.н.

Положението е ясно, цинично и гнусно, в България законите винаги са се гласували според интересите на определени лобита, действията на органите на реда също!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 18 Мар 2007, 12:56

Според мен нямат право да ни забраняват торентите... :idea:
До колкото знам това е обмен на данни пиър-ту-пиър и няма нищо незаконно в това... :!: Може и да греша, но дори и да е така не мисля, че след като се показаха няколко псевдозвезди голи до кръста трябва да ни ограничават по този начин.
Също така е по-добре да се обърне внимание на доста по-сериозни нарушения на закона, а не точно на това. Като се замисля колегата е прав, че Пешо от Долно Камарци няма да може да работи пълноценно на какъвто и да е компютър, ако не е запознат със софтуера, който трябва да използва... ;) А как да го използва като няма достъп до него... :?: :roll: Честно да си кажа аз също няма да дам една стотинка за оригинални дискове. Просто цената им не е реална. Разбирам един диск с Фотошоп примерно да струваше 40-50лв., но тези цифри, които са им сложени...просто не отговарят на съдържанието. На всички ни е ясно, че винаги ще става по "другия" начин и няма да могат да преустановят свалянето на програми, музика, филми и пр. Въпрос на време е да се измисли следващия вариант за сваляне. Лошото е че точно когато се посъбере информация и сайтът се понапълни идват "мутрите" (демек НСБОП) и започват да си правят каквото си знаят и то защото някой не си е платил... :!: На практика компютрите ни ще станат неизползваеми ако се изкорени ИЗЦЯЛО пиратството...Ситуацията тук е доста сложна, но аз мога да кажа че пиратство има и в Германия... Просто песните се получават по друг начин, но софтуера е достъпен за всички... :twisted: Не може примерно производителя да ми предоставя безплатно в официалния си сайт програмата, която е разработил, а те да ми говорят, че това е пиратство (пр. Скайп). Глупавото е че ние си мълчим в случая, но това вече никак не ме очудва... :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 18 Мар 2007, 13:17

mastorpetko написа:
[steeN] написа:могат ли да ме задължат да им я предоставя в нормален вид?

Предполагам, че могат, но друг е въпроса, ти дали ще се сетиш точно с какъв ключ са ти криптирани данните ;)

Не могат да те задължат да правиш каквото и да било което може да бъде използвано като доказателство срещу теб! Това е един от основните принципи във всяка конституция на демокраитичните общества.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 18 Мар 2007, 20:48

Извадка от интервю с г-н: Колев в 24-часа 18.03.2007
-Обвиняват Ви, че незаконно атакувате сайтове регистрирани в чужбина-
Я.К- Това не отговаря на истината,напр. arеna-твърдят, че са регистрирани в САЩ,обаче 95 % от потребителите на сайта са българи и се качва и се тегли продукция на български. Около 30 000 хил. потрб. дневно свалят филми,музика и софт. с IP-адреси. Това от САЩ ли става? Предупреждавам отново, че ще бъдем безмилостни към пиратите.
-В интернет Ви обвиняват, че искате да унищожите локалните доставчици,за да останат големите?-
Я.К.-Това са несериозни твърдения, само един единствен Линкос ООД-разпространява подобни лъжи. И то защото манипулира клиентите си , да свалят повече филми и музика, за да печели от тях. На торент сайта Zamunda.net приканват клиентите да теглят файлове над 50 терабайта,за да стане VIP-посетител. Това не е ли измама, в този сайт има 250 000 влизания дневно. Искам да сме ясни не може някой да трупа печалби за сметка на държавата с незаконна дейност и същевременно да прави митинги в защита на пиратството. Твърдят, че замунда бил изнесен в Холандия, бил продаден на сириец. Как тогава сириецът успя да изпрати на български писма до потребителите и да приканва към митинги? Вижте кой стои зад тези сайтове, с кои са свързани и за каква реклама става дума и ще стане ясно кой печели на гърба на държавата.
-Акцията срещу торент сайтовете свързана ли е с решението на Държавния депертамент на САЩ да ни остави в черния списък, заради интелектуалното пиратство?-
-Я.К.-Ние не правим кампанийни мероприятия. Това е целенасочена държавна политика. На пресконференцията в четвъртък бяха представители на Министерство на културата, прокурори. И същевременно пиратите ще правят митинг в центъра на София. Ние няма да се поддадем на уличен натиск и ще продължим да работим срещу пиратството, защото то ограбва държавата. Щом сме членове на ЕС ще спазваме правилата и законите. Пиратството е забранено в целия свят. Уточнявам, че няма да преследваме хора по домовете им, няма да гоним дребни потребители. Не става въпрос за обиски и арести, но ще бъдем безпощадни към тези, които свалят по 30 000 хил. пиратски филма.
-Ще продължат ли операциите срещу собствениците на торент-сайтове?-
-Я.К.-Операции ще има. Ние работим целенасочено срещу пиратството. Другата седмица ще привикаме собствениците на ЛАН-мрежи и ще поискаме от тях да свалят FTP с незаконно съдържание. Пиратството на интелектуалната собственост ограбва българите. Ние сме най-бедната държава в ЕС. Как искаме да сме богати, когато не зачитаме закона и заради кражбата на интелектуална собственост младите и кадърни хора бягат в чужбина, където реализират интелектуалния си потенциал. (БОЖЕ) А в България остават тези , които печелят на техен гръб.
Повтарям това е целенасочена държавна политика и ние няма да се откажем от нея. Не ни плашат нито митинги, нито протести. Не е ли малко странно, че в центъра на София, столицата на държава членка на ЕС, ще се прави митинг в защита на пиратството?
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 18 Мар 2007, 21:18

Какво пиратство , какви са тия истории ???? Това си е обмен между потребители и никой нищо не може да ми каже !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 18 Мар 2007, 22:28

Кой беше казал, че държавата е най-голямата мафия? :evil:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Скрапчо
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Ivan Petrov » 18 Мар 2007, 22:52

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 19 Мар 2007, 0:31

Хаха..... Арената работи и има мноооого интересно съобщение на главната страница + линк с достъп до контролния панел за администриране на сайта на министерството на образованието - и работи :mhihi: Ще се пукна от смях. Сега ще пообиколя вътре да поразгледам, без да правя бели :mhihi:

линк: http://web.mon.bg/admin/
It's not who You are, it's who You know...

Следваща

Назад към Извън Темата