BMW Brake Energy Regeneration
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
BMW Brake Energy Regeneration
Ето тука едно много готино обеснение на новата система при БМВ.
Има и приложено видео клипче което мен адски много ме кефи !
Е90-ката е уникална !
http://www.worldcarfans.com/newsletterlink.cfm/article/4070313.001
Има и приложено видео клипче което мен адски много ме кефи !
Е90-ката е уникална !
http://www.worldcarfans.com/newsletterlink.cfm/article/4070313.001
- Bustter
- младши ентусиаст
-
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Освен това загатват за друго нововъведение, което доста компании разработват от няколко години, а мисля и че е въведена в Лексъс и някои други фирми като екстра за скъпите модели - когато колата работи на празен ход 10-15-20 сек. двигателя се угася. При подаване на газ пали автоматично, като шофьора не участва в този цикъл. Икономията на гориво в градско движение ще е колосална, но имаше някакви недостатъци самата система, която контролира процеса, защото на стартера ще му се стъжни, ако остане в сегашния си вид. Явно БМВ са решили, че вече имат готово решение.
П.С. Автомобилните компании сигурно поддържат цели отдели за 3д анимация, но всеки цент си струва, презентациите са супер и тази не прави изключение...

П.С. Автомобилните компании сигурно поддържат цели отдели за 3д анимация, но всеки цент си струва, презентациите са супер и тази не прави изключение...
Never mistake motion for action...
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Допълнителното зареждане на "батерията" ще се компенсира обаче от консумацията при много честото стартиране на двигателя 

BMW only!
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Аз понеже четох на едно място за системата ...
Та да ви подскажа малко (неслучайно наблехнаха в клипа продължително на самото гасене на двигателя) ...
... загледайте се как и по какъв начин са позиционирани буталата в точно този мимент на гасене .......
Та да ви подскажа малко (неслучайно наблехнаха в клипа продължително на самото гасене на двигателя) ...
... загледайте се как и по какъв начин са позиционирани буталата в точно този мимент на гасене .......

- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Много хубаво клипче и интересна системка но как ли ще стои въпроса в голямо задръстване в лощо време с светнати фарове. При гасене на мотора фаровете остават консуматор при палене ще се хаби ток и за запалване всичкото това при продължително време дали няма да скапва акумулатора по бързо
Но надали само аз съм се сетил за това така, че чакам с интерес да го видя как работи и щом ще има далаверка в гориво съм с две ръце за 

Ма много ме кефи тази кола!!!

Dimo написа:Накратко използва енергията която се отделя при спирането на автомобила, за да зареди акумолатора!
Не е ли енергията която се отделя при движението на авомобила а не само при спирането

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vitamincpp написа:Топлият старт почти не се брои.
Само дето в лютата зима докат ти загрее колата ако се набиеш в задръстване ще пали и гасне студена поне едно 3-40 пъти ДНЕВНО.... ше стане голем сех...
- C S L
- кандидат ентусиаст
-
Honzik написа:
Само дето в лютата зима докат ти загрее колата ако се набиеш в задръстване ще пали и гасне студена поне едно 3-40 пъти ДНЕВНО.... ше стане голем сех...
Само дето сам сигурен, че БМВ ще се погрижат за този проблем

"Красотата е вид гениалност, дори по възвишена, защото няма нужда от обяснения"
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
13 мнения
• Страница 1 от 1