Гражданска отговорност (+ Каско)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Гражданска отговорност (+ Каско)

Мнение от Enslaving_Lecher » 11 Яну 2007, 3:04

Здравейте,
имам нужда от съвет към коя компания да се насоча с цел сключване на ГО със сертификат "зелена карта". Работя и в "ДСК Гаранция", но като по-нова компания за момента имаме само ГО :evil: Моята изтича на 18-ти, към "Витоша" е, понеже нямах при регистрацията на колата, а в КАТ само тяхна предлагаха. По-късно си направих и каско към ДЗИ, което съм платил за 6 месеца и се чудя дали да не го преустановя (нямам щети за периода по-колата, да чукна на дърво :) ), т.к. там ГО до 1800к.с. е 123лв. Мисля там, където направя новата ГО да направя и каско, за да ползвам отстъпка. Дайте съвет, от кой застраховател сте най-доволни, струва ли си да довнеса каското си в ДЗИ + ГО там? Напоследък имам наблюдение, че доста хора са се насочили към Лев Инс и Дженерали що се касае за общо застраховане. Предварително благодаря на отзовалите се ;)

П.с.: ползвах търсачката, но нищо полезно не открих по темата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 11 Яну 2007, 5:21

мм моето мнение е, че ДЗИ (или БулИнс все тая, едните пазят другите) колите не ги пипат за кражба. Виж да ти тафнат нещо дребно се случва явно често...
аз лично съм към ДЗИ, 1 щета имам заведена - само вдигнах тела до агента, прати ме при човек - там без грам въпроси, само къде си ударен кво й е ок дан дан подпиши тука, кво искаш сервиз/оценка, избрах сервиз от списък с 30+ възможни за София и айде. Иначе експертна оценка се очакваше под реалната стойност, както при всички.

моя съвет е да си намериш агент, който да е опитен и да ти помага при проблеми в замяна че си платил през него - това е като 'купи по-читавата' :) става нещо спечена ситуация, звъниш и питаш какво да правиш, а не се чудиш са сгафил ли си здраво ;) но определено ДЗИ+БулИнс имат име че не им се пипат колите (повече от другите) - някой да ме поправи ако греша...

п.с. 'гъзара' колегата бачка застраховател, питай го, плюс ако много не намериш нищо, мога да те свържа с моя - мега-точен и коректен, прави застраховки към дзи/булинс/армеец

п.п.с. а жалко ти си във Варна, е там не мога да ти помогна ако си капо :)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Яну 2007, 9:29

Булинс или Булстрад, но аз ДЗИ и Орел като ги знам кви са, никога няма да отида при тях! И двата застрахователя се случва да не плащат или да плащат толкова малко, че да си а яка загуба, затва да ти е мирно да пише Бул пред името ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 11 Яну 2007, 23:33

Благодаря на Dimo и t0sh за отговорите, но все пак си мислих, че повече хора тук имат ако не каско, то поне гражданска :mhihi:
В ДЗИ имам агент, от който съм много доволен, но и той самия ми каза, че тяхната цена е висока и не ме натисна да ми вземе парите. За Булстрад не мога да кажа, че имам добри впечатления, защото отказаха да платят на един приятел, който както си карал със 100 и върху него отзад се натресъл някакъв идиот с над 140 :evil:
Хайде, споделете на коя компания имате доверие :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 11 Яну 2007, 23:48

аз съм в ДЗИ и предишната ми кола беше там и на двете чупих преден прозорец поради ...
значи на предишната ми беше Алфа 145 ми платиха по фактурна стойност за 250лв оригиналното е 750лв
а сега на БМВ ми казаха плащаме колкото струва в кобра а там цената е 156лв всичко с ново уплатнение даже турско разбира се но пак става а оригиналното е 560лв (става въпрос за е36 купе)

не знам но там май плащат след като си направиш ремнонта и те ти връщат парите после защотот и в двата случая аз трябваше да затвпря още пари и те после ми ги върнаха ами ако ги намах ??? Какво правиме
Не знам много мой предатели ми казват че б Бул Инс плащат по добре дори вчера си говорих с пратовчед ми той има рено клио 96 година за ключалка са му изплатили на ръка веднага щом е отишъл 180лв а всичко с работата му е излязло 46лв какво да ти кажа
PNR@abv.bg
София
0888779546

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
Мечтае да кара: M3

Мнение от zipper » 12 Яну 2007, 0:00

Аз съм в Булстрад с всичко и за сега съм доволен,а и като сключиш всичко при тях ти правят отстъпка. ;)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Яну 2007, 0:22

каското ми е в БулИнс :arrow: ще видим колко ще платят за тази "щета",но преди година като ми откраднаха капачката за резервоара ми платиха 80лв ;)
ГО ми е в Армеец и съм супер доволен,защото зелената ми карта,която найстина трябва да е зелена ми излезе точно 10лв,а много познати изгоряха по другите компаний с ГО-тата
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 12 Яну 2007, 15:29

В бул инс съм бил, сега съм в български имоти.
В бул инс винаги плащат както трябва ама там ако те вкарат в техен сервиз, забравяш за колата за месец и повече (ако не дадеш на някой нещо под масата)
Иначе в български имото до сега с предишната ми кола имах 3 щети и никакви проблеми даже и някой лев ми остава. Плащат за 15 дни обаче.

В общи линии всички големи компании, от изредените по-горе са един дол дренки, като всяка си има по някой кусур. Най-добре виж каде ще си намерип връзки за да си наистина застрахован и отиди там ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Audi_RS* » 12 Мар 2007, 11:49

Хора нямате ли мнение за Generali ? Доста поизчетох в много форуми и до сега не видях да се оплаква някой от тях,иначе въпреки че ДЗИ са най-известни доста противоречиви мнения има за тях,ами Allianz ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Мар 2007, 11:57

Левски
;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Audi_RS* » 12 Мар 2007, 12:12

При мутри не бих си застраховал колата,ако нямам човек,а аз нямам :)
От вчера се ровя и до момента това което прочетох тук и там,Булстрад и Дженерали са на първите позиции.. лично мнение :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Мар 2007, 12:29

Audi_RS* написа:При мутри не бих си застраховал колата,ако нямам човек,а аз нямам :)
От вчера се ровя и до момента това което прочетох тук и там,Булстрад и Дженерали са на първите позиции.. лично мнение :)

И като нямаш човек та какво :?:
Казвам ти от личен опит ,без значение дали имаш човек или нямаш компанията паща на време и всичко е ток ижица и не на последно място не им пипат колите ;) Вече трета година съм там имам 4 коли на мое име застраховани в нея.
Другата която също е добра е Армеец,ма някакси нямат позиции според мен за софия и съм чувал че само за да им направят мръсно им крадат колите.
Всичко това е въпрос на личен избор.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 12 Мар 2007, 12:37

аз бих те посъветвал : където имаш човек!
иначе си е винаги мотане и оценката-надолу или в сервиза-замазано!
ако имаш застраховател с човек във фирмата ,на който да можеш да звъннеш при нужда си е най-добре!
аз съм във Витоша!не знам какви са отзивите при други,но от 7-8 години нямам проблеми!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 12 Мар 2007, 20:19

zipper написа:Аз съм в Булстрад с всичко и за сега съм доволен,а и като сключиш всичко при тях ти правят отстъпка. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 12 Мар 2007, 20:57

на BMW досега съм сменил три застрахователни фирми и чесно казано от Булстрад останах наи доволен
Тази година реших да пробвам и Дженерали пък ще видим к'во ще стане. Каско+ГО ми е при тях а зелената ми карта е безплатна

П.с първоначално ми беше издадено някакво подобие на зелена карта но по късно се останови че е невалидно и в офиса ми издадоха оригинал. (без доплащане)
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Следваща

Назад към Извън Темата