от утре краи на фаровете през деня :)))))

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 02 Мар 2007, 13:25

Незнам и аз съм за карането на фарове защото много пъти ми се е случвало както и на вас предполагам да ме спасят именно те.Днес забележете колко много коли са си ги изключили за да пестат :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 02 Мар 2007, 14:09

t0sh написа:значи през зимата когат е мрачно, на фарове се забелязват МНОГО по-добре автомобилите. всеки който твърди че е глупост не се е тряскал в летящ черен идиот без фарове на дъжд или мрачно примерно !

а на фарове аз лично съм карал и ще карам в мрачни дни задължително, то ако свети слънцето като в Австралия - наистина няма особен смисъл

Не си прав! Като ти свети в очите слънцето, или въобще е силно, фаровете помагат точно толко, колкото и ако е тъмно като в г*з! :!:
_!_

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 02 Мар 2007, 14:09

Категорично за целогодишно включени къси светлени, дори предлагам да се свържем с другите авто-клубове и да излезем с общо предложение пред отговорните органи :idea:
При огромната концентрация на ПТП по пътищата на страната,
това е най-малкото което трябва да се предприеме като мярка :evil:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andro_venom » 02 Мар 2007, 17:28

Joro_Paveto написа:Пълна простотия за градски условия.
Извън градовете обаче мисля, че има смисъл да се кара на фарове.

На пълно подкрепям мнението.Тва за включените фарове беше поредната простотия измислена от някои хора за да се харесат на ЕС :!:
GTI Не Мерси! M Power

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 02 Мар 2007, 17:33

Според мен, единственият недостатък на това да караш с фарове е, че ако са ти спящи, колата изглежда по-зле. Но осмицата дори с отворени е много красива, така че какъв е проблема? :D
We love you Ronnie!

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Мар 2007, 19:26

днес карах без включени фарове
скъсаха са да изпреварват срещу мен
по едно време си мислех да пусна дълги :mhihi:
станало е много по-опасно от преди, отвикнали са да те виждат

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 02 Мар 2007, 19:36

Eбаси мамата, това по-лош шофер от софианец нема бе баце :evil: :mhihi: Покарах както всеки ден из студентски град - пълна трагедия, все едно, че съм невидим - изпреварва един автобус срещу мен, аз кръшкам към автобуса, разминах се на 2 сантима, ако ме беще ударил нямаше да пиша тук сега :roll: Какви ли не маневри, но все супер некадърни все едно ме няма мен на пътя. Мразя ги бе, копелета скапани :evil: Пред УНСС пък е същинският АД - влачи се ония MANAS (автобуса), каран от някакъв МАНАФ и блокира цялото движение като спре на спирката - никакъв проблем, рече вуте и тръгна да заобикаля в насрещното :evil: Примерите са милиони, писва ми вече. Тук в Дружба си дрифтим и никой не прай проблем :mhihi: Между другото - карах си на включени фарове, ако бяха изключени кой знае какво щеше да стане :mhihi:
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 02 Мар 2007, 19:59

amd написа:......

Вярно,че си от Видин,ама хайде да си мериш малко приказките :!: На мен пък ми омръзна да чета псувните в този форум,от хора искащи да привличат внимание или кой знае какво друго!

За фаровете-бих казал,че по-добре човек да си отваря очите повечко и за другите,а не да чака светлините да го спасяват!

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 02 Мар 2007, 20:02

Slavi_m, извинявам се ако съм бил груб и съм използвал кофти думи, не исках да псувам за да привлека внимание, а за си излея емоцията, също не се изразих правилно, не обиждам софианци, не, че аз съм големия шофьор, обиждам тия некадърници, които щяха да причинят ПТП на мен и други. И аз правя много грешки, но поне опитвам да се концентрирам и да внимавам максимални като извършвам някакви маневри.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 02 Мар 2007, 23:03

Халогените винаги са ми пуснати ,мисля че на БМВ му ходи,а и нека ме виждат :driving: !Предлагайте на органите каквото искате само да не се заяждат когато си на халогени а не на къси.Стъклата на късите са тотално сдали... :banghead:
Последна промяна Le Transporteur на 05 Мар 2007, 18:23, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 03 Мар 2007, 12:14

Навсякъде карат вече отвратително и има кретени из цяла българия и каточели с дни се умножават но които не е карал в перник нищо незнае
Немисля че включените фарове ще ни спасят от неадерталци на колела фучащи като избити електрони но ще помогнат малко но и сигнални жьлти въртящи лампи да си вържеме пак ефекта ще е малък
истината е че помагат малко включените фарове особенно в сумрак но аз съм против налагането на тази мярка с закон и за това в града няма да ги включвам в знак на протест а извън града винаги съм си карал на фарове и ще продължа да го правя
и вместо ченгетата да следят през забраната кои е на фарове и кои е с колан да вземат да гледат кои минава на червено и да въведат закон при това нарушение да се взима книжката поне за две години въпреки че ми се струва малко защото това е равносилно на опит за убииство
Да следят мангалите с каруците които вадят шахтите с кирки и да ги съдят по бързата процедура за по наи малко 5 години лишаване от свобода защото и това си е опит за убииство
а да не се занимават с това кои си е включил късите светлини през деня и кои не защото аман от глупости а важните неща никои да не ги е.........ава

Потребител
Аватар

Мнение от gopi » 03 Мар 2007, 13:52

amd не си прав и във Видин ги правят тея номера /там съм израстнал/, както и в София и където и да било.
Иначе и аз се присъединявам към мнението, че фаровете трябва да са пуснати целогодишно. Пазят те от недовиждащи пешеходци, самоубийци изпреварващи на неподходящи места и т.н., не само през зимата, но и през лятото.
И в града и на дълъг път те просто са задължителни за мен!
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 03 Мар 2007, 14:33

Аз още от Австрия си свикнах целогодишно на фарове и така ще си карам занапред 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Мар 2007, 15:32

haho написа:Аз още от Австрия си свикнах целогодишно на фарове и така ще си карам занапред 8)

аз така, откакто си купих БМВ си карам на фарове - гъзария 8) 8) 8)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 03 Мар 2007, 15:34

Аз оттук нататък ще карам на фарове или не в зависимост от условията. Днес е пекнало такова слънце че не виждам смисъла. Трябва да си с бял бастун за да не забележиш кола. А иначе мисля че някои хора са в голяма заблуда. Това че караш на фарове е за да се забелязваш по-добре а не за да имат специално отношение към теб останлите участници в движението :) като към правителствен автомобил с ескорт от полицаи с буркани и мотори. Така че дори и 10 фара да си наредите на покрива като на джип за нощен лов не очаквайте другите да понасят нашите собствени простотии на пътя по-безропотно. Когато всеки стане толерантен и внимателен шофьор нещата ще се подредят автоматично. А халогените са си добър повод за почерпка на полицаите :) карайте си на тях че хората и те семейства гледат :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум