520 99г. с двигател 20 6S3 на ГАЗ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
520 99г. с двигател 20 6S3 на ГАЗ
Здравейте колеги имам споменатия автомобил *520 99г. 20 6S3* и смятам да му сложа газ. Та имали някой от форума с такъв автомобил на газ? Искам да разбера с какъв Г.И. e и дали е доволен от него, някакви проблеми и всичко за което се сети. Чакам и предложения за каква газова инжекция да му сложа?
Аз да ти отговоря на въпроса понеже мисля не беше дали да слагаш както те съветват. Аз съм с фазов инжекцион монтиран в Италия уредбата е BRC и засега съм доволен разхода ми е 1:1 с бензиновия. На дълго с нормално каране ми пада до 8.5 което е 8.50левчета което е доста приятно. И като цяло нямам оплаквания , колата не си е променила работата нито на бензин нито на газ!
- gogobg
- Потребител
-
- Кара: 520i E39 и 523i E60
Само газов инжекцион. Аз съм с BARDOLINI (името е италианско, но компютъра е български), а това е най-доброто в момента. Разхода както е споменал колегата 1:1 с бензина извънградско със яка стъпка 9,8л.
Само ЛЕВСКИ!
[quote="gogobg"]Само газов инжекцион.Аз съм с BARDOLINI (името е италианско но компютъра е български), а това е най-доброто в момента. Разхода както е споменал колегата 1:1 с бензина извънградско със яка стъпка 9,8л.[/quote]
Колега, дай моля те, пове4е подробности - от колко време си с газ, колко км. си минал, колко пари е самата газова и т.н.
Колега, дай моля те, пове4е подробности - от колко време си с газ, колко км. си минал, колко пари е самата газова и т.н.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Колега добре си решил. Смело напред. Аз това решение го взех преди 2 години. От тогава насам нямам никакви проблеми. Измонал сьм 40 000км на газ. Двигатела ми е М52.Газовия инжекцион е Poly-Auto - Италия. Колата сьм я водил на диагностика вьв оторизиран сервиз ма BMW и там диагностичния комп. не хвана никакви грешки. Мнението на хората беше, че газовото е монтирано много професионално. Разход в града 13 - 14 литра(13 - 14лв.), извънградско 9 - 11л. Колата вдига 200км/ч на газ и е малко по тромава на 4 и 5-та скорост. Като искаш да се правиш на състезател обръщаш на бензин и си готов.
Алтернативни решения има доста по света
така например в куба карат с една субстанция остатък от рафинирането на захарта някакъв вид спирт
немците от извесно време правят опити и не само правят но и карат с палмово масло което е доста по евтино от бензина там
за целта се слагат и реолтани в допълнителния резервоар
винаги са се търсили алтернативни вариянти
НО имаи в предвид че след извесно време каране на газ дюзите на инжекциона се задръстват и ако продължиш да караш на газ няма проблеми но при работа на бензин нещата ще се променят в негативен аспект
има и ултра звуково почистване на дюзите но колата на бензин няма да е същата
малко или много газта базика двигателя по простата причина че двигателя е мислен и конструиран да работи на бензин
а иначе като съвет разбирасе само газов инжекцион и поставен при проверени маистори
иначе ще има гърмене на колекторни тръби и куп чудесии
успех в начинанието
така например в куба карат с една субстанция остатък от рафинирането на захарта някакъв вид спирт
немците от извесно време правят опити и не само правят но и карат с палмово масло което е доста по евтино от бензина там
за целта се слагат и реолтани в допълнителния резервоар
винаги са се търсили алтернативни вариянти
НО имаи в предвид че след извесно време каране на газ дюзите на инжекциона се задръстват и ако продължиш да караш на газ няма проблеми но при работа на бензин нещата ще се променят в негативен аспект
има и ултра звуково почистване на дюзите но колата на бензин няма да е същата
малко или много газта базика двигателя по простата причина че двигателя е мислен и конструиран да работи на бензин
а иначе като съвет разбирасе само газов инжекцион и поставен при проверени маистори
иначе ще има гърмене на колекторни тръби и куп чудесии
успех в начинанието
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Прав си marione, че дюзите могат да се запушат, но това може да се избегне с някой елементарни процедури. От време на време трябва да се кара на бензин. Например на всеки 1000км да се кара 10 - 15км извънградско ито с повечко гас, и второ вечер преди да паркираш колата пред къщи да я обръщаш на бензин.
Моля ви!!!
Колеги моля ви, кажете къде си монтирахте газовите уредби, колко пари ви костваше и адрес или евентуално тел за връзка с хората които предлагат и монтират газовия инжекцион на БМВ Е39!
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Ами гледам си от София и най добре някой от там да ти препоръча сервиз. Цената обикновено зависи от броя на цилиндрите и за 6 цил. е около 2000лв. Обикновено в инструкцията за монтирането е описано за кои модели коли е подходяща.
Колеги вече го направих и ми излезе 700лв. Засега сьм много доволен върви като на бензин. Нaправих снимка. http://img230.imageshack.us/my.php?imag ... 025au9.jpg
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
700 лв за нов газов инжекцион?
Най-добрата цена, която бях намерил е 1400 лв. за цилиндъра. Сподели повече подробности, моля!

Never mistake motion for action...
Leon написа:700 лв за нов газов инжекцион?Най-добрата цена, която бях намерил е 1400 лв. за цилиндъра. Сподели повече подробности, моля!
Колега това не е газ инжекция, а обикновенна с ламбда контрол и всичко което му трябва и не мога да кажа, че има някаква сьществена разлика газ/бензин. И да призная не смятам че е задалжително да сложи човек газ инжекцион на този двигател. Защитен е добре до колкото виждам и вие предполагам. А ми излезе толкова ефтино защото ми го сложи един приятел и ми взе само 40лв. за два дни работа а газ инжекцията е 1960лв за 6 цилиндета при повечето фирми има някакви произведени е БГ. и са 1480лв. но им нямам доверие.
Ще направя малко повече снимки и ще ви покажа за какво става дума.
- umbeliqdelfin
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:700 лв за нов газов инжекцион?Най-добрата цена, която бях намерил е 1400 лв. за цилиндъра. Сподели повече подробности, моля!
Това не е газов инжекцион, не видя ли снимката?! Много е опасен този вариант.
umbeliqdelfin написа:Leon написа:....
.... Много е опасен този вариант.
И какво му е опасното? Че нещо не можах да разбера. Преди да излезат газ инжекцийте да не би да са карали само на бензин? А газ инжекцийте са от 4/5год. а преди това? И аз лично сьм виждал и по-лоши монтажи в Италия на такива мотори.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2