За навигациите!
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
cecoboy написа:И все пак някой вземал ли си е новия диск за който говоря!?!
мисля, че ти казах, че България не е нито на най-новия CD нито на DVD на БМВ!
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
По въпроса за навигациите - неведнъж съм го казвал, но пак ще повторя:
Стандарната навигация в БМВ-тата, а и в повечето други марки карти на България ще има евентуално около 2013-2015 година.
Който му е много зор да има навигация да си купи едно PocketPC и Bluetooth приемник (от Ebay ми излезе 98лв. с шипинга от Тексас). Софтуери много има ги и легално и нелегално. Конкретно за България: Томтом - много добро покритие на пътната мрежа, с София е зле.
(картата е по стандарт на Телеатлас)
route 66, destinator, navigon - ползват карти на Navteq, много по-добра от Томтомската в София, има и някои от основните пътища в страната.
За накрая моя фаворит:
Garmin Que - може да се изтегли безплатно от сайта на Garmin, трябва едно програмче което се казва GPSPROXY за да работи с неГармински приемник. Срещу 100лв си купувате от Геотрейд картата на Георги Михайлов и имате най-добрата възможна навигационна система за България към настоящия момент( като точност и подробност на картата)
Стандарната навигация в БМВ-тата, а и в повечето други марки карти на България ще има евентуално около 2013-2015 година.
Който му е много зор да има навигация да си купи едно PocketPC и Bluetooth приемник (от Ebay ми излезе 98лв. с шипинга от Тексас). Софтуери много има ги и легално и нелегално. Конкретно за България: Томтом - много добро покритие на пътната мрежа, с София е зле.
route 66, destinator, navigon - ползват карти на Navteq, много по-добра от Томтомската в София, има и някои от основните пътища в страната.
За накрая моя фаворит:
Garmin Que - може да се изтегли безплатно от сайта на Garmin, трябва едно програмче което се казва GPSPROXY за да работи с неГармински приемник. Срещу 100лв си купувате от Геотрейд картата на Георги Михайлов и имате най-добрата възможна навигационна система за България към настоящия момент( като точност и подробност на картата)
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Един написа:По въпроса за навигациите - неведнъж съм го казвал, но пак ще повторя:
За накрая моя фаворит:

marione написа:извиняваи но ти си купуваш доста неща от Ebay
малко пояснения за Ebay за непросветените като мен
какво е това и къде се намира
На Витошка

www.ebay.de (примерно) - това е интернет магазин!
_!_
- Bustter
- младши ентусиаст
-
В арената имаше картите на България, но не си спомням за кои модели са... А Таксиджийте, нали използват Глобул за картите, как става при тях за обикновенните потребители, някои знае ли?
може и да има в близко бъдеще
cecoboy бях на Х-драйв в банско и питах един от немските инструктори за навигацията. Каза ми че се работело по картата на България и до 2-3 месеца щели да бъдат готови. Но той все пак е инструктор не знам до колко има коректна информация по въпроса.
Re: може и да има в близко бъдеще
pnx написа:cecoboy бях на Х-драйв в банско и питах един от немските инструктори за навигацията. Каза ми че се работело по картата на България и до 2-3 месеца щели да бъдат готови. Но той все пак е инструктор не знам до колко има коректна информация по въпроса.
Урааааа.........
А дано да е в час човечеца значи ще почакам тъкмо си мислех за един Q-тек гледах с вграден GPS ама щом е така да се надяваме на лято да сме "он-лайн" така да се каже!

- svilendotorg
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте на всички! В Петък дай-боже ще съм горд собственик на 96-а E36 M43 tourer
Във връзка с това се регистрирах тук и мога да споделя моите познания относно GPS-навигация.
Ползвам PocketPC QTEK P3600 (HTC TRINITY) с вграден QUANTA GPS чип (дали ще е QUANTA или SIRF-III разликата е минимална).
За София ползвам Navigon, поддържа рутиране и търсене по точен адрес и/или пресечки. За България е много скромен...
За България ползвам TomTom с карта на Източна Европа, има доста голяма част от второстепенните пътища, може да те заведе от град до град без проблеми. За София информацията му е доста зле, няма еднопосочни улици и номера...
Така с тези две програми, поставка за кола на вакуум и зарядно за кола двете общо на цена от 80 лв. общо спокойно мога да се размина с носенето на пътна карта и компас...
Покета струва към 1100 лв, но може да си намерите втора употреба без телефон но с GPS модул за 300 лв!!! Взимате си 1 GB мемори карта за 30 лв. + аксесоарите за кола и общо за около 400 лв. се снабдявате с доста добра навигация, която може да ползвате във всяка кола и е лесно преносима!

Във връзка с това се регистрирах тук и мога да споделя моите познания относно GPS-навигация.
Ползвам PocketPC QTEK P3600 (HTC TRINITY) с вграден QUANTA GPS чип (дали ще е QUANTA или SIRF-III разликата е минимална).
За София ползвам Navigon, поддържа рутиране и търсене по точен адрес и/или пресечки. За България е много скромен...
За България ползвам TomTom с карта на Източна Европа, има доста голяма част от второстепенните пътища, може да те заведе от град до град без проблеми. За София информацията му е доста зле, няма еднопосочни улици и номера...
Така с тези две програми, поставка за кола на вакуум и зарядно за кола двете общо на цена от 80 лв. общо спокойно мога да се размина с носенето на пътна карта и компас...
Покета струва към 1100 лв, но може да си намерите втора употреба без телефон но с GPS модул за 300 лв!!! Взимате си 1 GB мемори карта за 30 лв. + аксесоарите за кола и общо за около 400 лв. се снабдявате с доста добра навигация, която може да ползвате във всяка кола и е лесно преносима!
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4