ПРИЗИВ: шофирайте внимателно! Пазете живота!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Re: за внимателното каране

Мнение от Tender » 03 Дек 2003, 0:08

IchoBMW написа:Според мен държавата не е виновна, а нии сме си виновни

А ний сме такива защото такива ни е направила Държавата!!!
SGV

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 03 Дек 2003, 0:41

Аз не бях се качвал близо една седмица на колата. Просто ми се сториха скромните 90 коня като някакви чудовища... но както и да е

Пък неска бакшиша ми подпря едни хора на един мигащ сфетофар за на дясно, на този сфетофар всеки ден аз го пресичам пък елате ма вижте някои ма блъсне там, панаир прая за световно .Баси селянията ... ПАК ГО КАЗВАМ НЕ Е РАБОТА ДА СЕ РАЗХОЖДАШ ПЕША много нерви .... нали няма та сгазят :wink:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 03 Дек 2003, 21:30

И аз подкрепям напълно LandShark ,ако ние не караме по разумно на пътя няма кой друг да го направи вместо нас. :angel:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vlado-BENZ » 09 Дек 2003, 22:46

Абе така е, и аз когато минавам покрай деца внимавам, почти спирам, много пъти деца са тичали след топка по пътя пред мен...кофти е, наистина, а по-важно то живота няма, от толкова блъскания и удари, които имам, все пак съм научил едно нещо...именно че ламарините са нищо, е**х я в колата, само да няма жертви...един мой приятел ми казваше: Радвай се човече, ти не си катастрофирвал, ти си имал обикновенни инциденти, истинската катастрофа е когато има пострадал...ама все пак крайностите са гадно нещо, не искам да се превръщам в баща ми....той е ебааааати внимателния шофьор, извънграда кара с 60 :):):)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 20 Дек 2003, 22:33

С две думи, кои колкото му стиска. Карах дизел с 170 карал съм форд с 245 карал съм сл500 с 265л Явеауь;дшд ;е е здхе 240 с шхл

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 21 Дек 2003, 6:23

бонго написа:С две думи, кои колкото му стиска. Карах дизел с 170 карал съм форд с 245 карал съм сл500 с 265л Явеауь;дшд ;е е здхе 240 с шхл

Извинявай колега, но тук няма да се съглася с теб! По-скоро не на кой колко му стиска, а на кой колкото са му възможностите. Имам предвид не всеки да кара със скорост която има смелост да постигне(всички можем да натиснем педала на газта до ламарината), важното е всеки да кара със скорост с която може да увладее автомобила и да го накара да му се подчини :!: :wink:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 21 Дек 2003, 10:33

Мдаа грешно се изразих. В градски та даже и в извънградски условия си е лудост да се кара с повече от 80-100. Коли пешеходци и един тон фруги олигофрени незнаят какво правят на пътя. вниманието е основна част от шофирането. Всеки шофер би трябвало да носи отговорност не само за себе си а и за останалите участници в движението. Иначе хаоса ще ептен пълен. :roll: :roll: :roll:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 22 Дек 2003, 1:35

малко ми Х с скорост над 230км/ч как се увладява автомобил.........тръгне ли веднъж..... няма спасение.... колко хора се сложиха по завои и дървета
ИзображениеИзображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 25 Дек 2003, 14:03

“The day it arrives, it will arrive. It could be today or 50 years later. The only sure thing is that it will arrive!” (Аертон Сена след смъртта на Р. Раценбергер на квалификациите за място на Гран При на Сан Марино през 1994)

PS: За тези, които не помнят(на дали има такива)на следващия ден на състезанието загина и самият Аертон Сена :cry: !

Човек никога не знае какво го чака в следващия момент , така че приятели, карайте наистина разумно! Случва се и на най-добрите!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kompi » 03 Яну 2004, 19:12

Хора,Господ пази тези,които сами се пазят :!:
Сучииии!

Потребител
Аватар

За жалост...

Мнение от nikie » 21 Яну 2004, 13:48

Тук много говорим, а всъщност сме си едни лекета на пътя - почти съм убеден, че всеки, който се изказва "за доброто" шофиране нито веднъж не е карал с 60 по Цариградско (сега това е ограничението на места), с 50 по България, ако може да кара с 90-100км/ч. Само да ви кажа че в последните 6 седмици около мен (в непосредствена близост) станах 6 леки и 2 средни катастрофи (средна - силен удар, пътниците с контузии), няма да ви казвам колко пъти изтръпвам вече. И нека някои не ми се сърдят, но забелязвам строга връзка между "вързаст->марка автомобил->начин на шофиране".
Затова колеги - нека не само си говорим, нека си мислим за тези неща зад волана, анализирайки собственото си шофиране - "къде сбърках тук", "защо направих това"....културата няма да "дойде", ние ще си я градим сами...

Поздрави,
Николай

На всички безаварийно шофиране...

Потребител
Аватар

Мнение от Victor5 » 22 Яну 2004, 19:08

Ноколай е абсолютно прав, че има връзка между въздраст, марка автомобил и начин на шофиране.
За да се избегнат катастрофи е много важно да можеш да прецениш предварително какво да очакваш от колата пред, зад или до тебе и да си готов за съответната спасителна маневра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 25 Яну 2004, 11:35

Бади готоб за наи лошото да стане наи доброто

Потребител
Аватар

Мнение от instinkt » 29 Яну 2004, 12:43

interesna tema hmm..
da se kara vnimatelno dali e dostatachno? zashtoto hem barzo hem vnimatelno moje da se kara.mojebi darjavata ima malko vina..."kato dadesh na edin beden chovek mnogo pari shte poludee" nali me razbirate :!: a za tezi patishta lada e idealna :? to tva ako sa patishta...no vajnoto e da se znae kade i koga tryabva da se kara silno...v grada li? bojjjjjeee...ot tam idvat problemite che ne se znae kade i kak da se kara.
nikoga ne sam imal globa za narushavane na pravilata po patishtata
sastezaval sam s koli po chasove no....kato minavash ot naseleno myasto samo dokosvash gasta i tva e.
kolkoto i da imash nova kola vsichko e do edna granica i vajnoto e da ne se mine granicata...za da ne se preobarne kolata s gumite nagore izvan patya kato umryala muha s krakata nagore 8) 8) 8) 8)
instinkt

Потребител
Аватар

Мнение от Di_Mitko » 06 Фев 2004, 1:39

Според мене проблема е много комплексен:
1. Голяма част от шоферите са си просто ненормални.
2. Пешеходтците=самоубиици
3. Държата - па ко им пука на ония нали си събират паричките какъв е провлема че имало "малко" дупки и нямало "няколко" знака и маркировката била "леко" изтрита.

Лошото е че всеки се оправдава с другите 2 точки. И така ще е още дълги години.

Нали знаете защо Муйсеи е водил толкова дълго време хорицата из пустинята :cry:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум