Често ли ви спират..?
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
С мойта кола 2-3 пъти, а с чужда май само веднъж. Имен веднъж ме проверяваха за оръжия, ама не откриха нищо
А бащами има книжка от повече от 20 години и минава наден около 100-200 километра и са го спирали 3-4 пъти

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
то за спирането ясно, по-интересно е кой колко често спира, като му махнат
Ати

Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
докато бях с чужда регистрация (унгарски номер) - денем нощем когато където ме видят имаше ЗЗЗЕМИ тая палка, ма така от поне 700 метра да не би да подмина
И едни такива ухилени се приближават всичките и като им кажа 'добър ден' на български и им чета в очите 'а фак тоя е наш няма го прекараме..'
а и бях отработил фразата '1 км по-надолу колегата ХХХ ей сега ме провери, нещо акция ли има?' и така 5 пъти докато се прибера - поне повечето викаха 'аа добре карай'
иначе сега - през деня напрактика не, освен за съмнения за нарушение да се разправяме. За през нощта обаче - понеже нерядко се прибирам късно (между 1 и 4 часа) от разни заведения и почти гаранция че са ме спрели, напрактика 100%. освен ако точно не проверяват някой друг. всъщност незнам колко пъти ма много, доста съм тоработил вадене на документи определено.
а до авторката - не е само колата, обичат да спират готини мацки за лафа и да плакнат очи

И едни такива ухилени се приближават всичките и като им кажа 'добър ден' на български и им чета в очите 'а фак тоя е наш няма го прекараме..'

иначе сега - през деня напрактика не, освен за съмнения за нарушение да се разправяме. За през нощта обаче - понеже нерядко се прибирам късно (между 1 и 4 часа) от разни заведения и почти гаранция че са ме спрели, напрактика 100%. освен ако точно не проверяват някой друг. всъщност незнам колко пъти ма много, доста съм тоработил вадене на документи определено.
а до авторката - не е само колата, обичат да спират готини мацки за лафа и да плакнат очи

ati написа:то за спирането ясно, по-интересно е кой колко често спира, като му махнат![]()
Ати
Мда..те мене ме спираха, спираха, спираха и накрая аз така ги спрях....
А за алкохола ви питах по друг повод..Аз също не карам пила, закон ми е

- Kocil
- младши ентусиаст
-
Спроред капацитета...kifla написа:Мда..те мене ме спираха, спираха, спираха и накрая аз така ги спрях....
А за алкохола ви питах по друг повод..Аз също не карам пила, закон ми еНо се чудех колко е допустимото количество алкохол за полицай през работно време някъде към 12.30 на обяд примерно..Някакви идеи и предложения?? Ако има затруднени ще давам жокери

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Kocil написа:kifla написа: можеш ли да кажеш колко е пил куката?Или да го караш да "духа"?![]()
Имаш право, ако усетиш, че полицая е употребил алкохол (ама си сигурен), да поискаш да дойде офицер и да му се направи проверка на полицая, заедно с кръвна проба и т.н... (това обаче няма да те спаси теб, ако си направил нарушение, си пил и т.н.)
Само че внимавай много, щото ако верно хич не е близнал ще те направят луд, докато всичко мине и да можеш да си ходиш... щото трябва да си с него и офицера докато се правят нещата, не можеш да ги зарежеш и да си тръгнеш... щото в този случай полицая ше поиска проверка чрез кръв и за теб

- ati
-
kifla написа:ati написа:то за спирането ясно, по-интересно е кой колко често спира, като му махнат![]()
Ати
нали?;)
става досадно по някое време.
Колкото до другия ти въпрос - докато е на смяна няма право на никаква употреба на алкохол, независимо от часовия диапазон, в който се намира.
Ати
- Azrail
- UFO Pilot
-
И мене в началото ме спираха на ден поне по 2 пъти...
Обаче вече не могат да ме видят, като минавам покрай тях и предполагамзатова не ме спират вече
По принцип полицаите имат някакъв афинитет към БМВта, така че винаги гледайте да нямат за какво да се заядат.
П.П. Като съм с Ладата или Пасата не ме и поглеждат даже
Обаче вече не могат да ме видят, като минавам покрай тях и предполагамзатова не ме спират вече

По принцип полицаите имат някакъв афинитет към БМВта, така че винаги гледайте да нямат за какво да се заядат.
П.П. Като съм с Ладата или Пасата не ме и поглеждат даже

MORE BEER!
ati написа:kifla написа:ati написа:то за спирането ясно, по-интересно е кой колко често спира, като му махнат![]()
Ати
нали?;)
Колкото до другия ти въпрос - докато е на смяна няма право на никаква употреба на алкохол, независимо от часовия диапазон, в който се намира.
Ати
Ми принципно и аз си мислех, че е така, но се оказва съвсем друго..
След една случка, в която главни действащи лица са двама чичковци полицаи возещи се в патрулка + аз с мойта вече бивша след случая Е36ца, нещата малко ми се изясниха(ако може така да се каже..). Въпросните чичковци си ме отнесоха посред бял ден или май аз ги отнесох (абе отнесохме се взаимно..) и на лице имаше ПТП, за което аз нямах вина..След което логично имаше "духане" от моя страна, отчитащо 0.0000. Но по-заинтригуващото беше -цитирам постановлението- ".. в кръвта на Б.И. взета при постъпването му за преглед във БМА в 13.15ч., се е съдържало алкохол 1.1 промила алкохол, като към момента на ПТП количеството на алкохола е било 1.2. Въпреки това, същия не следва да носи наказателна отговорност по чл... от НК, тъй като количеството алкохол не е над 1.2 на хиляда, съгласно разпоредбата на закона.."
Амин!
- ati
-
kifla написа:ati написа:kifla написа:ati написа:то за спирането ясно, по-интересно е кой колко често спира, като му махнат![]()
Ати
нали?;)
Ати
Ми принципно и аз си мислех, че е така, но се оказва съвсем друго..
След една случка, в която главни действащи лица са двама чичковци полицаи возещи се в патрулка + аз с мойта вече бивша след случая Е36ца, нещата малко ми се изясниха(ако може така да се каже..). Въпросните чичковци си ме отнесоха посред бял ден или май аз ги отнесох (абе отнесохме се взаимно..) и на лице имаше ПТП, за което аз нямах вина..След което логично имаше "духане" от моя страна, отчитащо 0.0000. Но по-заинтригуващото беше -цитирам постановлението- ".. в кръвта на Б.И. взета при постъпването му за преглед във БМА в 13.15ч., се е съдържало алкохол 1.1 промила алкохол, като към момента на ПТП количеството на алкохола е било 1.2. Въпреки това, същия не следва да носи наказателна отговорност по чл... от НК, тъй като количеството алкохол не е над 1.2 на хиляда, съгласно разпоредбата на закона.."
Амин!
Хмммм,
това наистина ме очудва и то доста. Защото това са почти два пъти и половина по-високи стойности от допустимите норми за "обикновен" водач. И все съм живял с представата, че нямат право на алкохол по време на работа. По силата на това постановление в кого остана вината за ПТП-то? Не бих се очудил, ако изведнъж се окаже, че патрулката е била с пуснати буркани, бързаща към местопроизшествие и ти си направила нарушение, отнемайки им предимство на автомобил със специален режим на движение.
Ще ми е интересно да видя какво са писали и по силата на кой член и коя разпоредба имат право да се движат на смяна с алкохол в кръвта - би ли споделила текста, аз искам да питам на едно място за това.
Ати
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4