Проблем с Е36 318i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с Е36 318i

Мнение от Vasilev » 20 Фев 2007, 22:26

Имам много странен проблем с колата ми, при тръгване от място губи обороти при натисната газ до край и след известно време зацепва и се отпушва. Направих две диагностики (втората в Камор ауто). При първата ми казаха че е от дебитомера, но след смяната му положението беше същото. При втората ми казаха че е от бензиновата помпа и нея смених и положението не се подобри особено. Сменен е и бензиновия филтър. Някакви идеи от какво може да бъде проблема?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 21 Фев 2007, 1:37

Моторче за празен ход ??? (или там както се казваше)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 21 Фев 2007, 3:05

Моторчето играе роля само при празен ход, колегата има проблем като подаде газ. Провери ли гумения маркуч след дебитомера дали не се е цепнал?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Фев 2007, 18:41

Предполагам си с м40 :mhihi: . Няма лошо, и аз съм с такъв 8) . Второ, откакто си я взел ли е този проблем, или се появи след това... Залагам на свещи ;), като втори вариант, след горния

Потребител
Аватар

Мнение от Vasilev » 21 Фев 2007, 19:17

Проблема се появи в последствие. И аз си мисля за свещите и ще взема да ги сменя. Мисля да сложа и добавка за инжекциона да го прочисти ако се е позапушил.

Потребител
Аватар

Re: Проблем с Е36 318i

Мнение от afferra » 23 Фев 2007, 8:02

Не искам да те плаша, но може и да е разпределителен вал! Всъщност може да не е вала, но да са кобилиците!Значи и аз направих като теб, почнах с филтри, свещи, диагностики-миагностики, ама колата куца, та не се трае. Вдигне 4000, ама нереално слабо дори и за 4000.
Като пробваш на място с газ до край, веднага ли влиза в прекъсвач или не? Ако не си чуваш прекъсвача, значи проблема е в главата. А бензиновата помпа не е нужно да се сменя, мери се и се вижда добре ли е! Един ден полудях и свалих всичко, смених вала, кобилиците, повдигачите, ролки, абе всичко. Запалихме колата и направо стана чудо. Ако е М40, много е вероятно!

Vasilev написа:Имам много странен проблем с колата ми, при тръгване от място губи обороти при натисната газ до край и след известно време зацепва и се отпушва. Направих две диагностики (втората в Камор ауто). При първата ми казаха че е от дебитомера, но след смяната му положението беше същото. При втората ми казаха че е от бензиновата помпа и нея смених и положението не се подобри особено. Сменен е и бензиновия филтър. Някакви идеи от какво може да бъде проблема?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 23 Фев 2007, 13:10

afferra написа:Не искам да те плаша, но може и да е разпределителен вал! Всъщност може да не е вала, но да са кобилиците!Значи и аз направих като теб, почнах с филтри, свещи, диагностики-миагностики, ама колата куца, та не се трае. Вдигне 4000, ама нереално слабо дори и за 4000.
Като пробваш на място с газ до край, веднага ли влиза в прекъсвач или не? Ако не си чуваш прекъсвача, значи проблема е в главата. А бензиновата помпа не е нужно да се сменя, мери се и се вижда добре ли е! Един ден полудях и свалих всичко, смених вала, кобилиците, повдигачите, ролки, абе всичко. Запалихме колата и направо стана чудо. Ако е М40, много е вероятно!

Vasilev написа:Имам много странен проблем с колата ми, при тръгване от място губи обороти при натисната газ до край и след известно време зацепва и се отпушва. Направих две диагностики (втората в Камор ауто). При първата ми казаха че е от дебитомера, но след смяната му положението беше същото. При втората ми казаха че е от бензиновата помпа и нея смених и положението не се подобри особено. Сменен е и бензиновия филтър. Някакви идеи от какво може да бъде проблема?

И какво им имаше на кобилиците? Май имам подобен проблем, даже май същия. Нямам намерение да разглобявам M40..

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 23 Фев 2007, 14:03

Не бих нарекъл развиването на 10 болчета разглобяване на двигател ;) А ще даде голяма информация :!: За съжаление износването обикновено е комплексно, и се налага смяна на всичко :evil: В най-добрия случай, да се спаси вала... :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Vasilev » 23 Фев 2007, 20:07

И колко горе долу излиза този ремонт?

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Фев 2007, 10:56

В твоя случай все още нямаш диагностика :roll: Не може да нямаш един познат да отворите капака на главата и да видите положението вътре :!: ако не ти се занимава сам де. След това пускаш питане за това,това,това, и готово 8) А има вариант проблема изобщо да не е там :roll:
Между другото, безкрайно сам учуден от Камор :evil: Те така ли работят :?: :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от afferra » 25 Фев 2007, 10:26

Бяха се износили! Вместо гърбици, имаха вдлъбнатини! НЯмаш намерение, ама по добре е да го направиш, щото мен лично ме дразнят тези неща, ама ако теб не те, няма проблем!

И какво им имаше на кобилиците? Май имам подобен проблем, даже май същия. Нямам намерение да разглобявам M40..[/quote]

Назад към E36